HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria pakt 3 punten op Super Sunday

20230405-072326NVH_0170

Afgelopen zondag stond er een thuiswedstrijd op het programma tegen hekkensluiter Real Lunet. De heenwedstrijd werd er nog met 5-3 verloren van de ploeg uit Vught dus een makkelijke middag zou het niet worden.

De eerste kans kon al genoteerd worden na 34 seconden. De bal kwam bij linksmidden Max Abrahams, maar zijn schot mistte de goede richting. De eerste 5 minuten waren voor de thuisploeg, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Na 8 minuten was er het eerste wapenfeit voor Real Lunet. De bal werd op doel gevuurd, maar Martijn Bijdevier kon nog net met zijn vingertoppen redden. Na een kwartier spelen neemt de uitploeg het heft in handen en wordt Hilvaria achteruit gedrukt. Dit komt mede doordat Hilvaria de voetballende oplossing niet vindt en er grote gaten waren tussen de linies. Hilvaria was geen schim van vorige week waarbij het domineerde in Oosterhout. Toch kwam er op het half uur spelen weer een kans voor Max Abrahams. Hij kreeg de bal van rechtsback Jisk van Teeffelen, maar zijn poging ging tevergeefs naast. Toch krijgen de Groen-Witten een paar goede kansen ondanks het matige veldspel. De volgende kans diende zich aan nadat Floris Kramers de bal op zijn hoofd kreeg, maar ook deze ging er niet in en raakte het aluminium. 10 minuten voor rust was er dan de bevrijdende treffer. Door het goede doorzetten van Duncer Rasenberg kwam de bal bij spits Guido Verheijen. Hij kreeg de bal voor open goal en faalde niet, 1-0.

Na rust werd er van Hilvaria meer verwacht dan de eerste helft. De thuisploeg had het nog steeds lastig in de 2e helft en met een marge van 1 konden ze zomaar de deksel op de neus krijgen. Beide ploegen kwamen niet aan voetballen toe en werd het een slordige wedstrijd. De eerste kans in de 2e helft was na 3 kwart wedstrijd voor de Vughtenaren. De nummer 10 kreeg een lange bal van achteruit, maar zijn poging met de volley zeilde net naast. Real Lunet proeft dat er nog wat te halen valt en Hilvaria loopt achter de feiten aan. Toch is er in de 80e minuut de bevrijdende treffer. Michiel Kramers swingt de bal voor en legt de bal panklaar op het hoofd van Duncer Rasenberg. De laatstgenoemde faalt niet en kopt zo 10 minuten voor tijd de 2-0 binnen. Nog geen 2 minuten later wordt er hands gemaakt en de scheidsrechter wijst naar de stip. Specialist Tom van Beers gaat achter de bal staan en schuift hem langs de keeper, 3-0. Nu is de wedstrijd wel beslist en houdt Hilvaria de 3 punten in Beek. Ook is dit de 3e keer op rij dat de Bekenaren de 0 houden. 

Na de overwinning kon er mooi worden afgesloten in de kantine op de Super Sunday. De volgende wedstrijd dateert 16 april om 14:00 tegen directe concurrent WSC.

Foto's met dank aan Nick van Hees
Bekijk het volledige fotoverslag hier: https://nicksfotografie.nl/2023/04/02/hilvaria-1-real-lunet-1-3-0/

Hilvaria MO15 pakt 3 belangrijke punten!
Hilvaria MO15 On Tour!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites