HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria - Nevelo 2-3

Hilvaria - Nevelo 2-3

Hilvaria heeft op tweede paasdag de inhaalwedstrijd thuis tegen Nevelo niet weten te winnen.

Er stond een flinke wind op het veld, waardoor het voetballen lastig werd. De thuisploeg leek hiermee de gehele wedstrijd het beste om te kunnen gaan en had het betere veldspel, maar omdat de ploeg voor de tweede week op rij veel te makkelijk doelpunten moest incasseren stond het na 90 minuten wederom met lege handen. Tot twee keer toe kwam de thuisploeg op voorsprong, maar in het laatste kwartier kwam Nevelo voor de tweede keer op gelijke hoogte. Een eindstand die de kansen verhoudingen het beste weergaf, maar de drie punten ging toch naar Oisterwijk. Zo'n 3 minuten voor tijd maakten de bezoekers het winnende doelpunt. 2-3. 

De trainer van Hilvaria moest even puzzelen nadat hij afmeldingen ontving van topscoorder Joerie van Rijswijk en middenvelder Greg van Gestel, omdat zij ziek op bed lagen. Uiteraard zullen zij van het resultaat van de wedstrijd niet veel beter geworden zijn. Toch ook een compliment voor de vervangers Dorus van Trier (hij nam de eerste treffer voor zijn rekening) en Joep Timmermans (hij speelde ook al een helft in het tweede elftal). Zij leverden beide een goede wedstrijd af. 

Dan de wedstrijd; In de eerste helft leek er weinig aan de hand voor Hilvaria. Enigzins gesteund door de wind was het de bovenliggende partij en kwam het ook verdient op voorsprong. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg verdient op voorsprong. Jisk van Teeffelen (die ook een prima wedstrijd speelde) zette goed door en wist de bal te veroveren en diep te spelen op Joost van Doormaal. Zijn voorzet belandde bij Dorus van Trier die de bal in de lange hoek schoot waardoor de stand op 1-0 kwam. De grootste kans voor rust was nog voor Nick Spitters, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. 

Na rust wist Hilvaria dat Nevelo (nu gesteund door de wind in de rug) meer druk vooruit zou zetten. Na amper een minuut spelen stond de gelijkmaker alweer op het bord. Na stom balverlies vanaf de aftrap kon Nevelo uit een ingooi de spits bereiken. De bal werd terug gelegd en hard binnengeschoten door een opgekomen middenvelder. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de gelijkmaker, want amper een minuut later maakte Joost van Doormaal uit een hoekshop alweer de 2-1. De bal kwam plots voor zijn voeten en hij twijfelde geen momet en schoof de bal onder de doelman door. Nevelo speelde hierna wel wat meer op de helft van Hilvaria, maar tot een kwartier voor tijd leek er niet veel aan de hand voor de thuisploeg. Door tot twee maal toe slecht uitverdedigen kon de gelijkmaker alsnog worden binnen geschoten. Omdat ook bij het derde doelpunt verdedigende fouten werden gemaakt liep Hilvaria 3 minuten voor tijd toch nog tegen een onnodige nederlaag aan. 

Volgende week krijgt Hilvaria koploper Oirshot Vooruit op bezoek. Dan zal de ploeg de verdedigende taken beter uit moeten voeren om punten te kunnen pakken.

Foto's - Nick van Hees

Wedstrijdverslag en Foto's - SV Nevelo

Hilvaria ME1 verliest voor de 1e keer dit seizoen!
Hoofdklasse Avonturen A1: Wilhelmina Boys - Hilvar...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites