HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO15-1, een geweldig seizoen en voetbalkamp!

IMG_8210-_20170608-144405_1

​De 16 meiden van Hilvaria MO15-1 hebben afgelopen pinksterweekeinde hun grandioze voetbalseizoen afgesloten met deelname aan de 2 daagse Ladies Cup in Venray.

Aan het begin van het seizoen wisten we dat het winnen van wedstrijden niet voor de hand zou liggen. Van de 16 speelsters waren er nog 12 speelgerechtigd in een lagere leeftijdscategorie, de MO13. Desondanks zijn we als begeleiders, ouders en allen die betrokken zijn geweest super trots op onze meiden. Nooit heeft er eentje de kantjes er van afgelopen of het duel gemeden. Twee speelsters begonnen zelfs als 11-jarigen aan de najaarscompetitie. Als er dan nog vier meiden bij zijn die nog maar twee jaar of minder voetballen moet je het sportieve verwachtingspatroon in de koelkast zetten en het alom bekende rijpingsproces, van deze ruwe diamantjes, zijn gang laten gaan. Dit hebben de meiden dan ook laten zien. Zij zijn volgend seizoen als eerste jaar MO15 helemaal klaar voor hun, dan wel, leeftijdsgenoten.

De trainingsopkomst ligt bij deze meiden, 2x per week, boven de 95%. Soms was er een afmelding en zeer zelden waren er twee of meer afmeldingen. Hierdoor hebben we dit jaar aan zowel techniek (saai) als tactiek kunnen werken. We hebben geleerd om op te bouwen van achteruit, om zelf te bepalen waar de tegenstander opbouwt, het 4-3-3 of 4-4-2 systeem te spelen en natuurlijk de AS centraal te stellen. Omdat bij ons iedereen mocht voetballen wisselden we 5 meiden om 1/3 wedstrijd. Hierdoor kwamen de meiden ook op verschillende posities te spelen. Dit deden zij zonder gemor en gingen ze gewoon weer op de brommer!!! Toen er een ouder opstond om dit geweldige team te sponsoren, Qwan, waren we in de competitie meteen het knapste team met het mooiste tenue. Rob en Christina bedankt.

Uiteindelijk werden er tegen grotere meiden zowel in de najaars- als in de voorjaarscompetitie wedstrijden gewonnen en werden we bij geen enkele wedstrijd van de mat gespeeld. Top meiden, jullie zijn allemaal kanjers. Natuurlijk konden er maar 2 de kanjercup winnen daar deze aan het einde najaar en einde voorjaar werd uitgereikt. Daarom hebben we besloten om tijdens het voetbalkamp in Venray de superkanjer cup aan jullie allemaal uit te delen.

Tevens willen wij ook de ouders bedanken. Bij uitwedstrijden hadden we aan 4 auto's niet genoeg. Bianca heeft dit alles gecoördineerd. In zowel de najaars- als de voorjaarscompetitie moesten wij 7x uit spelen. En dit dan weer meestens achter Den Bosch of achter Eindhoven. Ongeloofelijk KNVB, wat een onkunde, hoe krijg je het meiden voetbal kapot? In Tilburg, Goirle, Moergestel, Berkel-Enschot, Oisterwijk enz. waren voldoende tegenstanders van onze leeftijden en ons niveau. Deze werden echter weer in andere competities ingedeeld! Het mocht de pret niet drukken. Onze meiden bleven dolenthousiast en zelfs onze laatste trainingen eind mei werden voltallig bezocht.

Als afsluiting van dit mooie seizoen zijn we in Venray op voetbalkamp gegaan. Hier hebben we deelgenomen aan de Ladies Cup van SV Venray. Een grote vereniging met veel (echt gras) velden en een goed opgezet 2 daags toernooi. Het scoutinggebouw in Venray, op ongeveer 1000 meter van het sportcomplex,werd door ons afgehuurd. Onder de enthousiaste leiding van Bianca, Diane, Anouk, Pieter, Gus en ikzelf werd alles een groot feest. Dankzij de sponsoring van de lekkere worstenbroodjes en frikadellenbroodjes van fam Pulskens, bedankt Erwin en Ilse, de slimme inkoop van Bianca en Diane, de eigen frietpan mee en de betaling van het inschrijfgeld door Hilvaria konden wij de kosten laag houden.

Ook tijdens deze dagen hebben onze 16 meiden laten zien dat ze een team zijn dat de mouwen opstroopt, kan samenwerken, plezier maakt en voor den Duvel niet bang is. Verder zijn we gaan zwemmen bij fam van Eijk, naar dames van Oranje in het Willem II stadion geweest, St Nicolaas heeft gedichtjes geschreven en we hebben in de zaal gevoetbald. Vanaf deze plaats willen wij dan ook de meiden en de ouders bedanken voor dit geweldige seizoen.

Bianca, Pieter, Gus en Jos

Zaterdag 1 juli: RKDSV Combi - Willem II
Hilvaria JO15-1 sluit seizoen af met toernooiwinst...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.hilvaria.nl/

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites