HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 wint topper van Budel MO13-1

IMG_8703

​Nadat de meiden vorig weekend vrij zijn geweest vanwege een oneven aantal clubs in de competitie, mochten ze afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen koploper Budel MO13-1. Het andere oranje had alle wedstrijden nog gewonnen, ze hadden al 64 x gescoord en ze hadden nog 0(!) doelpunten tegen gehad tot vandaag. Dit beloofde een zware pot te gaan worden. Aangetekend mag worden dat Budel alleen nog tegen Brandevoort heeft gespeeld uit de top 5. Dat was meteen de 1e wedstrijd van het seizoen en toen was Brandevoort nog niet compleet. Budel won met 7-0. Daarna is Brandevoort ook alle wedstrijden gaan winnen.

Om 12.45 uur klonk het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Kleinheerenbrink die de wedstrijd goed onder controle had. De M&M's hebben nog steeds te maken met het blessurespook. Bregje en Pleun konden nog niet meedoen maar waren uiteraard wel aanwezig als supporter! Verder zijn Nienke v/d Berg en Jet nog niet helemaal blessurevrij en konden ze maar een gedeelte van de wedstrijd meedoen. Daarom kwam Iefke van Eijk van de MO15-1 ons een helft helpen. Super bedankt Iefke!

Hilvaria drong Budel meteen terug op eigen helft en liet ze merken dat er in beek weinig te halen viel. De Budel speelsters waren dit duidelijk niet gewend maar de ouders langs de kant wisten wel dat het nu pas echt begon. Hilvaria domineerde zonder echt grote kansen te creëren. De verdediging van Budel stond goed en steeds zat er een voetje tussen om de steekpass te onderscheppen. Aan de andere kant hetzelfde verhaal: Als Budel eruit kwam kon het ook niet echt gevaarlijk worden omdat de Hilvaria verdediging ook weer als een huis stond. Liz, Athina, Kiki, Kris en vooral Loes onderschepten heel veel Budel ballen en voetballend werd de situatie opgelost. Keepster Madelein had weinig te doen maar wat ze moest doen deed ze prima! Via de middenvelders Tess, Mirte, Nienke v/d Berg en Iefke werden de aanvallers Jet, Esmee, Nienke van Dal en Noreen in stelling gebracht. Hilvaria speelde geconcentreerd en overtuigend en 10 minuten voor de rust kwam het verdiend op voorsprong. Iefke liet een hoge bal 1x bonken en schoot het leer daarna ineens uit de draai met links in de verre kruising! 1-0. Dit prachtige doelpunt betekende de 1e tegentreffer van Budel deze competitie en de 1-0 voorsprong bij rust voor de schrik van het Zuiden.

In de 2e helft een beetje hetzelfde spelbeeld waarbij Hilvaria domineerde en Budel probeerde om onder de druk uit te voetballen. Op links liet Esmee geregeld de tegenstander haar hielen zien en via mooie combinaties gaf ze een aantal bruikbare voorzetten. Uit 1 van die voorzetten kwam de bal bij de 2e paal bij Noreen, die deze goed controleerde, en beheerst de 2-0 tegen de touwen schoot. Dit gaf wat lucht bij Hilvaria maar Budel probeerde meer druk naar voren te zetten. Dit lukte gedeeltelijk, maar op enkele kansjes na, werden de meeste ballen onschadelijk gemaakt door een voortreffelijk spelende laatste linie van Hilvaria. Zodoende werd deze belangrijke wedstrijd met 2-0 gewonnen door de schrik van het Zuiden, die haar bijnaam wederom eer aan deed. Zonder echt goed te spelen werd er vandaag op basis van overtuiging gewonnen en werd de druk op de bovenste 3 clubs verder opgevoerd. Het is nu ongemeen spannend om de bovenste plaats in deze competitie. De komende 3 weken gaat er uitgemaakt worden wie er kampioen wordt. Hilvaria heeft iedereen uit de top 5 gehad terwijl de anderen nog tegen elkaar moeten.

Volgende week gaat Hilvaria op bezoek bij hekkensluiter Best Vooruit. Er wordt om 10.00 uur afgetrapt op sportpark De Leemkuilen in Best.

Tot slot wil Hilvaria MO13-1 alle trouwe supporters wederom bedanken voor hun steun!

Tot volgende week!

De vliegende reporter

Periodetitel Hilvaria 1 een feit!
JO19-1: 7 minuten in de 2e helft bepalen de wedstr...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites