HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 pakt punt bij SVSSS MO13-1

Hilvaria MO13-1 pakt punt bij SVSSS MO13-1

Afgelopen zaterdag waren we te gast bij SVSSS in Udenhout. Om 10.00 uur werd er afgetrapt op sportpark Zeshoeven. Wederom hadden we te maken met een tegenstander waarvan de meiden allemaal een kop groter waren als onze meiden maar dat zijn we ondertussen wel gewend.

​De wedstrijd begon wat rommelig en er werd veel balverlies geleden aan beide kanten. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Hilvaria beter in haar spel. Er werd beter gecombineerd zonder heel veel kansen te creëren. Na een kwartier spelen kwam Hilvaria op voorsprong. Mirte kreeg de bal uit de kluts mee rond de zestien meter lijn en besloot meteen op doel te schieten. De SVSSS keepster kon de bal niet klem pakken en Esmee was er als de kippen bij om de 0-1 op het bord te schieten. SVSSS had nog geen kans gehad maar Hilvaria kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Er werd te onrustig gespeeld en daardoor werd de bal vaak naar de verkeerde kleur gespeeld. Uit 1 van die onderscheppingen werd de bal door SVSSS de ruimte in gespeeld. Madelein kwam net te laat haar doel uit en de SVSSS spits tikte de bal net langs onze keepster de goal in. 1-1. Niet veel later werd de bal uit een Udenhoutse corner hard voorgegeven. Mirte wilde de leren knikker hard wegwerken bij de 1e paal maar raakte de bal helemaal verkeerd. Heel ongelukkig en tegen de verhouding in ging die bal onze goal in. 2-1. Dit was tevens de ruststand. Na de rust ging Hilvaria op zoek naar de gelijkmaker.Heel veel kansen werden niet gecreëerd mede door de solide verdediging van SVSSS. De Udenhoutse formatie kwam er nog 2x gevaarlijk uit met een diepe bal. Nu kwam Madelein allebei de keren uitstekend haar doel uit en kon de bal wegtrappen. In de slotfase ontstond er een klutssituatie voor het SVSSS doel maar de bal werd steeds geblokt door de Udenhoutse meisjes en uiteindelijk schoot Esmee net voorlangs. Hilvaria bleef druk zetten en SVSSS kwam er niet meer uit. Bij een voorzet van Esmee werd er hands gemaakt door een speelster van SVSSS en Hilvaria kreeg daarvoor een strafschop. Noreen ging achter de bal staan en scoorde schitterend in het linker zijnetje. 2-2. Niet veel later floot de zeer goed leidende scheidsrechter voor het laatst en werden de punten gedeeld. Qua veldspel was Hilvaria beter maar gezien het aantal kansen was dit misschien wel een terechte uitslag.

Nienke van Dal werd uitgeroepen tot speelster van de week. Nienke was met haar snelheid altijd dreigend voor de verdedigers van SVSSS en ze heeft ook het middenveld prima ondersteund met verdedigend werk. Dit is pas het 1e seizoen dat Nienke voetbalt en daarom is dit extra knap! Klasse Nienke, jij hebt je razendsnel aangepast!

Volgende week spelen we thuis tegen sc 't Zand MO13-1. Deze wedstrijd op de Roodloop begint om 12.00 uur. We hopen dat onze vaste supporters de meiden naar hun 1e competitieoverwinning kunnen schreeuwen.

Wedstrijdverslag Zwaluw VFC MO-11-1 Hilvaria MO-11...
Doelpuntenfestijn eindigt in 5-6 verlies voor Hilv...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites