HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 verliest terecht in Made

IMG_9869

Onder prachtige weersomstandigheden werd er zaterdagochtend om 10.45 uur afgetrapt op sportpark de Schietberg in Made in de kraker tussen Madese Boys MO13-1 en Hilvaria MO13-1. Ruim 2 jaar geleden werd hier het 1e kampioenschap behaald door de toen nog jonge meisjes van Hilvaria in de najaars competitie. Ongeveer dezelfde teams van toen, aangevuld met anderen, stonden vandaag weer tegenover elkaar.

Hilvaria begon net als vorige week gehavend aan het duel. Bregje (al het hele seizoen geblesseerd), Tess (gebroken pols) en Nienke van Dal (knieproblemen) waren er wederom niet bij en zodoende moesten de M&M's het doen met 1 wissel. Dankzij een tactisch plan van de coach stond het binnen 2 minuten al 0-1. Om een beetje verwarring te stichten bij de tegenstander speelde Mirte een beetje als valse spits terwijl ze altijd centraal op het middenveld staat. Esmee nam die positie nu in op het begin. Hilvaria zette Madese Boys gelijk onder hoge druk en ze kregen de bal niet goed weg gewerkt uit het strafschopgebied. De bal kwam bij Mirte terecht, ze dribbelde de "16" in en vanaf 11 meter schoot ze de bal met links in de korte benedenhoek. Na 10 minuten werd het weer omgezet volgens plan waarbij Esmee weer naar haar gebruikelijke linkerkant verhuisde en Mirte weer terug in het centrum kwam. Madese Boys werd sterker en deze meiden kunnen bijna allemaal heel goed voetballen, ook individueel. De strijd op het middenveld werd verloren omdat teveel meiden niet hun niveau haalden. Als het voetballend niet lukt moet het met hard werken en duels winnen. Dat is het minste wat er gedaan kan worden, zeker met zoveel afwezigen. Helaas was de helft maar scherp en teveel duels werden verloren omdat Hilvaria steeds een stapje te laat kwam. Dan is het heel moeilijk voetballen en eigenlijk was het wachten totdat de 1-1 viel. Dit gebeurde dan ook en die kon niet uitblijven. Een schot werd net niet goed genoeg verwerkt door Madelein waardoor de Madese spits er als de kippen bij was om de 1-1 tegen het net te schieten. Niet veel later viel ook de 2-1 na een afstandsschot vanaf 16 meter. Madelein ging nog naar de goede hoek maar kon er net niet bij.

De rust werd met deze score gehaald en in de 2e helft moest het beter! In ieder geval qua inzet! Esmee kreeg nog een kans in het begin van de 2 helft maar de Madese keepster kon net op tijd redding brengen voor Madese Boys. Verder waren er weinig hoogtepunten te vermelden aan beekse zijde en Madese Boys troefde Hilvaria af op alle fronten. Ze konden doen waar ze goed in zijn: voetballen… Omdat Hilvaria steeds te laat was en dus de meeste duels verloor was het een onmogelijke opgave om tegen deze tegenstander te winnen. De Madese aanvoerder draaide mooi weg bij Esmee en schoot met een schitterende boogbal de 3-1 tegen de touwen. Hier kon alleen maar voor geapplaudiseerd worden, een prachtig doelpunt. In de laatste minuut werd het ook nog 4-1 en daarmee werd deze wedstrijd zeer terecht gewonnen door Madese Boys. Gelukkig hebben de meiden snel kans op revanche! Volgende week al komen de meiden uit Made op bezoek in Hilvarenbeek. Dan moeten in ieder geval de duels gewonnen gaan worden door onze meiden. Daar kan donderdag aan gewerkt worden op de training! We hopen dat er weer veel supporters de weg naar de Roodloop weten te vinden volgende week. De wedstrijd begint om 11.45 uur. Tot volgende week!

De vliegende reporter

v.v. DBS - Hilvaria 1-4
Winst voor J015-1 op stormachtige woensdagavond

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites