HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria pakt de volle buit tegen WSC

20221121-191840NVH_0124

Afgelopen zondag trad Hilvaria aan in een thuiswedstrijd tegen het Waalwijkse WSC. Op voorhand wist Hilvaria dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, want de tegenstander stond op de 2e plek.

In de eerste minuut was het de linksbuiten met een schot vanaf de 16, maar hij zag zijn bal naast zeilen. 3 minuten later was er de eerste kans voor Hilvaria. Op aangeven van Joerie van Rijswijk stond Michiel Kramers net in de 16 vrij, maar zijn poging eindigde in de handen van de keeper. Na 12 minuten spelen was het WSC met de openingstreffer. Een bal die vanaf de 16 over de verdediging werd gespeeld belandde bij een aanvaller. Hij legde de bal terug en de rechtsbuiten schoot tegendraads binnen, 0-1. Het spel ging op en neer waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. 10 minuten na de 0-1, was het Hilvaria met haar 2e kans. Jannes van Trier liep op en gaf de bal achter de verdediging op Joerie van Rijswijk. Hij nam de bal goed mee en wist dat Fedde Rasenberg klaar stond voor de goal. Hij gaf de bal breed en Fedde Rasenberg kon zo binnen tikken, 1-1. Op het half uur spelen was het WSC met een grote kans. Door een voorzet via links kwam de bal bij de middenvelder. Hij kopte op Martijn Bijdevier die nog redding bracht, maar in de rebound stond hij vogelvrij en wist de bal tegen de touwen te werken, 1-2. Dit was ook de ruststand.

10 minuten na de thee was het Hilvaria met de eerste kans in de 2e helft. Een snel genomen vrije trap van Mika van Spreeuwel kwam bij Joerie van Rijswijk. Hij ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en kwam via links 1 op 1 te staan, maar hij wist zijn kans niet te verzilveren. 5 minuten later was het opnieuw de rechtsbuiten met de kans. Door een splijtende pass van Floris Kramers stond Joerie van Rijswijk weer oog in oog met de keeper. Helaas ging deze bal ook niet het doel in. Hilvaria wist dat er nog kansen kwamen voor de gelijkmaker. De wedstrijd ging wel gelijk op en na de 2 kansen werd de uitploeg de betere ploeg. Hilvaria speelde teveel in fases waardoor het niet goed in de wedstrijd kwam. Dit veranderde na 75 minuten. Rechtsback Jisk van Teeffelen gaf de bal op Joerie van Rijswijk. Hij legde de bal terug en Fedde Rasenberg schoot de bal hard tegendraads in de linkeronderhoek, 2-2. Nog geen 5 minuten later was het door een foute terugspeelbal van een verdediger van WSC, Joerie van Rijswijk er als de kippen bij. Hij ging richting goal en zag de mee gelopen Daniel Ghirmay en gaf de bal breed. Daniel Ghirmay schoot hem binnen en werd daarmee de matchwinner van de wedstrijd, die in 3-2 eindigde. 

Een gelijk opgaande wedstrijd die in het voordeel van Hilvaria eindigde en daarmee 5e staat op de ranglijst. Volgende week staat er om 14:00 een uitwedstrijd in Den Bosch op het programma tegen nummer 6 CHC.

Foto's Nick van Hees
https://nicksfotografie.nl/2022/11/20/hilvaria-1-wsc-1-3-2/

MO15 wint duel met Theole!
Hilvaria organiseert de aftrapmodule

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites