HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria MO15-1 behoudt de koppositie ondanks afgelasting van de wedstrijd

IMG-20161105-WA0038

​Hilvaria MO15-1 heeft, ondanks de afgelastingen van de afgelopen zaterdagen, in de najaarscompetitie toch de koppositie van het rechterrijtje behouden. Daar de meiden uitkomen in de tweede klasse hebben de coaches en ouders besloten dit behaalde resultaat ingetogen te vieren. Daar we al vroeg in de competitie zagen dat dit resultaat haalbaar was hadden we een commissie ingesteld die, onder de bezielende leiding van Diane en Bianca, in december een surpriseavond zou organiseren bij fam van Eijk.

Aan het begin van het seizoen had niemand verwacht dat dit resultaat nog bereikt zou kunnen worden. De fanatieke meiden van MO15 gingen van twee maal training per week terug naar eenmaal training in de week. Hier lag ook direct de achilleshiel van dit najaarsseizoen maar daarover later meer. De technische staf moest helaas afscheid nemen van de getalenteerde Gus en uiteindelijk werd er een coachgroep samengesteld. Het werd een stormloop van aanmeldingen om de getalenteerde eerste jaars MO15 te trainen en te begeleiden. Ik zelf denk dan ook dat een aantal sollicitanten voorkennis hadden.Men had waarschijnlijk door dat er een geweldig vrijwilligersfeest zat aan te komen bij Hilvaria. Gelukkig viel een ballotagecommissie van Hilvaria niet voor charmes en steekpenningen en werd besloten dat enkel vrijwilligers die de voetbalvisie van Hilvaria konden overbrengen aan deze getalenteerde groep, voorrang zou krijgen in de sollicitatieprocedure. Hiervan profiteerde Pieter, Arno, Rob en Jos. Daar hier natuurlijk veel vragen over kwamen vanuit onwetenden werd later op het vrijwilligersfeest dmv tekst en uitleg duidelijk dat de ballotagecommissie een goede keuze had gemaakt.

Maar verder met onze meiden van de MO15-1. Met de twee fanatieke trainers werd er aan het begin van het seizoen nog tweemaal getraind wat direct resultaat opleverde in de bekerwedstrijden, 3 gespeeld, 3 x verloren, 3 doelpunten voor en 12 doelpunten tegen!!! Het team stond nog niet goed maar ze waren weer als van oudst op de brommer. Het verschil met het vorige seizoen werd ook bloot gelegd. Figuurlijk natuurlijk want we willen niet nog een keer een commissie op ons dak of een vermelding krijgen bij #metoo. De meiden hadden meer een eigen willetje gekregen. Onze meiden kregen meer en meer te maken met vrouwenzaken. Dit is natuurlijk geen probleem want aan de overkant, de tegenstander, stonden ook enkel meiden. Echter kan ik uit eigen ervaring spreken dat een puberdochter toch weer iets anders is dan een puberzoon. Helaas moesten we al snel de overstap maken naar 1 maal per week trainen. Op zaterdag toch weer op de brommer maar hier begon het gedonder.

De meiden zijn bloed fanatiek en komen allemaal naar de training. Echter is het vrouwenbrein niet afgesteld om op onnavolgbare wijze de bal te beroeren en zich tot het naatje in het zweet te werken. Nee, kletsen, kletsen en nog eenskletsen. Geen diepgaande gesprekken natuurlijk maar vooral over koetjes en kalfjes. Ojaa ik zeg u dat een pedagogische of didactische aanpak niet hielp. Good cop bad cop hielp ook niet. Zelfs latje trap of kontje klets hielp niet. Als je dan al een instructie kon geven of je had je nog niet omgedraaid, de dames waren alweer in conclaaf. Ondergetekende rekent zich toch nog steeds tot de beste trainer van Hilvaria, de kerkdorpen, de regio dan wel heel Brabant. (Ook nadat de assistent-trainer quasi achteloos het latje trap won). De kwaliteiten van het trainersduo werd ook breed uitgemeten tijdens het vrijwilligersfeest en zelfs kwam dit terug in de gedichten van de surpriseavond. Ik durf hard op te zeggen dat Hilvaria goud in handen heeft met DIT trainerskoppel.

Maar terugkomende op onze meiden MO15-1. We gaan ons opmaken voor Kerst, Oud en Nieuw en carnaval. IJs en weder dienende gaan we eind februari 2018 beginnen aan de voorjaarscompetitie. Het zal zeker weer gezellig worden met onze meiden. Echter zijn we als coachgroep overtuigd dat er nog meer voetbal in deze groep zit dus meiden zorg dat je het er op zaterdag uit laat komen. De coachgroep gelooft dat we begin mei de koppositie in het linkerrijtje kunnen bemachtigen. En ook zullen we nog een paar JO15 teams aan de zegekar kunnen hangen. Yes we can.

Wij als coachgroep MO15 wensen de meiden en ouders van Hilvaria MO15 en iedereen namens onze meiden; fijne kerstdagen, een goed uiteinde en een gezellig carnaval. Voorzichtig met vuurwerk en nie zat. 

Kerstzaalvoetbaltoernooi voor jeugd en medewerkers...
SC ’t Zand MO13-1 kegelt Hilvaria MO13-1 uit de be...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites