HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 neemt overtuigend revanche op Madense Boys

0ab864a4-7904-43ef-a55a-d55e887268e6

Onder prachtige weersomstandigheden begon afgelopen zaterdag om 11.45 uur de 2e kraker tussen Hilvaria en Madese Boys maar nu op het eigen sportpark de Roodloop. Vorige week werd er nog terecht verloren met 4-1 van de meiden uit Made dus onze meiden waren uit op revanche!

De enige manier om het goed voetballende team uit Made een halt toe te roepen was duidelijk aangegeven voor de wedstrijd door de coaches… Iedereen moest 100% geconcentreerd zijn en de duels moesten gewonnen worden. Daarbij moest de Madese verdediging vol onder druk gezet worden zodat ze niet fatsoenlijk op konden bouwen. Vorige week werd dat niet door iedereen gedaan en zodoende kon de tegenstander doen waar ze goed in zijn: voetballen…

De boodschap was goed overgekomen bij onze meiden en net als vorige week begonnen ze fel en zetten ze de rood witten vol onder druk. Al snel kreeg Hilvaria een corner en het was Nienke v/d Berg die deze mooie voorzet van Jet ineens op de pantoffel nam en keihard binnen schoot! 1-0. Wederom een snelle voorsprong voor de groen witten maar het verschil met vorige week was dat Hilvaria nu door bleef drukken. Na een verkeerde uittrap van de Madese keepster kwam de bal voor de voeten van Noreen terecht en die bedacht zich geen moment. Met een schitterende boogbal over de keepster schoot Noreen deze bal meteen terug op goal en met een mooie stuit verdween deze net onder de lat in het doel! 2-0. Madese Boys wist zich geen raad met deze groen witte druk en kwam er niet meer uit. Esmee wist wederom een opbouw te verstoren en tikte de bal een stukje vooruit om vervolgens verwoestend uit te halen! Met links schoot ze de bal schitterend over de keepster hoog in het doel. 3-0. Wat gebeurt er allemaal hier op de Roodloop dacht iedereen! Zowel Hilvaria vanwege de luxe voorsprong als Madese Boys vanwege de schaars voorkomende (grote) achterstand wist zich even geen raad met de situatie. Op het middenveld werden pittige duels uitgevochten tussen Mirte en de aanvoerder van Madese Boys waar het bij de ploeg uit Made veel om draaide. Meestal kwam Mirte als winnaar uit de strijd en als haar tegenstander er met de bal vandoor dreigde te gaan was daar altijd hulp van teamgenoten om haar te stoppen. Zo draaide het niet bij Madese Boys en dat was de verdienste van Hilvaria. Esmee, Jet, Nienke v/d Berg, Noreen, Mirte en Loes zetten goed hoog druk en de ballen waarmee Made eruit kon komen werden prima onderschept door onze verdediging onder leiding van de uitstekend spelende Kiki. Madelein kwam op tijd haar doel uit om ballen te onderscheppen en redde een paar keer prima op Madese inzetten. Verder speelden Pleun, Kris, Athina en Liz ook een uitstekende wedstrijd en ze beten zich vast in hun tegenstanders. Hilvaria bleef aanvallen en opnieuw was het Esmee die het net wist te vinden. Ze werd diep gestuurd en met een mooie boogbal over de keepster heen schoot ze de 4-0 tegen de touwen. Alsof het nog niet genoeg was kon Nienke v/d Berg ook haar 2e van de middag maken door in de rebound de 5-0 binnen te tikken.

In de rust kon alleen maar aangegeven worden dat de meiden dit vol moesten zien te houden. Madese Boys vloog uit de startblokken zoals te verwachten en drong Hilvaria terug. Al snel kregen ze een vrije trap en deze werd keurig binnengeschoten. 5-1. De coaches probeerden de meiden nogmaals meer op scherp te zetten maar Made bleef druk zetten. Gelukkig kon Hilvaria een Madese aanval onderbreken en een tegenaanval opzetten. Mirte kreeg de bal op links, kwam naar binnen, liep 2 tegenstanders voorbij en schoot schitterend raak in de verre kruising! 6-1. Nu was het verzet gebroken bij Madese Boys. Ze kregen nog wel een paar kansen maar die werden langs geschoten en een vrije trap raakte de lat. De schrik van het Zuiden speelde de wedstrijd uit en nam zo op overtuigende wijze revanche voor de wedstrijd van vorige week! Nu staan beide teams weer samen bovenaan de ranglijst met TSC als naaste achtervolger. De strijd ligt weer volledig open en volgende week treffen onze meiden de volgende zware tegenstander. Om 8.30 uur (wie verzint het) wordt er afgetrapt op sportpark De Warande in Oosterhout tegen TSC.

Alle supporters wederom bedankt voor jullie support en wellicht tot volgende week……

De vliegende reporter…

Hilvaria JO19-1 verdiende een punt
Hilvaria weet ondanks kansenregen niet te winnen v...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites