HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria pakt volle buit op bezoek bij SV Someren

Hilvaria1_0188


In de categorie beter laat dan nooit, het wedstrijdverslag van Hilvaria 1 tegen Someren. Na een gelijkopgaande eerste helft wisten de Bekenaren in een chaotisch 2e bedrijf, het duel in hun voordeel te beslissen.

Met de nodige (noodgedwongen) wijzigingen begon Hilvaria goed aan de wedstrijd. Oa basisdebutant Tim v Riel hield zich goed staande op het middenveld. Er werd vanuit een goede organisatie verdedigd en vanuit de omschakeling kon er regelmatig een aanval opgezet worden. De beste kans was daarbij voor Coen v Oirschot, die oog in oog met de doelman koos voor een boogbal, die eenvoudig gestopt werd.Halverwege de eerste helft werd Someren wat sterker en moest Hilvaria de nodige hoekschoppen en vrije trappen toestaan. Daarvan is bekend dat Someren vaak uit deze situaties scoort en dus mocht Hilvaria blij zijn dat het de nul hield. Vlak voor rust ontsnapte Greg v Gestel na een pass van Sem Hendriks aan buitenspel en zorgde de middenvelder voor een 0-1 voorsprong, door de bal rustig in de korte hoek te schuiven.

Na de onderbreking drong de thuisploeg steeds meer aan, maar waren de beste kansen voor Hilvaria. Greg v Gestel en Jannes v Trier wisten de voorsprong echter (nog) niet te verdubbelen.Na een uur spelen mocht Coen v Oirschot vanaf 11 meter aanleggen voor de 0-2 en de aanvaller faalde ook deze keer niet vanaf se stip. In de aanleiding van het penaltymoment had een verdediger van Someren de rode kaart ontvangen en dus leek Hilvaria een gewonnen wedstrijd te spelen.Niets bleek echter minder waar. Someren schakelde een tandje bij en wist al snel de aansluitingstreffer te maken (1-2). In het vervolg kreeg Hilvaria weinig grip op het opportunisme van Someren en moest het enkele hachelijke momenten doorstaan. Doordat men in de omschakeling vergat om toe te slaan, bleef het een spannende slotfase. Pas toen Someren de laatste fase met 9 man verder moest, was het Coen v Oirschot die 5 minuten voor tijd voor de beslissing zorgde, door met zijn 2e treffer een 1-3 eindstand op het scorebord te brengen.

Na de overwinning op Beerse Boys van 2 weken geleden dus opnieuw 3 punten erbij voor Hilvaria, dat volgende week op bezoek gaat bij Marvilde (mede koploper in periode 2).

Zie ook het verslag en de foto's van SV Someren: https://svsomeren.nl/113/37034/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3

Hilvaria JO19-1 creëert te weinig
Speeldagenkalender 2020/2021

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites