HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 wint nipt bij ’T Zand MO13-1

Hilvaria MO13-1 wint nipt bij ’T Zand MO13-1

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen 't Zand op het programma maar eerst gingen onze meiden op de foto bij onze sponsor COOP Hilvarenbeek. De meiden hadden zich eerst omgekleed bij Hilvaria om vervolgens in tenue te poseren voor de winkel in de Apollostraat.

Ook durfden sommige speelsters zich in een winkel(te)waoge…. Gelukkig was Linda Drabbe wederom bereid om ons vast te leggen op de gevoelige plaat. Nogmaals bedankt Linda namens ons hele elftal. Ook Jos van Kesteren, de bedrijfsleider van COOP, ging mee op de foto. Zie de bijgevoegde foto's voor het prachtige resultaat. Jos, nogmaals bedankt voor de chips! Ze hebben alles opgegeten…

Na de fotosessie ging de "schrik van het Zuiden" richting de Reeshof. De meiden konden gelijk beginnen aan een goede warming up en zich zo voorbereiden op een tegenstander die vandaag niks cadeau zal geven. In de thuiswedstrijd werd immers met 6-0 gewonnen door The Green White army en dat was nog maar 2 weken geleden. 't Zand was dit natuurlijk nog niet vergeten. Om 11.15 uur werd er afgetrapt op sportpark Bijstervelden en 't Zand nam brutaal het initiatief. Hilvaria was ondanks de adviezen van de leiding te afwachtend en was daarom steeds te laat in de duels. Gelukkig werd 't Zand niet echt gevaarlijk maar we zouden wel mee moeten gaan in de pittige duels die sommige speelsters van 't Zand aangingen. Na 20 minuten kwam Hilvaria iets beter in haar spel en werden er wat kansjes gecreëerd. Vooral Nienke van Dal en Esmee gingen hun tegenstander enkele keren voorbij maar steeds was daar een Tilburgs meisje, dat goed rugdekking gaf, en zo de aanval onschadelijk maakte. Bijna leek het 0-1 te worden door Mirte maar haar mooie schot vanaf 16 meter werd even zo mooi uit de bovenhoek getikt door de keepster van 't Zand die een heel goede wedstrijd keepte. De rust werd bereikt met de brillenstand.

In de rust gaf de leiding aan dat het in de laatste 10 minuten al beter ging en dat we zo door moesten blijven gaan. Ook moesten we onze eigen wedstrijd blijven spelen en niet ingaan op overtredingen en reacties van 't Zand. Als de scheidsrechter besluit om er niet voor te fluiten dan hebben we daar geen invloed op. We moeten zelf die bal er een keer in schieten. In de 2e helft ging Hilvaria door met waar het gebleven was. Het zette 't Zand vast en probeerde er via de zijkanten door te komen. Steeds vaker lukte dat maar dan was de eindpass net niet goed of de keepster van 't Zand had de bal weer. De Tilburgse keepster kwam steeds snel uit haar doel en had zo heel veel voorzetten. Ook werd er een aantal keer net iets te lang met de bal doorgelopen zodat er steeds op het laatste moment nog een meisje van 't Zand tussen zat. De tijd begon te dringen en de spanning was om te snijden! Hilvaria kreeg de bal er niet in en bijna kreeg het de deksel op haar neus hiervoor. Bij 1 van de spaarzame uitvallen van 't Zand kwam er een meisje vrij voor Madelein te staan. Waar iedereen dacht dat de 1-0 voor 't Zand op het bord geschoten werd, raakte de spits de bal totaal verkeerd en kon Madelein uiteindelijk redding brengen. Met nog 5 minuten op de klok moest Hilvaria winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. De supporters en de leiding stonden met samengeknepen billen langs de kant en probeerden de bal erin te schreeuwen! Wat was het spannend. Mirte mocht vanaf links de zoveelste corner nemen. De bal kwam goed hoog voor de goal maar kon net weggewerkt worden door een verdedigster van 't Zand. Jet stond klaar om die bal op te vangen en toen gebeurde het. Onze spits nam de bal schitterend aan en knalde het leer keihard via de binnenkant van de paal halfhoog in de korte hoek binnen! 0-1. Wat een ontlading bij iedereen van Hilvaria! Dit mocht niet meer misgaan. Iedereen deed er nog een schepje bovenop om die 3 zeer belangrijke punten mee naar beek te nemen. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en was de 0-1 overwinning een feit. Wat een spannende wedstrijd en wat zijn deze punten belangrijk. Nu kan Hilvaria op 12 november in een rechtstreeks duel met SVSSS MO13-1 de koppositie overnemen van de Udenhouters. Dan dient er wederom gewonnen te worden.

Volgende week onderbreken we de competitie even en spelen we voor de beker tegen Best Vooruit MO13-1. Hilvaria heeft aan een punt genoeg om door te bekeren. We hopen dat we ook dan weer gesteund gaan worden door onze vele supporters die vandaag aanwezig waren! Wederom bedankt allemaal! De wedstrijd op sportpark De Leemkuilen in Best begint om 10.15 uur.

Esmee is gekozen als speelster van de week. Ook Kiki en Mirte kwamen hiervoor in aanmerking maar Loes, speelster van vorige week, koos uiteindelijk voor Esmee. Dik verdiend Esmee, je speelt de laatste wedstrijden echt super goed! Ga zo door! Ook de rest heeft vandaag weer laten zien echt als een team te kunnen spelen. Hierdoor hebben jullie het misschien ook wel afgedwongen om alsnog te scoren. We zijn trots op jullie allemaal en dat mogen jullie ook op jezelf zijn!

Verslag Bladella JO13-3 - Hilvaria JO13-3
Technische staf Hilvaria 2

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites