HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria overtuigend langs Hapert

Hilvaria overtuigend langs Hapert

Hilvaria heeft de uitwedstrijd in en tegen Hapert met 1-7 overtuigend weten te winnen.

Hilvaria opende de wedstrijd net als vorige week erg goed. De spelers waren gretig en gingen overtuigd op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Ondanks deze goede start voor de Bekenaren was de eerste grote kans voor Hapert. Een middenvelder van de thuisploeg verscheen vrij voor de doelman van Hilvaria, maar leek wat besluiteloos waardoor de beekse doelman de bal met de voet kon stoppen. Het beekse elftal beloonde de goede start van de wedstrijd direct hierna wel met een doelpunt van Joost van Doormaal. Na een aanval over de rechterkant zijn kreeg Joost de bal aangespeel in het zestienmetergebied en zette zijn directe tegenstander eenvoudig opzij en schoof de bal binnen. De gasten uit Hilvarenbeek bleven de bovenliggende partij, omdat het vrijwel alle duels wist te winnen en in balbezit verzorgd speelde. In de 35e minuut werd de score verdubbeld door een eigen doelpunt van een verdediger van Hapert. Deze gleed een harde en lage voorzet van Harm aan het Rot achter zijn eigen doelman. Kort voor rust wist Greg van Gestel de voorsprong van Hilvaria nog comfortabeler te maken. Nadat eerst een schot van hem gepakt kon worden was het zo ongeveer in de zelfde aanval even later wel raak. Het schot van afstand van Greg van Gestel verdween in de linkerhoek. Hapert kreeg vlak voor het rust signaal nog wel de kans om iets terug te doen, maar het schot in de linker benedenhoek kon door de keeper van Hilvaria nog net worden gestopt. Ruststand 0-3

Het begin van de tweede helft leek de wedstrijd wat meer in evenwicht te zijn, maar toch waren het de Bekenaren die na 10 minuten de score verder wisten uit te breiden. Een snel genomen vrije trap aan de linkerkant van het veld zorgde ervoor dat de verdediging van Hapert nog niet op zijn post was. De bal werd vanaf links hard en laag voorgegeven en kon door Ralf Huijbregts worden binnen gelopen. Weer 10 minuten later werd het zelfs 0-5 voor Hilvaria en moest Hapert met 10 man verder. Een verdediger van de gastheren werd met rood van het veld gestuurd nadat hij Joerie van Rijswijk binnen het zestienmetergebied hard onderuit gleed. De gegeven strafschop werd benut door Hidde Vlasblom. Toch wisten de gastheren een eretreffer te maken. Een foutje in het uitverdedigen van een middenvelder van Hilvaria kon worden afgestraft. De bal belandde bij de ingevallen linksbuiten van Hapert en deze kapte zijn directe tegenstander uit en stifte de bal over de handen van de doelman. Even later bracht Hilvaria de marge weer terug naar 5 doelpunten door Greg van Gestel. Het slotakkoord was voor Joost van Doormaal die net als Greg zijn tweede van de middag liet aantekenen. Eindstand 1-7.

Een zeer welkome en goede overwinning van de beekse formatie. Komende zondag komt Bladella op bezoek in Hilvarenbeek en hierin mag Hilvaria gaan proberen een goed vervolg te geven aan deze overwinning.

Foto's - Jan Appels/Kempen Pers
Foto's - vvhapert.nl

Verslag vvhapert.nl

Na twee verliespartijen tegen Oirschot en Reusel, werd het Hapert de hoogste tijd om 'zaken te gaan doen'. Dit weekend kreeg het Hilvaria uit Hilvarenbeek op bezoek, dat ook nog wacht op de eerste overwinning, maar al wel twee punten heeft verzameld.

De eerst minuten van de wedstrijd waren voor Hilvaria, maar de eerste echte grote kans was voor Hapert. Frans Leyten kwam middels een diepe bal 1 op 1 met de keeper. Even teveel twijfel gaf de doelman een kans en die pakte hij dan ook. Na 11 minuten verzilverden de bezoekers hun overwicht. Niels Lavrijssen werd kinderlijk eenvoudig opzij gezet door Joost van Doormaal en deze laatste liet doelman Sten Bierens geen kans;0-1. Het begin van een wat later bleek, zware middag voor Hapert. Het feit dat Hapert op het middenveld eigenlijk een mannetje over zou moeten hebben, was niet merkbaar. Hilvaria was overal op het veld bovenliggend. Na ruim 20 minuten spelen kreeg Frans Leyten opnieuw een kans/mogelijkheid. Hij speelde zichzelf op de rand van de 16 knap vrij, maar zijn afronding was onvoldoende. Hapert miste overtuiging. In de 35e minuut werd de score verdubbeld. Mike Tijssen promoveerde een voorzet onfortuinlijk in eigen doel. En net voor rust maakte Hilvaria er 0-3 van. Greg van Gestel schoot van afstand raak.

Na rust een bijna onveranderd spelbeeld. Hapert wat wel wilde maar klaarblijkelijk niet kon deze middag en Hilvaria dat eenvoudig op de counter kon voetballen. In de 55e minuut nam Hilvaria een vrije trap snel en voordat de Hapert defensie het in de gaten had, stond de vierde van de middag op het bord door Ralph Huijbregts. 10 minuten later kregen de bezoekers ook nog een penalty toen Mike Tijssen aan de noodrem trok. Hij met rood eraf en Hidde Vlasblom wist wel raad vanaf 11 meter ; 0-5. Hapert mocht via invaller Kevin Raaijmakers nog iets terugdoen, maar na deze 1-5 produceerde Hilvaria ook nog de 6e en 7e van de middag. Eerst was Greg van Gestel trefzeker en net voor tijd scoorde Joost van Doormaal zijn tweede van de middag.

Eindstand 1-7!! Hapert had een collectieve offday waarbij bijna iedereen door de ondergrens is gezakt. Zaak om deze week de ruggen weer te rechten voor de 6 punten wedstrijd komende weekeinde in en tegen Oisterwijk.

Nieuwe website!
Hoofdklasse Avonturen A1: Brabantia - Hilvaria 2-0

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites