HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 verspeeld zeker lijkende overwinning

Teamfoto-MO13-1-2017-2018

In de slotfase van het duel tegen WDS '19 uit Breda ging het mis voor Hilvaria en werden twee dure punten verloren!

Onder prima weersomstandigheden speelden onze meiden afgelopen zaterdag thuis tegen WDS'19 uit Breda. De heen wedstrijd in Breda werd in de slotfase nipt met 2-3 gewonnen door de schrik van het Zuiden dus dit beloofde weer een spannende pot te worden net zoals bijna alle wedstrijden in deze leuke competitie waar 4 teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Om 9.30 uur was de aftrap op sportpark de Roodloop.

Hilvaria begon goed aan de wedstrijd en het spel speelde zich vooral af op de WDS-helft. Een aantal goede mogelijkheden werden om zeep geholpen en aan de andere kant was het bijna 0-1 door een snelle uitval. Deze bal ging voorlangs. Niet veel later kreeg Hilvaria een corner die door Esmee goed voorgegeven werd. De WDS-keepster werkte de bal weg maar precies in de voeten van onze spits Jet die hier wel raad mee wist. Met links tikte ze de bal in de korte hoek. 1-0. Hierna golfde het spel op en neer waarbij WDS zeer gevaarlijk was met hun snelle spits. Bij balverlies van Hilvaria schakelde WDS snel om en hun spits liep te makkelijk door onze verdediging en tikte de bal breed op een meegekomen WDS-speelster. Deze schoot de bal hoog over Madelein in de goal. 1-1. Wederom was er bij enkele speelsters weer niet de volledige concentratie en felheid die nodig is om wedstrijden te winnen in deze 1e klasse. Vorige week tegen TSC was dat de 1e helft ook het geval. Er zijn meiden die er te makkelijk over denken en dat moet eruit! Zo benadelen ze het team en anderen moeten meer meters maken omdat sommigen verzaken! In de rust werd dit nog maar eens aangehaald en de coaches vinden dat de meiden dit zelf ook eens op moeten pakken. Waarom moet dit steeds gezegd worden… al weken aan een stuk?!

De 2e helft begon Hilvaria wat beter maar de meiden moesten vanaf de kant toch nog aangestuurd worden. Er kwam meer druk op de WDS-goal en na een mooie aanval over links door Esmee kwam de bal via Mirte bij Nino op rechts. Onze rechtsbuiten nam de bal goed aan en schoot hem diagonaal halfhoog in de verre hoek. 2-1. Heel lang kon Hilvaria niet genieten van deze nieuwe voorsprong want een paar minuten later scoorde WDS via een afstandsschot over de grond wat houdbaar leek… 2-2. Weer moest Hilvaria op zoek naar een voorsprong tegen deze goede tegenstander. Net als Hilvaria zelf is WDS een sterk collectief waarvan moeilijk te winnen is. Na een aanval door het midden via Mirte en Nino speelde laatstgenoemde de bal diep op Esmee die deze pass om zette in een mooi doelpunt! 3-2. Met nog een paar minuten op de klok mocht dit niet meer weggegeven worden. Het spel lag nog even stil nadat Mirte een bal weg wilde werken en recht in het gezicht schoot van een WDS-speelster. In de laatste minuut kon Madelein nog redding brengen op een diepe bal van WDS. Vervolgens rolde ze de bal uit naar Kiki, die deze helemaal niet verwachtte omdat ze tussen 2 WDS-speelsters in stond, waar uittrappen de beste optie was geweest. Een WDS-speelster kreeg de bal met wat geluk mee en scoorde fraai in de korte kruising. 3-3. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en voelde dit gelijkspel als een nederlaag! Over heel de wedstrijd gezien was een gelijkspel terecht geweest maar als je 1 minuut voor tijd met 3-2 voor staat mag dat nóóit meer weggegeven worden!Dit zouden wel eens heel dure punten kunnen zijn in de strijd om het kampioenschap… Madese boys haalde uit bij Gloria en won met maar liefst 0-14!

Volgende week zijn de meiden vrij en kunnen ze de accu weer even opladen. Lekker genieten van de vakantie en op 5 mei staat de thuiswedstrijd tegen TSC MO13-1 op het programma. Hopelijk beseffen de meiden waar het om gaat en staan ze er dan weer allemaal. Ook TSC is een heel zware tegenstander dat hebben we vorige week gezien. We kunnen tegen niemand verslappen want dan kunnen de meiden ook van de onderste verliezen. Als ze allemaal top zijn kunnen ze ook van iedereen winnen!

Alle supporters wederom bedankt voor jullie steun! Hopelijk zien we jullie allemaal weer op 5 mei. Aftrap is om 10.30 uur op de Roodloop.

Fijne vakantie!

De vliegende reporter….

Kampioen Hilvaria blijft ongeslagen!
Profiel van de Week op AvE: Joost van Doormaal

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites