HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria pakt belangrijke punten tegen Hapert

Hilvaria pakt belangrijke punten tegen Hapert

In een matig duel wist Hilvaria ondanks een 1-0 achterstand alsnog drie punten over te houden aan de thuiswedstrijd tegen Hapert.

In de eerste helft zag het er niet naar uit dat de thuisploeg ook maar een punt over zou houden aan het duel. Waar de bekenaren dit seizoen vaak hebben laten zien goed uit de startblokken te kunnen komen waren het nu de gasten uit Hapert dei voortvarend begonnen aan de wedstrijd. Enigszins geholpen door de wind in de rug wisten de bezoekers als snel de druk op te voeren op het doel van Hilvaria. Dit resulteerde in de 8e minuut in een vroege voorsprong voor Hapert. Een vrije trap kon worden verlengd in ingeschoten waarna de doelman in eerste instantie nog kon redden maar niet kon voorkomen dat de bal voor de voeten van een speler van Hapert belandde waardoor deze alsnog kon scoren. Niet lang daarna werd een levensgrote kans tot opluchting van heel hilvaria tegen de doelman van Hilvaria aangeschoten, want anders waren de kansen voor de thuisploeg al bijna verkeken. De druk bleef echter en de bekenaren mochten niet klagen dat nog een grote mogelijkheid niet kon worden benut. In een rechtstreeks duel met de doelman slaagde de spits van Hapert er niet in de bal langs de doelman te krijgen. Naarmate de eerste helft tegen het einde liep leek de spreekwoordelijke storm voor Hilvaria wat te gaan liggen. In deze eerste helft had alleen Joerie van Rijswijk laten zien ook in een slechte wedstrijd van de bekenaren gevaarlijk te kunnen zijn. Gescoord werd er echter niet meer de eerste helft, waardoor Hilvaria (slechts) met een 1-0 achterstand kon gaan rusten.

In de tweede helft was het spel niet veel beter, maar zag het publiek wel een strijdbaarder en feller Hilvaria. De thuisploeg werd nu geholpen door de wind in de rug en kon mede hierdoor de voorwaartsen van Hapert verder van het doel houden, waardoor nu de bezoekers slechts nog enkele keren gevaarlijk werden maar geen grote kansen meer wisten te creëren. De druk lag nu op de verdediging van Hapert en het was Joost van Doormaal die de verdediging wist te kraken nadat hij de bal onberispelijk raak schot toen de bal uit een vrije trap voor zijn voeten kwam. Er was nog voldoende tijd voor de bekenaren om op zoek te gaan naar de overwinning en wat Hapert voor rust niet lukte deed de thuisploeg wel, namelijk twee keer scoren. Joerie van Rijswijk verdiende 10 minuten voor tijd een strafschop voor zijn ploeg nadat hij doorgebroken was in het zestienmetergebied en met een sliding ten val werd gebracht. Het was wederom Joost van Doormaal die dit buitenkansje benutte. Hapert probeerde hierna nog wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer.

Door deze drie punten heeft Hilvaria zich weer wat lucht verschaft en een gaatje geslagen met de onderste ploegen. Komende zondag kan het in de lastige uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde Nijnsel gaan proberen weer wat verder weg te lopen bij de onderste ploegen.

Foto's - Nick van Hees

Wedstrijdverslag - vv Hapert
Foto's - vv Hapert

Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - NOAD 3 – 1
Hilvaria ME1 wint ware bekerkraker en plaatst zich...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites