HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria pakt 3 belangrijke punten tegen koploper Emplina

20230320-151813NVH_0006

De vorige 3 wedstrijden werden niet gewonnen door de ploeg van Koen van der Heijden en daarom noteerde de laatste overwinning meer dan een maand geleden op 12 februari. Na tegen drie laagvliegers op papier maar 1 punt te hebben gepakt, kwam koploper Emplina op bezoek dat 15 van de 16 wedstrijden had gewonnen en 1 verloren. Het werd dus een pittig karwei.

De beginfase was gelijk verdeeld. Beide ploegen wilde de voetballende oplossing zoeken waardoor het voor de supporter een aantrekkelijke wedstrijd was. Dit resulteerde niet echt in grote kansen. Hilvaria werd na 25 minuten wel de sterkere partij. Het won de duels en Emplina wist af en toe niet waar het zoeken moest. De eerste echte kans was voor de terug in de basis kerende Greg van Gestel. Door een lange bal naar rechts belandde de bal bij rechtsbuiten Joerie van Rijswijk. Hij legde de bal terug op randje 16, maar zijn poging ging naast. De 2e kans was ook voor Hilvaria. De linksback en tevens aanvoerder legde de bal panklaar op het hoofd van Joerie van Rijswijk. De aanvaller wist helaas geen richting aan zijn bal te geven waardoor de bal aan de goal voorbij ging. Hilvaria zette nog voor rust aan, maar tot grote kansen kwam het niet en zo stond eindigde de 1e helft als hoe we begonnen waren, met de brilstand.

Met de 1e helft in het achterhoofd wisten de spelers dat er wat te halen viel op eigen bodem. Begin 2e helft ging het weer gelijk op. Emplina had zich iets wat herpakt en de wedstrijd was weer in evenwicht. Op het uur spelen was er de 3e kans van de wedstrijd. De mee opgekomen Jannes van Trier stak zo het veld over en gaf de bal aan rechtsmidden Greg van Gestel. Hij schoot voorlangs waarbij er geen Groen-Wit hemd zich nog tegen de bal kon zetten. De eerst echte kans voor de heren uit Empel was in de 70e minuut. De bal werd op 16 meter op keeper Martijn Bijdevier gevuurd, maar hij werd niet echt getest en de bal belande recht op hem af. 13 minuten voor tijd was het Duncer Rasenberg die weg werd gestoken en 1 op 1 ging met de keeper. Een Empelse verdediger dacht de bal voor de Hilvariaan weg te tikken, maar deed dat tevergeefs en gaf een duidelijke penalty weg. Aanvoerder Tom van Beers nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal met een kunstje binnen, 1-0. Het was de taak voor Hilvaria om deze stand vast te houden met nog een kwartier te spelen. Hier kwam wel roet in het eten, omdat de vrouwelijke scheidsrechter een rode kaart trok voor een vermeende overtreding van Joerie van Rijswijk en hij kon het veld verlaten. Hierna werd even de wedstrijd gestaakt door wat ophef tussen een speler en het publiek, maar de wedstrijd werd weer hervat voor 7 minuten. Hierin kreeg de thuisploeg geen tegendoelpunt meer en trok het de overwinning over de streep. De Groen Witten hebben laten zien dat ze tegen een goede ploeg voetballend niets onder doen en iedereen een voortreffelijke wedstrijd speelde. 

Aankomende zondag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen middenmoter Oosterhout. Met winst kan de ploeg stijgen naar plek 5.

Foto's met dank aan Nick van Hees
Voor het volledige fotoverslag kijk op: http://nicksfotografie.nl/2023/03/19/hilvaria-1-emplina-1-1-0/

Hilvaria MO15 On Tour!
Hilvaria MO15 laat punten liggen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites