HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 wint ruim van WSC

Hilvaria MO13-1 wint ruim van WSC
Afgelopen zaterdag mochten de meiden van MO13-1 al vroeg uit de veren. Om 8.30 uur! werd er al afgetrapt in 'wolluk' tegen WSC MO13-2.

Na een korte warming up begonnen onze meiden aan deze wedstrijd en na 1 minuut en 20 seconden stond de 0-1 al op het scorebord! Nienke van Dal kreeg de bal aangespeeld en begon aan een schitterende actie. Ze sprintte er 2 tegenstanders uit en scoorde beheerst in de korte hoek. Dit betekende behalve een heel vroege voorsprong ook het 1e doelpunt van Nienke in dienst van Hilvaria! Hierna was Hilvaria de bovenliggende partij maar was het slordig in balbezit. De bal werd te onrustig rondgespeeld waardoor er veel balverlies was. WSC kwam er af en toe uit via hun rechterspits maar meestal was er 1 van onze verdedigers op tijd om in te grijpen. Na een kwartier begon het beter te lopen bij Hilvaria en werd er soms mooi gecombineerd. Zowel Esmee vanaf links als Noreen vanaf rechts hadden mooie acties en voorzetten. Ook werden ze beiden een paar keer mooi aangespeeld via een steek pass door Nienke van Dal en Mirte. Zo zette Mirte in de 17e minuut Noreen vrij voor de keepster en Noreen scoorde mooi met een schuiver in de lange hoek. Vijf minuten later kreeg Noreen de bal via de kluts mee, liet haar tegenstander de hielen zien en scoorde de 0-3. Hilvaria bleef de aanvallen mooi van achteruit opzetten en in de 24e minuut kreeg Loes de bal van Kiki op linksachter. Loes maakte de bal vrij op een manier zoals alleen Loes dat kan en stuurde Esmee diep langs de lijn. Esmee ontdeed zich van haar tegenstander en koos de kortste weg naar de goal. Heel beheerst liet ze de keepster voor de 4e keer kansloos. 0-4. Dit was tevens de ruststand.

In de rust kregen de meiden de opdracht om in de 2e helft elkaar te coachen. Beide coaches hadden besloten om niks meer te zeggen en ze waren benieuwd hoe de meiden bepaalde situaties op gingen lossen. Dit moeten ze namelijk ook gaan leren en de stand liet het toe. Ze hadden het goed opgepakt want binnen 2 minuten lag de bal alweer in het netje. Noreen gaf de bal mooi breed op Jet, en onze spits bleef heel cool. Met een schuiver via de binnenkant van de paal bepaalde Jet de stand op 0-5. Het was genieten langs de kant en de coaches zagen tot hun tevredenheid dat bepaalde meiden hun verantwoordelijkheid namen en anderen goed coachten. Het resultaat was dat er bij balverlies voorin al goed omgeschakeld werd om zo de bal weer snel terug te veroveren. Er werden mooie aanvallen opgezet en in de 42e minuut was het weer raak! Mirte kreeg rechts op eigen helft de bal aangespeeld en stuurde Nienke van Dal langs de lijn weg. Ook Nienke koos de kortste weg naar de goal en liet 2 tegenstanders achter zich. Ze bleef wederom rustig en schoof de bal in de lange hoek binnen. 0-6. Tien minuten later kreeg Jet de bal vanaf links aangespeeld door Esmee en ook Jet maakte haar 2e van de ochtend. Ze nam de bal goed aan en schoot de bal schitterend bij de 2e paal binnen. 0-7. In de 54e minuut speelde Kiki de bal in op Esmee. In 1 beweging draaide Esmee weg van haar tegenstander en begon een sprintduel nog op eigen helft. Al snel was ze verlost van 2 andere tegenstanders, die ze de hielen liet zien, en zo kwam ze alleen voor de keepster. Ook Esmee bleef rustig en ze liet de keepster wederom kansloos in de korte hoek. 0-8. Drie minuten voor tijd kreeg Esmee de bal van Noreen en ze scoorde haar 3e van de ochtend. 0-9. De scheidsrechter voorkwam dat de dubbele cijfers op het bord kwamen en zo eindigde deze wedstrijd in een zeer ruime overwinning voor Hilvaria! Klasse meiden en jullie hebben de 2e helft zelfs 1x meer gescoord dan de 1e helft toen wij nog coachten…Dat is een geruststellend gegeven en dat maakt duidelijk dat jullie echt stappen aan het maken zijn! Ga zo door!

Loes is gekozen tot speelster van de week omdat ze wederom een zeer degelijke wedstrijd speelde. Loes blijft altijd rustig en probeert situaties altijd voetballend op te lossen. Het is een genot om te zien hoe makkelijk Loes zich staande houdt tussen tegenstanders die bijna altijd ouder zijn dan haar. Klasse Loes! Overigens waren er vandaag wederom meerdere kandidaten die hier voor in aanmerking kwamen maar Jet, die vorige week speelster van de week was, gaf hierin de doorslag.

Ook willen we natuurlijk de supporters bedanken die ondanks het vroege tijdstip de moeite hebben genomen om de "schrik van het Zuiden" aan het werk te zien in wolluk. Hopelijk zijn jullie er volgende week ook weer bij als we de return wedstrijd tegen 't Zand spelen in Tilburg. Op sportpark Bijstervelden wordt om 11.15 uur afgetrapt.

Voordat we naar Tilburg afreizen gaan we eerst op de foto bij onze sponsor COOP! 

Hilvaria strijdend ten onder tegen sterk TSC
Hilvaria MO11-1 - OJC Rosmalen MO11-2

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites