HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria overtuigend langs Beerse Boys

DSC_0668

Het was alweer 12 jaar geleden sinds de laatste derby tussen beide ploegen. Deze editie werd in Middelbeers met 0-3 gewonnen door Hilvaria.

​Het eerste kwartier had Hilvaria het nog lastig met Beerse Boys. De thuisploeg startte met overtuiging aan de wedstrijd, maar de verdediging van Hilvaria gaf geen krimp en bleef keurig overeind. Nadat de beerse storm was gaan liggen was het Hilvaria dat direct de voorsprong nam. Joerie van Rijswijk ontsnapte aan de verdediging van Beerse Boys en kwam vrij voor de doelman en zag zijn inzet tegen de touwen belandden. Hierna zouden de bekenaren het heft niet meer uit handen geven. In de 35e minuut verdubbelde Joerie na een mooie aanval de voorsprong voor Hilvaria. Greg van Gestel gaf een mooi cross pass op Jeroen van Esch die vervolgens de bal met het hoofd klaar wist te leggen bij de eerste paal waarna Joerie er als de kippen bij was om de doelman van Beers voor een tweede keer deze middag te verschalken. Dit werd tevens de ruststand.

Waar men in de tweede helft een nieuwe storm van Beerse Boys verwachtte was het Hilvaria dat het initiatief in de wedstrijd wist te behouden. De eerste mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien kwam al na 7 minuten toen Joerie van Rijswijk de verdediging wederom te snel af was na goed voorbereidend werk van Jannes van Trier. Helaas voor Hilvaria belandde de inzet van Joerie aan de verkeerde kant van de paal. Hierna vonden nog een paar hachelijke situaties plaats voor het beerse doel, maar het duurde tot de 84e minuut dat de wedstrijd definitief beslist werd. Een goed lopende aanval over rechts zorgde ervoor dat Joerie van Rijswijk en Dorus van Trier samen op het beerse doel af konden. Joerie zag daarbij Dorus niet over het hoofd en stelde hem in staat om de bal in het lege doel te lopen. Pas na de 3-0 kreeg Beerse Boys zijn beste kansen om te scoren. Daarmee mag een groot compliment gegeven worden aan de beekse ploeg dat zijn verdedigende taken goed op orde had. Het dichtst bij een doelpunt was Beerse Boys toen een vrije trap via de vingertoppen van de beekse doelman op de paal belandde. Gescoord werd er ook door Hilvaria niet meer ondanks nog een tweetal goede mogelijkheden waardoor de eindstand 0-3 bepaald was.

Een mooie overwinning voor Hilvaria die voor trainer Henri van den Braak extra zoet smaakte aangezien hij tegen de club aantrad waar hij 6 jaar lang trainer is geweest en grote successen heeft gekend. Het feestje werd vervolgens goed gevierd in de gezellige kantine van Beerse Boys. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Gestel met aansluitend het novemberfest in de kantine van Hilvaria.

Foto's Nick van Hees: http://nicksfotografie.nl/2018/10/28/beerse-boys-1-hilvaria-1/

Verslag + Foto's Beerse Boys: https://www.beerseboys.nl/pover-beerse-boys-verliest-van-effectief-hilvaria-0-3-2/

JO11-2: een bijzondere wedstrijd
Prima wedstrijd Hilvaria JO19-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites