HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO15-1 kampioen!

IMG_8175

Voor de 5e keer in 6 seizoenen zijn de meiden van MO-15 afgelopen zaterdag wederom kampioen geworden in de najaar competitie. De thuiswedstrijd tegen VOAB werd met maar liefst 10-0 gewonnen! Van harte gefeliciteerd meiden met dit geweldige resultaat.

Al na een aantal wedstrijden was het duidelijk hoe de verhoudingen lagen binnen deze competitie. Hilvaria en FC Tilburg wonnen al hun wedstrijden en vooral Hilvaria scoorde erop los. Het ging te makkelijk en er werd aangevraagd bij de KNVB om een klasse hoger ingedeeld te kunnen worden. Helaas bleek dit niet mogelijk en de KNVB zou zelf bepalen wanneer een team eventueel hoger ingedeeld zou worden. Dit bleek dus na de winterstop te zijn. Ondertussen bleven Hilvaria en FC Tilburg hun wedstrijden winnen en volgde FC Eindhoven op 3 punten omdat FC Tilburg met 2-1 had gewonnen van FC Eindhoven.

Nadat Hilvaria haar wedstrijden tegen Chaam (13-0), Viola (1-13), Uno Animo (10-0), Bladella (0-7) en Reusel Sport (9-1) had gewonnen, stond op 9 november een 1e echte krachtmeting op het programma. Uit bij FC Eindhoven werd er goed gevoetbald door onze meiden maar de verdediging van FC Eindhoven stond goed en gaf weinig weg. Ook werden er de nodige kansen gemist of de keepster van Eindhoven pakte de Hilvaria inzetten goed. Hilvaria kwam via Jet op voorsprong maar via een vrije trap maakte Eindhoven gelijk. Vlak voor rust scoorde Esmee de belangrijke 1-2. Na de rust wederom een beter Hilvaria, maar de meiden vergaten om de trekker over te halen.Uit een tegenaanval probeerde Eindhoven uit te breken maar keepster Madelein kwam goed uit en trapte de bal weg net voordat de spits erbij kon komen. Deze goede actie van Madelein was het begin van een mooie Hilvaria aanval. De bal kwam bij Mirte op het middenveld, die stuurde Noreen weg op rechts en de afgemeten voorzet van Noreen kwam bij Jet terecht, die de bal goed controleerde en overtuigend de 1-3 binnenschoot. Dit was ook de eindstand.

FC Tilburg won ook maar Eindhoven stond nu met 6 punten achter op de 2 overgebleven koplopers. Nadat Hilvaria met 0-13 van RKVVO en 8-0 van HMVV had gewonnen en FC Tilburg ook alles nog had gewonnen stond er op 30 november in het "hol van de leeuw" een echte kraker op het programma. "De schrik van het zuiden" had inmiddels een duizelingwekkend doelsaldo van 45 doelpunten meer dan FC Tilburg opgebouwd maar als Tilburg zou winnen, hadden ze daar niks aan.

De 1e kans was voor FC Tilburg, maar gelukkig werd die bal naast geschoten. Vlak daarna scoorde Hilvaria na een mooie aanval maar het doelpunt werd afgekeurd wegens discutabel buiten spel. Niet veel later scoorde Iefke op schitterde wijze nadat ze mooi wegdraaide bij haar tegenstander. Tot verbazing van alles en iedereen van Hilvaria keurde de scheidsrechter ook dit doelpunt af omdat hij een overtreding had gezien van Iefke bij het wegdraaien. Zo werd het wel heel moeilijk voetballen tegen 12 man…Gelukkig bleven onze meiden zich concentreren op het voetballen en vlak voor rust was het Mirte die beheerst 0-1 scoorde. Bij dit doelpunt had de scheidsrechter geen aanleiding om het eventueel af te keuren. Niet veel later kopte Kiki bijna de 0-2 tegen de touwen, uit een hoekschop maar de bal ging net naast.

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld waarbij Hilvaria op zoek ging naar de 0-2 en FC Tilburg wachtte op een foutje en probeerde eruit te komen. Hilvaria sloeg 2x vlak na elkaar keihard toe. Eerst was het Kris die scoorde, nadat de bal bleef hangen in het strafschopgebied na een corner. Via een tegenstander schoot ze de bal tegen het net 0-2. Even later stuurde Mirte Noreen alleen op de keepster af. De keepster pareerde de inzet van Noreen, Jet schoot de terugkerende bal op doel maar weer was het de sluitpost van Tilburg die de bal tegenhield. Op de hoge inzet van Mirte vanaf de 16 meter lijn was ze kansloos en zo stond het 0-3 voor Hilvaria. Niet veel later kreeg FC Tilburg een terechte strafschop wegens hands. Madelein keerde deze inzet en zo bleef het 0-3. Maar FC Tilburg gaf niet op en drong aan…mede omdat Hilvaria dacht dat de buit al binnen was. Binnen 10 minuten kregen de meiden van FC Tilburg wel 4 opgelegde kansen maar telkens stond Madelein op de goede plek en hield haar doel schoon. Klasse gekeept Madelein! Even later dook Madelein wederom naar een inzet van een Tilburgs meisje maar kon de bal niet klemvast pakken. De spits was er als de kippen bij om de 1-3 te scoren. Hier bleef het echter bij waardoor Hilvaria op eigen kracht 3 punten voorsprong nam op FC Tilburg.

De wedstijd tegen Gloria vorige week werd afgelast en FC Tilburg won met 1-4 van VOAB. Deze week werd bekend dat de wedstrijd tegen Gloria niet meer wordt ingehaald dus dat betekende dat Hilvaria met 1 wedstrijd minder gespeeld, kampioen kon worden op doelsaldo tegen VOAB in de laatste wedstrijd van de najaar competitie. Hierin slaagden de meiden glansrijk door de meiden uit Goirle met maar liefst 10-0 te verslaan! Hilvaria heeft 10 wedstrijden gespeeld, 30 punten gehaald, maar liefst 89 doelpunten gescoord en maar 4 treffers tegen gehad!

Terwijl de spandoeken weer langs het veld hingen, werd het trouwe legioen verwend door de meiden en het ene doelpunt was nog mooier dan het andere. In de 1e 20 minuten gaf VOAB nog wel aardig tegenstand maar daarna begon het te draaien bij Hilvaria. De bal werd goed rondgespeeld en er werden genoeg kansen gecreëerd. Nienke van den Berg opende de score waarna Jet en Esmee voor de 0-3 ruststand zorgden.

In de 2e helft was Hilvaria los en viel het ene doelpunt na het andere. Esmee scoorde nog een keer, Jet 1x, Iefke 1x, Nino scoorde een zuivere hattrick (3 doelpunten in een helft) en Mirte scoorde het laatste doelpunt van deze wedstrijd en dit kalenderjaar. Vooral Nino is het van harte gegund dat ze in de kampioenswedstrijd 3x mocht scoren.

Na het laatste fluitsignaal mochten de flessen champagne ontkurkt worden, werden de meiden gehuldigd in de kantine en daarna stond er een kampioensbad klaar voor ze in de kleedkamer. Daar hebben de meiden hun feestje gevierd en ook coach Maarten kwam niet onder een nat pak uit! De nestor van dit team vond het prachtig!

Nadat de laatsten uit bad waren, de consumptiebonnen en de lekkere worstenbroodjes op waren, gingen de meiden naar Mac Donalds. Nadat iedereen een menu op had kregen de meiden dan eindelijk hun beloofde ijsje van coach Maarten. Aangezien onze meiden nog niet gescoord hadden met een kopdoelpunt voor dit seizoen had Maarten gezegd dat hij ze mee naar de Mac zou nemen als iemand zou scoren met het hoofd. Een paar wedstrijden later scoorde Jet met een kopbal en daarna hadden de meiden de smaak te pakken. Spits Jet kopte nog 5x raak en ook Kris heeft met het hoofd gescoord dit seizoen. Veelal werden deze doelpunten gescoord uit perfecte hoekschoppen van Iefke of Loes.

De helft van het team is 's avonds nog doorgegaan met feesten en zijn gaan chillen.

Alle ouders bedankt voor de support weer deze competitiehelft en de moeder van Athina bedankt voor de lekkere worstenbroodjes.

Tot na de winterstop, in een competitie met meer tegenstand. Helaas gaan Iefke (MO-17) en Jet (JO-14) ons verlaten na de winter. Succes meiden en bedankt voor jullie inzet, mooie acties, doelpunten en vooral gezelligheid!

De vliegende reporter

Robey voetbaldagen 2020
Resultaat Grote Clubactie

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites