HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 verliest van JEKA MO13-1

Hilvaria MO13-1 verliest van JEKA MO13-1

​Onze meiden speelden afgelopen zaterdag vriendschappelijk tegen JEKA MO13-1 uit Breda. Omdat VOAB uit onze competitie is gestapt, vanwege te weinig speelsters voor een elftal, waren we helaas voor de 2e keer in korte tijd vrij. Om toch in het ritme te blijven kon er gelukkig een vriendschappelijke wedstrijd geregeld worden.

Bij JEKA stond er 1 meisje van 9 jaar in en de rest van de speelsters was allemaal 2e jaars D. Van onze meiden zijn er 9 1e jaars D en de rest is 2e jaars E. Kiki, Bregje en Nienke van den Berg waren afwezig zodat we geen wissels hadden. Gelukkig konden Ilja en Iefke na hun (gewonnen) wedstrijd met de MO15-1 aansluiten om zodoende toch 2 wissels te hebben. Hilvaria deed voetballend helemaal niet onder voor de oudere meiden van JEKA. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd maar er werden duels gewonnen en er werd goed overgespeeld. Eigenlijk bepaalde Hilvaria wat er gebeurde maar sloeg JEKA 2x toe voor de rust. In de omschakeling speelde JEKA de bal naar voren en 2x was een JEKA meisje net iets sneller en scoorden zij 2 doelpunten: 0-2.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld waarbij Hilvaria heel dicht bij een doelpunt was. Iefke ging goed door op links en schoot keihard op de paal. In de rebound had Noreen de bal voor het intikken maar raakte ze de bal helemaal verkeerd en rolde de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Hilvaria bleef goed combineren maar weer scoorde JEKA 2x. Een keer in de tegenstoot en een keer werd een verkeerde doeltrap afgestraft. 0-4. Na een corner van JEKA bleef de bal ongelukkig hangen in het Hilvaria strafschopgebied en kon de JEKA spits het laatste zetje geven. 0-5. Hilvaria kreeg nog een vrije trap op de rand van het zestien metergebied. Jet werd neergehaald nadat ze mooi wegdraaide van haar tegenstander. Mirte schoot de vrije trap in de JEKA muur en in de rebound keerde de grote JEKA keepster haar inzet. Eigenlijk heeft JEKA geen enkele uitgespeelde kans gehad maar ze winnen wel met 0-5. Voor Hilvaria was dit een heel leerzame oefenwedstrijd en de meiden kunnen dan ook met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd. Als ze zo blijven knokken en combineren komt de overwinning steeds dichterbij.

Speelster van de week was Tess die een dijk van een wedstrijd speelde. Ze maakte het leven van haar tegenstander zuur tijdens de wedstrijd en won dan ook bijna al haar duels. Klasse Tess, ga zo door!

Volgende week kunnen we ons gelukkig weer richten op de competitie. We spelen om 10.00 uur op sportpark Zeshoeven in Udenhout de wedstrijd tegen SVSSS MO13-1. We hopen weer op vele supporters om onze meiden naar de overwinning te schreeuwen. 

Het verschil in lengte tussen beide keepsters was niet gering!
Wedstrijdverslag Hilvaria MO-11-1 - TSV Longa Noad...
Gala voorstelling Hilvaria JO15-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites