HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria na rust voorbij Dommelen

IMG_977_20171030-101036_1

​Een matige eerste helft zonder gevolgen en een prima tweede helft zorgden voor een 3-0 overwinning.

​In de eerste helft kwam Hilvaria er nauwelijks aan te pas. De ploeg leed veelvuldig balverlies tegen een compact verdedigend Dommelen. Toch had ook de thuisploeg verdedigend de boel goed op orde, want de enige echte grote kans van de eerste helft viel pas vlak voor rust te noteren. De linksbuiten van Dommelen passeerde twee verdedigers van Hilvaria en kon vanaf rand zestienmetergebied op doel schieten. De bal belandde echter via de paal terug in de handen van de doelman van Hilvaria. Verder vielen er in deze ietwat saaie eerste helft alleen wat kleine mogelijkheden te noteren waarbij het beide ploegen ontbrak aan de eindpass. 

Na rust een ander Hilvaria dat nu meer druk vooruit wist te geven en zodoende een stuk gevaarlijker wisten te worden. Voordat de 1-0 viel kreeg Dommelen nog een aardige mogelijkheid om de score te openen, maar Max de Kort wist een gevaarlijk schot ternauwernood te blokken. Even later was het Hilvaria dat via Jisk van Teeffelen op voorsprong wist te komen. Joerie van Rijswijk ving een afgeslagen corner op en legde breed op Jisk die zijn schot van richting veranderd zag worden en zodoende in de linkerbovenhoek zag eindigen. Even later was het alweer raak voor Hilvaria. Met een mooie steekpass stuurde van Greg van Gestel, Joerie van Rijswijk de diepte in. Joerie kon de bal vanaf de linkerkant panklaar leggen voor de vrijgekomen Coen van Oirschot die vervolgens alleen nog het laatste tikje hoefde te geven. Enkele minuten later schoot Joost van Doormaal een strafschop binnen waardoor het alweer 3-0 stond. De penalty werd toegekend nadat Joerie van Rijswijk in het doelgebied naar de grond getrokken werd. Het verzet van Dommelen was hiermee gebroken en Hilvaria speelde de wedstrijd hierna geconcentreerd uit.

Komende week gaat Hilvaria op bezoek bij Spoordonkse Boys proberen de voorsprong van 3 punten op Braakhuizen vast te houden. De ploeg kan hierbij de steun van het publiek weer goed gebruiken! Hopelijk tot zondag!

Foto's van Agnes Aarden

Foto's - Nick van Hees
Wedstrijdverslag - Dommelen

Hilvaria 8 behoudt koppositie in Moergestel
Hilvaria MO13-1 bekert door!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites