HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria - Oisterwijk gestaakt bij 5-2 stand

Hilvaria - Oisterwijk gestaakt bij 5-2 stand

Na 72 minuten voetbal voelde de scheidsrechter zich genoodzaakt de wedstrijd te staken, omdat hij zich niet meer veilig voelde op het veld.

​Een aantrekkelijk duel onder minder aantrekkelijke weersomstandigheden kon tot ontevredenheid van beide trainers en elftallen helaas niet worden uitgespeeld. Vanaf de eerste minuut ontwikkelde zich een open wedstrijd waarin het in de eerste 45 minuten ook zomaar 8-5 had kunnen staan. De eerste kansen waren direct voor de gasten uit Oisterwijk. Zij begonnen goed aan de wedstrijd en Hilvaria mocht van gelukt spreken dat de voorwaartsen van de bezoekers het vizier niet op scherp hadden staan. Aan de andere kant had goaltjesdief Joerie van Rijswijk dat wel. Binnen 11 minuten zorgde hij voor een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Bij het eerste doelpunt na 6 minuten kreeg hij de bal in de diepte aangespeeld, omspeelde de doelman en schoot de bal in het lege doel. Bij het tweede doelpunt onderschatte de Oisterwijkse doelman de snelheid van de Beekse aanvaller en moest het toezien dat zijn geblokte uittrap in het doel verdween. Kort daarna had Oisterwijk alweer de kans om de aansluiting te vinden, maar Koen Wijten kon naar een kleine scrimmage de bal voor de doellijn weghalen. De Bekenaren leken hierna de verdediging wat beter op orde te krijgen, maar in de 20e minuut kreeg het toch een tegenvaller te verweken toen Bram Abrahams het veld met een hamstringblessure moest verlaten. A-junior Nick van de Wal bleek echter een prima vervanger, want ook na de wissel bleef Hilvaria verdedigend beter overeind. De kansen die men weg moest geven waren minder groot en zelf bleef de thuisploeg ook nog goede kansen creëren. In de 35e minuut was het Joerie die zijn hattrick voltooide nadat Nick Spitter hem alleen op de keeper afstuurde. Joerie omspeelde de doelman net als bij de 1-0 en zorgde zo voor een comfortabele 3-0 voorsprong voor zijn ploeg. Ook in de laatste 10 minuten voor rust nog kansen voor beide ploegen, maar alleen Hilvaria wist nog te scoren doordat een hoekschop van Hidde Vlasblom geheel onnodig door een Oisterwijkse verdediger in het eigen doel werd geschoten. Zo ging Hilvaria na een matige eerste helft toch nog rusten met een 4-0 voorsprong. 

Nadat de eerste kans na rust door Hilvaria werd gemist, deed Oisterwijk na 7 minuten spelen wat in de eerste helft niet gelukt was. Na balverlies van Hilvaria op het middenveld ontsnapte een aanvaller van Oisterwijk, omspeelde de doelman en tekende de 4-1 aan. Amper 3 minuten later eenzelfde situatie en weer wist dezelfde aanvaller van Oisterwijk de doelman de verschalken en zo stond het na 10 minuten in de tweede helft alweer 4-2. Toch werd het alweer snel 5-2 door een benutte strafschop van Joost van Doormaal. Hier ging echter wel wat tumult aan vooraf. Een overtreding op de rand van het 16 meter gebied werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty, terwijl Oisterwijk dacht aan een vrije trap buiten het 16 meter gebied. Een verdediger van Oisterwijk kreeg wegens hevig protesteren tot 2 maal toe een gele kaart en werd weggestuurd. Hierna werd de strafschop gemist, maar mocht deze overgenomen worden doordat een verdediger van Oisterwijk te vroeg in liep. Hierna werd de grensrechter van de bezoekers weggestuurd wegens commentaar. De strafschop werd opnieuw genomen en benut. Het spel kon na een wissel van Hilvaria (A-junior Max van Raak voor Hidde Vlasblom) weer verder.Hilvaria bleef hierna de gevaarlijkste ploeg, maar moest toch ook enkele kansjes voor de bezoekers toestaan. Tot de 72e minuut leek er weinig aan dan ook weinig hand in de verder sportieve wedstrijd. Totdat er naar een duel tussen de doelman van Oisterwijk en een spits van Hilvaria een woordenwisseling ontstond tussen de grensrechter en de scheidsrechter waarop ook de vervangende grensrechter van Oisterwijk werd weggestuurd. Toen deze richting de scheidsrechter wilde stappen besloot deze de wedstrijd te staken om hem ook niet meer uit te spelen, omdat de leidsman zich bedreigd voelde. Het is nu aan de KNVB om te beslissen wat er met het duel gebeurd. 

Volgende week gaat Hilvaria op bezoek in Reusel waar het gaat proberen zicht bovenin te handhaven. Het niveau zal dan echter wel weer omhoog moeten naar dat van enkele weken geleden toen het bijvoorbeeld Dommelen wist te verslaan.

Hilvaria C1 verliest 2 punten tegen de koploper
Hoofdklasse avonturen A1: Noad - Hilvaria 3-5

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites