HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria pakt de volle buit in Gilze

Hilvaria pakt de volle buit in Gilze

In een door Gilze rood gekleurde wedstrijd haalde Hilvaria zijn derde overwinning van het seizoen.

Hilvaria greep vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief en was dan ook de bovenliggende partij. De bekenaren waren dan ook een aantal keren dichtbij de openingstreffer met daar tegenover slechts een enkele kans voor Gilze. Nadat Gilze al een aantal flinke overtredingen had begaan leek de wedstrijd nog meer in het vordeel van Hilvaria uit te vallen toen na ongeveer een half uur spelen een speler van Gilze met rood van het veld gestuurd werd nadat hij een speler van Hilvaria zowat over de boarding heen gleed. De bezoekers uit Hilvarenbeek wisten niet tot scoren te komen en zagen vlak voor rust een vrije trap voor Gilze op een gevaarlijke plek rond het keepersgebied van Hilvaria over het doel vliegen waardoor men met 0-0 ging rusten. 

Na rust noodgedwongen een ander Gilze dat nog meer probeerde tegen te houden en met de twee overgebleven spitsen uit de omschakeling gevaarlijk probeerde te worden. Echt goed speelde Hilvaria in de tweede helft niet, maar het liet wel zien de enige ploeg te zijn die het verdiende om te winnen. Nadat om onbegrijpelijke reden eerst een doelpunt van Koen Wijten werd afgekeurd (zie video)wisten de bekenaren alsnog op 1-0 voorsprong te komen. Echter schoot Gilze eerst nog een bal via de doelman op de paal, waarbij de doelman vervolgens zeer gelukkig was dat de bal via de paal terug in zijn handen kwam want de spits van Gilze stond al klaar om binnen te schieten. Zoals gezegd zou deze voorsprong voor Gilze niet verdiend zijn geweest en kwam kort daarop Hilvaria alsnog op voorsprong. Sem Hendriks schoot de bal na een knappe acties in de linker bovenhoek. De bekenaren bleven wat slordig spelen waardoor Gilze nog altijd in de wedstrijd bleef. Gilze wist nogmaals de paal te raken en ditmaal had de doelman geen kans, maar ging de rebound gelukkig voor Hilvaria aan de spits van Gilze voorbij. Gilze kwam hierna met 9 man op het veld te staan nadat een speler zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte. Een snelle uitbraak van Joerie van Rijswijk over de rechterkant bracht de bevrijdende 2-0 toen zijn voorzet door de ingevallen Teun Maas geheel vrijstaand kon worden binnengeschoten.

Wederom zeer welkome 3 punten voor Hilvaria dat punten moet blijven sprokkelen om de aansluiting met de middenmoot te blijven houden. De jacht op de volgende 3 punten wordt komende zondag vervolgd met de thuiswedstrijd tegen SCO uit Oosterhout.

...

Gilze - Hilvaria - YouTube

Was dit buitenspel...? De arbiter besloot op advies van de vlaggenman het doelpunt te annuleren... Bij een stand van 0-0 scoorde Hilvaria. Een indirecte vrij...
Wedstrijdverslag SC ’t Zand 10 - Hilvaria 6
Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Oirschot ...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites