HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 wint 1e wedstrijd op heel veld

Hilvaria MO13-1 wint 1e wedstrijd op heel veld

​De meiden van Hilvaria MO13-1 speelden vandaag hun 1e wedstrijd op een heel veld. Ze speelden voor de beker op sportpark Heikant in Oerle tegen RKVVO MO13-1. Dit team speelde ook voor het eerst op een groot veld maar ze hadden al wel enkele meiden die vorig seizoen ook al in de D gespeeld hebben. (7x7). Onze meiden komen allemaal uit de E over, aangevuld met nog 4 nieuwe speelsters. Dit was ook wel te zien aan de verschillen in grootte en breedte. Dit hebben we wel meer meegemaakt en dat schrikt onze meiden niet meer af. Vooraf werd uitgelegd waar de meiden rekening mee moesten houden en wat er van hen verwacht wordt op hun posities bij balbezit en bij balverlies. Na een goede warming up kon de 1e wedstrijd van het seizoen 2016-2017, 10 minuten later dan gepland, dan eindelijk beginnen.

Na een rommelig begin waar beide teams nog even moesten wennen aan de nieuwe posities en het grotere veld, nam Hilvaria het initiatief. Onze meiden speelden goed over en begonnen steeds beter te voetballen. Soms was het nog een beetje onrustig aan de bal maar de vrije speelster werd steeds makkelijker gevonden. Kris speelde een prima wedstrijd op haar nieuwe positie als voorstopper en samen met Kiki maakte ze bijna elke RKVVO aanval onschadelijk. Mirte zorgde als centrale middenvelder voor extra ondersteuning waar nodig en verdeelde het spel goed van links naar rechts. Keepster Madelein voetbalde goed mee maar had weinig te doen. Wat ze te doen kreeg deed ze prima. Hilvaria was al een paar keer dreigend geweest vooral via Esmee, die haar tegenstander steeds de hielen liet zien. Na enkele goede voorzetten van haar kwam de bal steeds net niet goed bij een medespeelster omdat de RKVVO verdedigers er steeds een voet tussen kregen. Het was eigenlijk wachten op de 0-1 toen het plotseling 1-0 voor de thuisploeg werd. Een uittrap van Madelein kwam terecht bij een speelster van RKVVO die zich niet bedacht en vol uithaalde. Deze knal van een meter of 18 verdween in de linkerbovenhoek en Madelein heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. Geheel tegen de verhouding in stond RKVVO voor want ze waren nog bijna niet op de Hilvaria helft geweest. Onze meiden hebben vaker achter gestaan en gingen gewoon door met waar ze mee bezig waren. Nog voor rust scoorde Esmee, na weer een mooie actie, de verdiende gelijkmaker. Ze schoot de bal uit een onmogelijke hoek bij de 1e paal binnen. 1-1.

Na de rust was RKVVO een paar keer gevaarlijk en 1x kwam Hilvaria goed weg. Na een voorzet had de RKVVO spits de bal voor het inschieten maar gelukkig voor Hilvaria raakte ze de paal. Hierna herpakte Hilvaria zich en werd het steeds gevaarlijker. Het veld werd steeds goed breed gehouden bij balbezit waardoor er veel ruimte was om te voetballen. Onze 3 nieuwe speelsters die vandaag meededen speelden alle 3 een prima 1e wedstrijd. Liz van Schoonacker deed het goed aan de rechterkant (rechtsachter en rechtshalf), Nienke van Dal als rechtshalf, linkshalf, linksvoor en rechtsachter en Nienke van den Berg als linkshalf, rechtshalf en midhalf. Wat een luxe als coaches dat je zo'n alround speelsters erbij hebt gekregen! Ook op de linkerkant werd er goed gevoetbald. Bregje en Tess deden het goed op linksachter en linkshalf. Esmee, Jet en Noreen zorgden steeds voor dreiging voorin. Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft kreeg Hilvaria loon naar werken. Esmee liet haar tegenstander weer eens achter zich en gaf een voorzet op Noreen die rechts vrij stond. De bal was eigenlijk iets voorbij het doel maar Noreen nam goed aan, en schoot hard op doel in de korte hoek. Via de keepster verdween die bal in het doel. 1-2.Beide ploegen hadden last van de warmte maar Hilvaria had de langste adem. Een paar minuten voor tijd kregen onze meiden nog een corner. Esmee schoot de bal vanaf links goed hard voor en via een speelster van RKVVO werd het 1-3. Niet veel later was de overwinning een feit en floot de goed leidende scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal. Wij als coaches hebben genoten van jullie spel en wij zijn positief verrast dat jullie na een lange vakantie al zover zijn zonder te trainen. En dat ook nog eens op een heel veld met nieuwe posities, iets wat jullie nog niet gewend zijn. Jullie mogen trots op jezelf zijn kanjers! Loes Ligtvoet en de 4e nieuwe speelster Athina Andriessen sluiten volgende week pas aan vanwege hun vakanties.

Volgende week spelen we misschien vriendschappelijk omdat EFC MO13-1 uit onze bekerpoule is gehaald. We zitten nu met 3 teams in de poule en in de week van de herfstvakantie spelen we onze 2e bekerwedstrijd tegen Best Vooruit MO13-1. Wordt vervolgd…….

Hilvaria MO13-1 heeft dit seizoen ook een nieuwe sponsor: Coop Hilvarenbeek! Speelsters en begeleiding zijn hier uiteraard heel blij mee en willen hierbij Coop Hilvarenbeek en de sponsorcommissie heel erg bedanken!

Trotse coaches Hilvaria MO13-1

Hilvaria verliest eerste competitiewedstrijd met r...
Bladella JO19 – Hilvaria JO19

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites