HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 ontsnapt bij TSC in Oosterhout

Teamfoto-MO13-1-2017-2018

Zaterdag 14 april stond natuurlijk in het teken van de kampioenswedstrijd van Hilvaria 1 tegen BES 1. Hierbij wil Hilvaria MO13-1 ons vaandelteam dan ook van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap! Top prestatie!

Maar natuurlijk moesten ook onze meiden aan de bak vandaag en wel op het belachelijke tijdstip van 8.30 uur!!! Om 7.30 uur vertrekken dus al bij Hilvaria! Plaats van bestemming was het mooie sportpark De Warande van TSC in Oosterhout. TSC had dit seizoen alleen maar thuis van 't Zand verloren in de beker met 0-5 en dat was op 16 september 2017! Alle andere thuiswedstrijden werden winnend afgesloten! Dat beloofde wederom een spannende pot te worden… Kiki was afwezig vandaag maar Tess en Nienke van Dal waren gelukkig weer terug van blessures.

Al snel was te zien dat Hilvaria met een heel andere instelling in het veld stond dan vorige week tegen Madese Boys. Waar er vorige week nog volop strijd aanwezig was, duels werden gewonnen en er volle bak druk werd gezet op de verdediging, was er vandaag niks van dat alles terug te zien! Dat er enkele meiden een feestje hadden gehad de avond ervoor was ook te zien. Na een kwartier stond TSC al met 2-0 voor en hier kon Hilvaria weinig tegenover stellen. Helaas viel Nienke v/d Berg ook nog uit met een blessure en beide teams gingen rusten met een 2-0 voorsprong voor TSC. In de rust mochten de meiden zelf aangeven wat er allemaal fout ging. Ze kwamen toch ook met dezelfde conclusie als de begeleiding maar op een of andere manier kunnen ze het zelf niet omzetten in het veld. Er is (nog) niemand die op staat en zegt hoe het moet! Dat is ook een leerproces maar dat moeten ze steeds meer gaan doen. Er werd afgesproken dat ze de 2e helft met een heel andere instelling het veld in zouden gaan en dat ze het recht gingen zetten. Het zou immers zo jammer zijn dat de super prestatie van vorige week vandaag ineens niks waard zou zijn… De M&M's hadden ook nog een tactische wissel toegepast en keepster Madelein werd gewisseld voor Bregje. Bregje is langzaam terug aan het komen van langdurige knieklachten en keepen zou ze al wel kunnen. TSC was in de 1e helft gevaarlijk via hun zeer snelle rechtsbuiten. Deze technisch vaardige speelster kon steeds doorkomen en scoorde ook beide doelpunten. Ook was ze dreigend met hoge en lage voorzetten.

Gelukkig zagen we de 2e helft een heel ander Hilvaria dat duels won en TSC onder druk zette. Dit was de tegenstander duidelijk niet gewend gezien de ballen die ze in paniek wegtrapten. Binnen 5 minuten scoorde Jet de aansluitingstreffer en Hilvaria geloofde er weer helemaal in. 2-1. 10 minuten later ging Esmee op links haar tegenstander weer eens voorbij en gaf een mooie voorzet waaruit Nienke van Dal de verdiende 2-2 scoorde. Hilvaria bleef drukken maar steeds zat er een TSC voet tussen om de aanval onschadelijk te maken. In de tegen aanval was het op letten en ondanks dat Liz de snelle rechterspits bijna altijd de baas was kon ze er toch een paar keer doorheen glippen. 4x stond ze oog in oog met Bregje en alle keren kwam Bregje als winnaar uit de strijd! Klasse gekeept Bregje! Ook een hoge voorzet van de kleine rechterspits werd vakkundig uit de lucht geplukt door Bregje. Zodoende bleef Hilvaria in de wedstrijd en bleef het op zoek gaan naar de voorsprong. Nienke van Dal was een plaag voor de Oosterhoutse verdediging en samen met Noreen, die sterk speelde als rechtshalf, zorgden ze voor veel dreiging aan de rechterkant van het veld. Aan de andere kant hielden Pleun en Esmee hun tegenstanders goed bezig en aan beide kanten werd het veld goed breed gehouden. Mirte en Kris hadden het zwaar met hun tegenstanders maar kwamen de 2e helft meestal als winnaar uit de duels. Verder speelden Tess, Athina en Loes een degelijke 2e helft. Hilvaria bleef aandringen en kreeg corner na corner. Steeds kon de TSC verdediging de bal wegwerken en viel de bal net niet goed voor Hilvaria. De M&M's, de rijouders en ondergetekende zijn deze wedstrijd weer een paar jaar ouder geworden en zo'n wedstrijden zijn niet goed voor het hart! 5 minuten voor tijd gaf Nino (Nienke van Dal) een diepe bal maar deze bal leek over de achterlijn te gaan rollen. Ons goudhaantje Jet geloofde echter in deze pass en ging er achter aan. De TSC keepster kwam uit maar Jet was eerder bij de bal en onze spits scoorde haar 2e in de korte hoek! 2-3. Wat een ontlading bij alles wat Hilvaria was! Nu was het nog een paar minuten billen knijpen langs de kant voordat er gejuicht kon worden… Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst en konden er 3 zeer belangrijke punten bijgeschreven worden aan het totaal van Hilvaria! Omdat Madese Boys met 2-1 won van WDS komen zij net als Hilvaria op 12 punten uit 5 wedstrijden. TSC kan ook op 12 punten komen als zij hun inhaalwedstrijd winnen maar de Oosterhouters moeten nog 2x tegen Madese Boys. Het zal wederom een spannend slot gaan worden in deze competitie om het kampioenschap. Volgende week komt WDS'19 op bezoek in Hilvarenbeek. De heenwedstrijd in Breda werd met 2-3 gewonnen door Hilvaria dus dit wordt wederom een spannende wedstrijd. We hopen dat jullie onze meiden weer massaal komen aanmoedigen volgende week. De aftrap is om 9.30 uur.

Tot dan!

De vliegende reporter…

Hilvaria JO15-1 blijft maar winnen!
Zwaar bevochten overwinning Hilvaria JO19-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites