HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 Kampioen!

Hilvaria MO13-1 Kampioen!

​De meiden van Hilvaria MO13-1 zijn afgelopen zaterdag overtuigend kampioen geworden door met 7-0 te winnen van WSC uit Waalwijk. Net als vorig seizoen, toen de meiden nog in de E speelden, pakten ze de titel op de laatste speeldag van de najaarscompetitie.

Vrijdagavond was het nog even onzeker of de wedstrijd door zou gaan want WSC had te kampen met een ziekenboeg. Alles was geregeld voor het kampioenschap dus die wedstrijd MOEST gespeeld worden vond men in het Hilvaria kamp. Aan de andere kant was het natuurlijk overmacht maar gelukkig begreep WSC het belang van de wedstrijd en hebben ze het elftal aan kunnen vullen met 4 meisjes van de MO11-1, die vrij waren voor de competitie maar inmiddels een vriendschappelijke wedstrijd geregeld hadden…. WSC heeft deze wedstrijd helaas af moeten zeggen om genoeg meiden te hebben die tegen ons konden spelen. We willen hierbij WSC nogmaals bedanken voor deze sportiviteit!

Voordat de wedstrijd begon liepen beide elftallen gezamenlijk met de scheidsrechter vanuit de spelerstunnel richting het hoofdveld. De speelsters werden hartelijk onthaald door de supporters van beide clubs en ze moesten tussen een ware vuurwerkzee door lopen om het veld te betreden. Wat een gave opkomst voor de meiden! Helaas had de keepster van WSC teveel rook in haar oog gekregen en zij kon niet keepen hierdoor… Ze is meteen naar de huisartsenpost geweest en het gaat gelukkig al wat beter met haar. Namens Hilvaria MO13-1 wensen we je nogmaals heel veel beterschap Daisy en hopelijk kun je snel weer keepen!

Uiteindelijk kon de kampioenswedstrijd dan eindelijk beginnen terwijl de rookdampen van het vuurwerk nog boven het veld hingen. Het begin was een beetje rommelig en sommige meiden hadden wat last van spanning. Toch was het binnen 3 minuten al raak voor Hilvaria! Esmee speelde op links 2 tegenstanders uit en schoot op doel. De bal verdween in de verre hoek en was al net over de lijn geweest voordat Noreen het laatste zetje gaf. 1-0. We tellen deze voor jou Esmee…. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Hilvaria wat beter in haar spel. Kampioenswedstrijden staan niet bekend om mooie wedstrijden omdat er vaak toch veel spanning op zit. Het gaat uiteindelijk om resultaat. Ondanks dat de combinaties niet vlekkeloos verliepen creëerde The Green White Army toch diverse mogelijkheden. Uit een klutssituatie voor het WSC doel na een voorzet van Noreen kwam de bal voor de voeten van Bregje. Ze haalde verwoestend uit en schoot de 2-0 op het bord. Niet veel later waren de rollen omgedraaid en gaf Bregje de bal aan Noreen na een mooie individuele actie. Noreen nam de bal goed aan en knalde hem keihard via de keepster in de korte hoek binnen. 3-0. Net voor rust werd een corner van Noreen niet goed genoeg weg gewerkt en Athina besloot die bal vanaf 18 meter ineens op doel te schieten. Onze voorstopper van dat moment promoveerde dat schot tot een doelpunt en tekende zo haar 1e treffer aan in dienst van Hilvaria en dit was tevens de 4-0 ruststand. We lagen op schema en de begeleiding had de speelsters gevraagd om nog wat extra doelpunten voor de vele supporters!Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en binnen 10 minuten na rust was het Tess die de bal na een afgeslagen corner vol overtuiging ineens hard en hoog tegen de touwen schoot! 5-0. Wat een mooi doelpunt Tess! Hilvaria was te sterk voor WSC en Madelein heeft 1x redding moeten brengen met de voet. Onze verdediging kon lekker mee aansluiten naar de middellijn en "de schrik van het Zuiden", die haar naam weer waarmaakt, was nog niet klaar. De doeltrappen van WSC werden steeds opgevangen door Hilvaria en de oranje zwarten kwamen niet meer van hun helft af. 1 van die doeltrappen werd door Mirte ineens terug op doel geschoten en de keepster dacht die bal langs te kijken. Helaas voor WSC verdween die bal in het doel en zo bracht Mirte de stand op 6-0. Uiteindelijk werd het nog 7-0 door Nienke van Dal die al een paar keer pech had in de afronding maar toch haar doelpuntje mee pikte in deze kampioenswedstrijd. Na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen en flikten de meiden het dus weer! Na 2 punten in de 1e 2 wedstrijden werden de andereallemaal gewonnen. Met een indrukwekkend doelsaldo van 37 voor en slechts 4 tegen werden er 20 van de 24 te verdienen punten behaald in 8 wedstrijden. De laatste 3 wedstrijdenscoorden de meiden maar liefst 17 keer en kregen ze er 0 tegen! Uiteindelijk hebben we 1 punt meer verzameld dan onze concurrent SVSSS uit Udenhout en daarom bleef het tot de laatste speeldag spannend.

We willen wederom alle supporters weer bedanken voor hun steun en de mooie spandoeken! Ook het spandoek van de MO11-1 was geweldig! Als het goed is staat deze nu nog op de rotonde bij de apotheek mocht je hem nog niet gezien hebben…

Na de wedstrijd volgde de huldiging op het veld waar ook Jos, de bedrijfsleider van onze sponsor de COOP, aanwezig was. Hij had voor de meiden kinderchampagne meegebracht en daar wisten ze wel raad mee. Deze werd niet alleen opgedronken, ook de trainers werden hiermee overgoten… Hierna vond de huldiging in de kantine plaats waarna de meiden gingen douchen onder het genot van een lekker hard stukje muziek! Om 12.00 uur moesten we weerverzamelen want Jurgen, de vader van Tess, had een ware feestbus met lasershow geregeld! Dit was echt geweldig en wat hebben we genoten! We zijn eerst naar Middelbeers gereden en hebben bij het sportpark van Beerse Boys Nienke van Dal afgezet, die van daaruit weer terug kon rijden met haar ouders naar Center Parcs waar ze een weekendje weg vierde met haar familie. Natuurlijk klonk hier heel hard het clublied van Hilvaria uit de speakers! Vervolgens zijn we via Diessen naar Esbeek gereden maar bij Tuldania was het uitgestorven. Toen maar weer terug naar Hilvarenbeek en bij de Coop nog even gestopt voor een polonaise door de winkel en een dansje met 3 zwarte pieten die nog een stukje mee hebben gereden met de bus. Daarna mochten de meiden nog friet en snacks komen eten bij Maarten om zo deze onvergetelijke dag lekker af te sluiten!

Iedereen bedankt voor alles, het was geweldig!!!

PS Volgende week spelen we om 12.00 uur thuis tegen Bladella MO13-1 voor de beker. Tot dan!

Foto's Linda Drabbe

Hilvaria red het net niet tegen vv Oosterhout
Hoofdklasse Avonturen JO19-1: Hilvaria - Sarto

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites