HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 wint in Chaam en stelt 2e plaats veilig

IMG_0580

Zaterdag 26-5-2018 stond de laatste competitiewedstrijd van onze meiden op het programma. De Schrik van het Zuiden reisde af naar Chaam en moest winnen om de 2e plaats in deze competitie veilig te stellen.

Deze wedstrijd stond ook in het teken van het afscheid van Esmee en Daan (Bregje)... en van de nestor van dit elftal! Coach Maarten Verheijen gaat er mee stoppen na 4 supermooie jaren waarin de bekerfinale werd bereikt 2 jaar geleden en waarin hij met de Schrik van het Zuiden 3 keer kampioen werd. Esmee gaat volgend seizoen bij de jongens voetballen en Daan stopt met voetballen. De aftrap op sportpark Groot Heivelt in Chaam was om 10.00 uur onder tropische omstandigheden.

Hilvaria nam meteen het initiatief en drong de thuisclub terug op eigen helft. Vooral Esmee was dreigend op de linkerflank en onze blonde speer wilde nog wat laten zien in haar laatste wedstrijd! Keer op keer was ze haar tegenstander(s) de baas en zo zorgde Esmee voor veel voorzetten en corners vanaf links waar helaas niet uit gescoord kon worden. Of het vizier stond nog niet op scherp bij Hilvaria of de Chaam keepster pakte de inzetten! Vlak voor rust was het dan eindelijk wel raak voor Hilvaria. Esmee, even overgekomen naar de rechterkant, besloot verrassend uit te halen met rechts vanaf het strafschopgebied. Dit harde schot was zelfs de goede keepster van Chaam te machtig en verdween rechts in de korte onderhoek tegen het netje. 0-1. In de rust werd de kleedkamer opgezocht om ff bij te komen van de hitte.

In de 2e helft ongeveer hetzelfde spelbeeld waarbij Hilvaria bepaalde wat er gebeurde en Chaam af en toe probeerde om eruit te komen. Veel verder dan de 16 meter van Hilvaria kwamen de oranje zwarten niet en hun aanval werd daar meestal onschadelijk gemaakt door onze verdediging, die weer prima stond. Het tempo ging uit de wedstrijd mede door het weer en de tegenstander. Hilvaria voetbalde het duel rustig uit en probeerde die 2e treffer te maken. De meiden waren voornamelijk op zoek naar een kop goal want dan zou de afscheidnemende coach Maarten Verheijen de meiden trakteren op een ijsje… Ze waren er dichtbij maar Jet kopte over uit een corner en Kris kopte vanaf te ver waardoor de bal weggewerkt kon worden. 10 minuten voor tijd stoomde Nino nog eens op over de rechterflank. Net als Esmee op links stuurde Nino haar tegenstander(s) steeds het bos in op rechts! Eigenlijk wilde ze een voorzet geven maar ze raakte de bal met haar buitenkant waardoor de bal effect kreeg en mooi bij de 2e paal in de kruising binnenviel! 0-2. Vlak daarna was Nino wederom langs haar tegenstander en gaf de bal perfect breed op Jet maar onze vrijstaande spits trapte in het luchtledige… Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en behaalt Hilvaria MO13-1 met dit resultaat een meer dan verdienstelijke 2e plaats in deze leuke competitie waar 4 teams zeer aan elkaar gewaagd waren.

Na de wedstrijd had Esmee nog iets lekkers voor iedereen en ze had een persoonlijke tekst geschreven voor alle meiden! Wat ontzettend lief Esmee en zo kon iedereen zien, nog meer dan dat we wisten, hoe hecht dit team is. Het was een afscheid met een lach en een traan maar de meiden blijven elkaar gelukkig gewoon zien bij Hilvaria en Esmee is natuurlijk altijd welkom als gastspeelster! Onze meiden komen volgend seizoen kijken bij jou Esmee maar waarschijnlijk komen ze stiekem voor de jongens dan….

Ook Noreen had namens de meiden een afscheidscadeautje geregeld voor Esmee en Daan. Prima geregeld Noreen! Hierna werd er afgesloten bij Mc Donald's waar de meiden al om 12.30 uur aan de friet en hamburgers zaten.

Helemaal de laatste wedstrijd was dit nog niet want volgende week spelen de meiden mee op het eigen Toon de Bruijn jeugdtoernooi wat voor de 24e keer gehouden wordt. Voor de 1e keer is er dit jaar ook een meiden O13 en een meiden O11 categorie! We hopen dat alle ouders volgende week komen kijken om dit sterrenteam nog 1x aan het werk te zien in deze samenstelling dit seizoen! Daarna gaan we het seizoen gezellig afsluiten! Tot volgende week!

De vliegende reporter…

Roel de Laat en Mitchell Leijten helpen Hilvaria J...
Ingevuld: wedstrijdsecretaris jeugd

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites