HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria pakt zeer belangrijke overwinning tegen directe concurrent vv Gilze

Hilvaria pakt zeer belangrijke overwinning tegen directe concurrent vv Gilze

​Het bleef tot aan de laatste minuut spannend, maar net als in de uitwedstrijd pakte Hilvaria een 2-0 overwinning op Gilze.

Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld werkte beide ploegen een wedstrijd af waarin het niveau niet erg hoog lag, maar die wel vol passie en strijd zat. Beide ploegen kende namelijk het belang van de wedstrijd in de strijd tegen degradatie/nacompetitie. Bij winst zou Hilvaria de voorsprong op Gilze vergroten tot 7 punten en bij verlies zou Gilze tot 1 punt kunnen naderen.  

De eerste helft was Hilvaria duidelijk de betere ploeg. Verdedigend had het de zaken op orde en het balbezit was veelvuldig voor de bekenaren. Toch wist het niet echt tot goede kansen te komen waardoor voor het publiek de wedstrijd niet echt aantrekkelijk was. Toch veerde het publiek voor rust 1 keer op toen Joerie van Rijswijk na een lange bal van Nick Spitters zijn directe tegenstander te snel af was en de bal met een schuiver in de linkerhoek deponeerde. Een terecht voorsprong voor Hilvaria. Het enige wapenfeit van Gilze in de eerste helft kwam in de slotminuten toen Hilvaria even niet onder de druk uit kwam en een aantal hoekschoppen en vrije trap moest toestaan. Uit deze vrije trap kwam de enige bal op doel. De bal werd door de muur vertraagd waardoor de doelman de bal redelijk eenvoudig uit de onder hoek kon tikken.

De tweede helft werd het voetballen over de grond helemaal gelaten voor wat het was mede doordat Gilze nog meer hoge ballen op de spitsen speelde. De gehele wedstrijd stond Hilvaria zijn mannetje in de duels en door met zijn allen ontzettend hard te werken werd het doel schoon gehouden zonder dat Gilze daarvoor grote mogelijkheden kreeg. Wat de bezoekers ook probeerden, men kwam er niet door bij Hilvaria. Toen er steeds meer ruimte ontstond voor Hilvaria kwamen ook de kansen. Bij één van deze uitbraken leek Joerie van Rijswijk alleen op de keeper af te kunnen, maar werd hij werd neergetrokken. Dit kwam Gilze echter wel op een rode kaart te staan, waardoor Hilvaria tegen 10 kwam te spelen en alleen maar meer ruimte zou krijgen. Het lukte echter niet om de score verder uit te breiden waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. Een paar minuten voor tijd kwam ook Hilvaria met 10 man te spelen na een directe rode kaart waar door de ogen van de bekenaren een gele kaart ook had kunnen volstaan, waarbij gezegd dient te worden dat de scheidsrechter deze middag een prima wedstrijd floot. Het was dus nog een paar minuten alle hens aan dek, maar in de blessure tijd wist de ingevallen Nick van de Wal de bevrijdende 2-0 op het scorebord te zetten. Hij kon de bal in het doel tikken na goed doorzetten van onder andere Dorus van Trier. 

Drie hele belangrijke punten voor Hilvaria dat hiermee nog steeds niet uit de gevaren zone is. Met nog een zwaar programma voor de boeg heeft men nog steeds een aantal punten nodig om nacompetitie/degradatie te ontlopen. Komende zondag gaan de bekenaren op bezoek bij koploper TSC en na pasen nog 3 wedstrijden respectievelijk tegen de huidige nummer laatst, nummer drie en nummer twee. 

JO15-1 dicht bij kampioenschap
Hoofdklasse Avonturen JO19-1: SV Reeshof - Hilvari...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites