HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 Kampioen???

Teamfoto-MO13-1-2017-2018

Afgelopen zaterdag speelde Hilvaria MO13-1 de inhaalwedstrijd van de najaar competitie uit bij Nieuw-Woensel MO13-1 in Eindhoven. In deze competitie is de kampioen nog steeds niet bekend aangezien Hilvaria (deze wedstrijd) en Budel (2 wedstrijden) nog moeten inhalen.

Bergeijk en Brandevoort, die ook nog in de race zijn voor het kampioenschap, hebben al wel 10 wedstrijden gespeeld en de overige clubs zijn uitgeschakeld voor het kampioenschap. Vorige week werd de inhaalwedstrijd van Budel bij Nuenen afgelast en vervolgens niet opnieuw ingepland… Ook de wedstrijd uit bij FC Eindhoven is nog niet ingepland voor Budel. Een heel rare situatie doet zich nu voor want het is ook onzeker of die wedstrijden nog ingepland gaan worden. Heel jammer voor deze 4 clubs die in een ongemeen spannende strijd verwikkeld waren/zijn om het kampioenschap. Bergeijk stond vooraf aan deze wedstrijd bovenaan met 25 punten uit 10 wedstrijden, gevolgd door Brandevoort met 24 uit 10. Hilvaria stond op de 3e plaats met 22 uit 9 en Budel volgde met 21 uit 8! Een heel vertekend beeld dus maar Hilvaria moest vandaag winnen met meer dan 3 doelpunten verschil om de koppositie over te nemen van Bergeijk. Dan zou de "schrik van het Zuiden" ook op 25 uit 10 komen maar op doelsaldo zouden de groen witten bovenaan de ranglijst komen. Dan is het afwachten wat er met de inhaalwedstrijden van Budel gebeurt….

Om 10.30 uur werd er afgetrapt op sportpark 't Bokt in Eindhoven. De meiden wisten waar het om ging: zelf winnen met 3 doelpunten verschil en dan afwachten wat Budel eventueel nog gaat doen… De schrik van het Zuiden speelde een goede 1e helft met mooie combinaties en ze begonnen scherp. Dit was in de laatste wedstrijden voor de winterstop wel eens anders! Gelukkig kon Kiki wel meedoen na haar valpartij met de fiets. Ze had flink last van haar knie gehad maar ze kwam goed door de warming up! Er werden verschillende kansen gecreëerd en al snel stond de 0-1 op het scorebord. Via een mooie aanval over links gaf Nienke van den Berg de bal hard voor en onder druk van Jet schoot een speelster van Nieuw-Woensel de bal in eigen doel. Niet veel later nam Nino (Nienke van Dal) een corner en via de kluts kwam de bal bij Mirte die vanaf een meter of 11 het leer hoog tegen het net schoot. 0-2. Ondertussen had het al wel 0-5 of 0-6 kunnen zijn maar mooie kansen konden net niet afgemaakt worden. Nieuw-Woensel was een paar keer gevaarlijk uit een corner maar onze keepster Madelein kon uitstekend redding brengen. Noreen speelde in de 1e helft als rechtshalf, een voor haar nieuwe positie, uitstekend! Verschillende keren kon ze Nino de diepte in sturen en dat leverde veel gevaar op. Ook de andere meiden speelden goed en geconcentreerd en lieten zich niet uit de tent lokken door de mondige meiden van de tegenstander. Na een steekbal vanaf het middenveld dacht Jet de 0-3 te maken maar werd terug gefloten wegens buitenspel. Niet veel later was het wel raak! Na weer een mooie aanval over rechts werd de bal voorgegeven maar kon half weggewerkt worden door de geel zwarten. Mirte pikte de bal op en kapte naar binnen om vervolgens met links verwoestend uit te halen. De bal verdween boven de keepster net onder de lat in het doel. 0-3. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft deden de meiden het iets rustiger aan en speelden de wedstrijd gecontroleerd uit. Ze creëerden nog wel een aantal kansen maar het was niet zo swingend als in de 1e helft. Halverwege de 2e helft was Jet doorgebroken en ging richting de Nieuw-Woensel goal. Op het laatste moment werd ze door 2 tegenstanders naar de grond gewerkt waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan naar de stip wijzen: strafschop! Helaas was Jet hierbij geblesseerd geraakt en kon ze zelf de strafschop niet nemen. Mirte schoot de strafschop binnen en scoorde zo haar 3e doelpunt van deze ochtend (hattrick) en de 0-4 voor Hilvaria (zie video). Vlak voor tijd schoot Nino een corner vanaf links perfect voor en het was Tess die de bal op Braziliaanse wijze binnen tikte met buitenkant rechts!(0-5) Dit was ook de eindstand.

Een prima overwinning voor Hilvaria waarmee de leiding ook zeer tevreden is. Op deze manier neemt "de schrik van het Zuiden" op basis van het doelsaldo de koppositie over van Bergeijk en gaan ze op punten Brandevoort voorbij. Alleen Budel kan onze meiden nog voorbij maar of die wedstrijden nog ingehaald gaan worden is even de vraag… Mocht dat niet het geval zijn dan zijn de meiden voor ons in ieder geval de grote KAMPIOENEN!!!

Volgende week spelen de meiden vriendschappelijk tegen DESK MO13-1 uit Kaatsheuvel, de week erop is het CARNAVAL en de week daarna spelen ze vriendschappelijk uit bij Bergeijk. Dan kunnen ze alvast oefenen want deze sterke tegenstander komen ze ook in de competitie weer tegen.

Op 24 februari begint de voorjaarscompetitie en Hilvaria is samen met Bergeijk, Brandevoort (Helmond) en Budel ingedeeld in de 1e klasse! Dan kunnen ze wederom samen gaan strijden om de bovenste plaatsen samen met Unitas'30 uit Etten-Leur, HSSC'61 uit Hei- en Boeicop, TGG uit Den Bosch, Emplina uit Empel en RKSV Boxtel. Spannend gaat het zeker weer worden! Wordt vervolgd!!!

Uw vliegende reporter…

 Mirte scoort 0-4 uit een strafschop tegen Nieuw-Woensel en maakt daarmee haar hattrick compleet..

Hilvaria JO19-1 druk bezig met voorbereiding op tw...
10% korting bij van Krieken koffieservice voor all...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites