HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria organiseert de aftrapmodule

20221121-09012120210917-Welkomstprogramma-jeugdtrainers3

Mocht je een deelname aan het JVTC project een stap te ver vinden, en eerst op een laagdrempeliger niveau kennis willen maken met Jeugdtrainer / Jeugdleider te zijn, en dat in 1 avond ervaren in plaats van meteen 4 avonden verplichtingen aan te gaan dan is de aftrapmodule misschien iets voor jou! Lees verder om te zien wat dit inhoudt.

Wat is de aftrapmodule precies?

Elk seizoen weer zijn er duizenden trainers die beginnen als jeugdtrainer. Met de aftrapmodule willen we trainers helpen een goede start te maken in die nieuwe en mooie, uitdagende en belangrijke rol richting kinderen.

De aftrapmodule is het eerste deel van het Welkomstprogramma. Alle belangrijke onderdelen van dit programma zijn:

 • Aftrapmodule, die bestaat uit een online- en een offlinegedeelte (één praktijkbijeenkomst) bij de eigen vereniging of een vereniging in de regio. Tijdens de praktijkbijeenkomst wordt de eerst de theorie besproken. Vervolgens wordt buiten op het veld een wedstrijd 8 tegen 8 gespeeld en gecoacht en een training vanuit Rinus gegeven. Tijdens deze activiteiten worden de jeugdvoetballers én de trainer gevolgd.
 • Digitale ondersteuning via Rinus, Assist en de kennisbank met relevante artikelen over jeugdvoetbal.
 • Veilig Sportklimaat: ondersteuning namens de KNVB voor het inrichten van beleid en middels de Aftrapmodule leren trainers om een veilige omgeving te creëren waarin kinderen voetballen.

Voor wie is het?

 • De mensen die het seizoen beginnen als trainer, zoals de papa's, mama's, O19-spelers en jongere jeugdspelers.
 • De trainers met de nodige ervaring, die nog geen cursus of opleiding hebben gedaan.

Is de Aftrapmodule hetzelfde als de JVTC?

Nee, het Welkomstprogramma staat helemaal aan het begin van de opleidingspiramide van de KNVB. Het is ontwikkeld voor beginnende trainers (of trainers zonder scholing) en het is een heel laagdrempelige kennismaking met het trainersvak. Er zijn geen toelatingseisen, alle trainers zijn welkom. De Aftrapmodule betreft slechts één avond, voorafgegaan door een korte e-learning.

Wanneer deze trainers enthousiast zijn om zich verder te ontwikkelen, dan kunnen ze mogelijk deelnemen aan meer(daagse) scholingen of opleidingen. Zoals het volledige welkomstprogramma, de JVTC, de pupillencursus of UEFA C. Deelname aan de Aftrapmodule is alleen verplicht voor het welkomstprogramma, niet voor de overige (vervolg)opleidingen.

Wanneer?

Aanmelden kan op het account jeugdsecretaris@hilvaria.nl. De avond zal verzorgd worden in week 9 (27 februari - 3 maart), mits voldoende aanmeldingen. Voldoende = 15 aanmeldingen. Zijn er minder aanmeldingen vanuit Hilvaria? Dan kan het zijn dat er deelnemers uit omliggende dorpen aan de groep worden toegevoegd.

Kosten

Aan het deelnemen zijn geen kosten verbonden. Behalve dat het een voorwaarde is dat trainers geregistreerd moeten zijn in Sportlink en daarvan zijn de kosten 11,42 per trainer per jaar. Die kosten zijn dus alleen extra als trainers nog niet geregistreerd staan. Daarbij is Hilvaria bereid om deze éénmalige kosten voor haar rekening te nemen. Als trainers al in Sportlink staan, kost het verder niets.

Wat levert het je vereniging op?

 • Trainers ervaren een goede start van hun loopbaan, die helpt om nog meer plezier en voldoening uit hun hobby te halen, de mogelijkheid biedt zich te ontwikkelen en ervaringen te delen.
 • Kinderen voetballen in een veilige omgeving, waarin ze met veel plezier kunnen voetballen en ook steeds beter kunnen leren voetballen.

Wat leren de trainers?

 • Trainers worden zich bewust van het belang van hun rol, krijgen inzicht in de leeftijd specifieke kenmerken en behoeften van kinderen (autonomie, binding, competentie)
 • Trainers krijgen tools aangereikt waarmee aan die basisbehoeften van kinderen (structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen) voldaan kan worden.
 • Trainers krijgen een beeld van het voetballen van kinderen en de volgende stap in hun ontwikkeling als voetballer.
 • Trainers zien een voorbeeld van het begeleiden en coachen van kinderen voor, tijdens en na wedstrijden.
 • Trainers maken kennis met en doen ervaring op in het voorbereiden en geven van trainingen vanuit Rinus én delen veel ervaringen en tips.

Meer info?Klik op:

https://www.knvb.nl/assist-trainers/ontwikkel-je-vereniging/welkomstprogramma-jeugdtrainers

Aanmelden kan door te mailen naar jeugdsecretaris@hilvaria.nl

Hilvaria pakt de volle buit tegen WSC
Eerste generatie Hilvarianen die deelnemen aan Jeu...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites