HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria speelt gelijk op bezoek bij RKVVO

voetbal_algemeen_foto_jack_kochanowski

Na de knappe 1-0 overwinning tegen Vv Valkenswaard van vorige week, moest Hilvaria afgelopen zondag genoegen nemen met een gelijkspel op bezoek bij RKVVO.

De bezoekers uit Hilvarenbeek domineerden het eerste half uur, maar mochten na afloop niet klagen over de uitslag (2-2).

Op het nieuwe kunstgrasveld in Oerle begon Hilvaria goed aan het duel en liet het bij fases prima voetbal zien. het hoog percentage balbezit leidde niet direct tot grote kansen, maar het wachten was op de voorsprong voor de gasten. Onoplettendheid na een afgeslagen voorzet zorgde er echter voor dat de thuisploeg tegen de verhouding in (na 20 minuten) de 1-0 op het scorebord kon brengen.

Hilvaria pakte direct na deze tegenslag de draad weer op en stond binnen 5 minuten op een 1-2 voorsprong. Eerst stelde Jisk v Teefelen aanvaller Max Toemen in staat om de gelijkmaker binnen te lopen, na een goede crosspass van Tom v Beers en enkele minuten later rondde Dorus v Trier rustig af, na een steekpass van Joerie v Rijswijk.

Na deze doelpuntrijke fase daalde het tempo en kwam de wedstrijd meer in balans, waarbij RKVVO steeds meer in de duels kon komen en steeds verder op kon schuiven wanneer het in balbezit was.

Het wedstrijdbeeld bleef na de rust hetzelfde waarbij de thuisploeg direct een aantal goede (kop)kansen kreeg. Hilvaria kon daar in het begin nog niet veel tegenover stellen, maar kreeg naarmate de wedstrijd vorderde wel steeds meer ruimte in de omschakeling.

RKVVO kwam halverwege de 2e helft op gelijke hoogte door een fout in de opbouw van Hilvaria af te straffen, 2-2.

Een paar minuten na dit doelpunt was Tom v Beers dicht bij een doelpunt. Zijn indraaiende vrije trap werd door iedereen gemist, maar kwam via de paal terug het veld in.

In het vervolg ontstond een spannend slotkwartier waarin beide teams nog op zoek gingen naar de zege. RKVVO ging steeds opportunistischer spelen en Hilvaria probeerde vanuit de omschakeling toe te slaan. Uiteindelijk slaagden beide teams niet meer in het maken van een derde treffer en moesten ze zich verzoenen met een 2-2 gelijkspel. Terugblikkend op de hele wedstrijd zullen beide trainers hier wel mee kunnen leven.

Volgende week speelt Hilvaria (als de nieuwe maatregelen dit toelaten) een thuiswedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven.

Alternatief Trainingsschema
Hilvaria JO19-1 net niet

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites