HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13 boekt zakelijke overwinning op Chaam: 5-0

SWRQ6653

Na 2 vrije zaterdagen mocht de Schrik van het Zuiden vandaag eindelijk weer de wei in. Chaam MO13-1 was de tegenstander en de oranje zwarten hadden tot vandaag slechts 3 punten verzameld. Alleen van nummer laatst Gloria werd met 3-2 gewonnen. Dat zijn vaak de lastigste wedstrijden voor Hilvaria teams… Ondertussen heeft concurrent Madese Boys vorige week verloren van WDS waardoor onze meiden het kampioenschap in deze 1e klasse ineens weer in eigen hand hebben. Als Hilvaria al haar 4 resterende wedstrijden wint dan staat de schrik van het Zuiden voor de 2e keer dit seizoen met de schaal in de handen! Op papier heeft Hilvaria een makkelijker programma dan Madese Boys en TSC die elkaar nog 2x treffen waaronder vandaag. Maar eerst winnen van Chaam….

Binnen 2 minuten schoot Esmee vanuit de kluts de 1-0 al binnen! Wat een droomstart van deze wedstrijd! Waar het massaal toegestroomde publiek hoopte op veel meer doelpunten bleef deze stand tot de rust op het scorebord staan. Hilvaria creëerde genoeg kansen maar had het vizier niet op scherp staan. Ook de keepster van Chaam was een sta in de weg! Verder speelden onze meiden in een te traag tempo om het de gasten echt moeilijk te maken.

De 2e helft was Hilvaria van plan om het publiek te verwennen en schroefden de meiden het tempo iets op. Nadat Loes al een paar schitterende steekpasjes had gegeven en veel rond de 16 meter opdook, besloot ze maar eens uit te halen vanaf deze afstand. Haar verwoestende schot verdween via een tegenstander mooi in de goal! Leuk voor Loes die zo haar 1e doelpunt van dit seizoen scoorde. Hilvaria bleef aandringen en het was druk in de 16 meter van Chaam. Na een steekbal van de goed spelende Noreen stond Nino vrij voor de keepster en Nino scoorde beheerst de 3-0. Nadat Esmee eerst nog een doelpunt zag worden afgekeurd om onduidelijke redenen, scoorde ze vlak daarna wel de 4-0. Mirte gaf een bal in de diepte, Esmee liep haar tegenstanders eruit en scoorde beheerst in de korte hoek. Dankzij de Chaam keepster bleef deze stand een tijdje op het bord staan want ze had een paar goede reddingen. Gelukkig voor Madelein was het goed weer want anders had ze het koud gehad… Chaam creëerde weinig tot niets, dankzij de verdediging die weer stond als een huis! Kiki, Kris, Pleun, Liz en later Tess als laatste vrouw, speelden een prima pot. Verder speelden Mirte, Nienke v/d Berg, Loes en Tess een goede wedstrijd op het middenveld en waren Esmee, Noreen en Nino dreigend voorin. Vlak voor het einde van de wedstrijd zette Mirte een aanval op en speelde ze de bal naar Noreen aan de rechterkant van het veld. Noreen passeerde opnieuw haar tegenstander met haar kenmerkende schijnbeweging en zette de bal goed voor. Een Chaam verdedigster wilde de bal wegwerken maar raakte de bal half waardoor deze voor de voeten kwam bij Mirte. Onze mid half bedacht zich geen moment en pegelde de bal ineens met rechts hoog over de keepster in de goal! 5-0. Vlak daarna floot scheidsrechter Coomans voor het einde van de wedstrijd en kan Hilvaria 3 belangrijke punten bijschrijven aan het totaal.

Een half uur later bleek dat Madese Boys wederom verloren had, nu van TSC, waardoor de meiden uit Made af lijken te haken in de strijd om het kampioenschap. TSC staat nu op 18 punten uit 7 wedstrijden en Hilvaria heeft 16 punten verzameld uit even zoveel wedstrijden. Madese Boys heeft al 8 wedstrijden gespeeld en staat op 15 punten. Komende donderdag om 19.00 uur staat de kraker Hilvaria- TSC op het programma op de Roodloop. Hilvaria moet winnen om bovenaan te komen dus alle support is welkom voor onze meiden! De heen wedstrijd in Oosterhout was er 1 met 2 gezichten… TSC stond met 2-0 voor bij de rust en Hilvaria kantelde deze wedstrijd in de 2e helft en won met 2-3! Dit was tevens de enige nederlaag tot nu toe voor TSC.Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Mochten onze meiden winnen dan hebben ze het kampioenschap in eigen hand. Dat zou echt geweldig zijn: najaars kampioen in de 2 klasse en vervolgens voorjaars kampioen in de 1e klasse! Maar eerst winnen van TSC… tot as donderdag!

De vliegende reporter….

Hilvaria JO17-1 niet opgewassen tegen SBC.
Hilvaria JO13-1 pakt 3 punten in thuiswedstrijd te...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites