HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 hard onderuit tegen Brandevoort MO13-1

IMG_8383

Afgelopen zaterdag kreeg Hilvaria MO13-1 op een zonovergoten sportpark de Roodloop bezoek van SV Brandevoort MO13-1 uit Helmond.

Hilvaria had veel blessuregevallen en daarom werd er een beroep gedaan op 2 speelsters van Hilvaria MO11-1, Fleur Reijrink en Dewi van der Zalm. Super bedankt meiden dat jullie mee wilden doen en jullie hebben het allebei heel goed gedaan! Omdat de coaches niks van deze onbekende tegenstander wisten werd er uitgegaan van de resultaten die ze hadden behaald en de positie op de ranglijst… Ze hadden verloren met 7-0 van Budel en 2x nipt gewonnen van lager geklasseerde teams. Normaal gesproken zouden we kans moeten hebben maar het blijft voetbal…. Vooraf gaf de coach van Brandevoort aan dat ze vandaag voor het eerst compleet waren. De wedstrijd begon een kwartier later omdat er enkele speelsters van de Helmondse vereniging in de file stonden.

Vooraf was er afgesproken door speelsters en coaches dat Hilvaria fel zou beginnen. De tegenstander onder druk zetten en van daaruit gaan voetballen en kansen creëren… Vanaf de aftrap was duidelijk dat Brandevoort andere plannen had en ze namen het initiatief. Ze sneden door de Hilvaria verdediging heen als een mes door de boter… De afspraken werden niet nagekomen en Hilvaria stond erbij en keek ernaar. Bij Brandevoort stonden een paar heel goede voetbalsters in het veld. Waarschijnlijk deden die nog niet mee in hun eerder gespeelde wedstrijden en hadden we vandaag pech dat ze weer compleet waren…Het minste wat je dan kunt doen als Hilvaria zijnde is keihard werken voor elke meter en de duels aangaan! Als het voetballend niet lukt dan maar op een andere manier. Alleen Mirte en Esmee haalden hun niveau in de 1e helft en ze probeerden de rest mee te krijgen door hun longen uit hun lijf te lopen maar hun voorbeeld werd niet gevolgd… Als coach sta je dan ook machteloos aan de zijlijn want tijdens de wedstrijd kun je dan niet veel meer doen. Brandevoort mocht doen wat het wilde en steeds werden via een goede middenvelder de snelle spitsen aangespeeld. Keer op keer was het raak en we gingen dan ook rusten met een ruststand van 0-6!

Een donderspeech in de rust was nodig om de meiden wakker te schudden! Dit kon zo niet… Als we zo door zouden gaan werden we weggespeeld met een nulletje of 15... De 1e helft moest vergeten worden en de meiden moesten proberen om de 2e helft minimaal gelijk te spelen en misschien wel te winnen… Fleur en Dewi hoefden niet te luisteren naar deze donderspeech want we waren al blij dat ze mee wilden doen. Dit is niet bepaald een makkelijke wedstrijd om je debuut te maken op een groot veld en jullie hebben het goed gedaan! Dit pikten de meiden goed op en een heel ander Hilvaria kwam uit de kleedkamer! De duels werden gewonnen en Hilvaria ging net als Brandevoort overtredingen maken waar nodig. De Helmondse meiden waren brutaler en mondiger geweest in de 1e helft en Brandevoort was onder de indruk dat Hilvaria dit in de 2e helft ook ging doen en ze raakten uit hun spel. Het spel speelde zich af op de helft van Brandevoort en het was wachten op een Hilvaria treffer. Na een goede actie van Esmee op links gaf ze de bal voor op Fleur en deze super spits scoorde gelijk haar 1e doelpunt op een groot veld door de voorzet via een hoofd van de tegenstander tegen de touwen te schieten! 1-6. Klasse Fleur! Hilvaria ging door en niet veel later ontsnapte Nienke van Dal aan haar goede tegenstander en schoot vanaf rechts in de verre hoek raak! 2-6. De schrik van het Zuiden bleef aan de Helmondse poort rammelen en met een mooie pass vanaf het middenveld werd Esmee in stelling gebracht. Haar 1e schot werd nog gekeerd door de keepster maar in 2e instantie scoorde Esmee 3-6. Wat een verschil met de 1e helft! Brandevoort scoordehelaas nog 2x in de 2e helft waardoor de eindstand op 3-8 werd bepaald. Een terechte nederlaag voor Hilvaria maar 2 heel verschillende helften… Als we zo in de 1e helft begonnen waren dan………Kei goeie 2e helft meiden! Volgende keer vanaf het begin zo!

Namens Hilvaria MO13-1 willen we de vele supporters bedanken voor hun steun en tot de volgende wedstrijd! Volgende week staat er een bekerwedstrijd tegen Gloria MO13-1 op het programma maar deze wordt waarschijnlijk verzet wegens teveel geblesseerden en afwezigen… Wordt vervolgd…

Uw vliegende reporter…

Hilvaria JO19-1 komt met de schrik vrij
Hilvaria MO11-1 doet goede zaken in Rijen

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites