HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria MO13-1 bekert door!

IMG_8524

Afgelopen donderdagavond speelde de schrik van het Zuiden de inhaalwedstrijd voor de beker tegen Gloria UC MO13-1 uit Baarle- Nassau. Eigenlijk stond deze wedstrijd gepland op het eigen sportpark de Roodloop maar omdat Hilvaria te weinig speelsters had vanwege blessures en vakantie moest deze wedstrijd verzet worden naar de donderdagavond. Aangezien er bij Gloria speelsters van 10 jaar in het team stonden vonden die ouders het te laat worden als ze in Hilvarenbeek moesten spelen om 19.00 uur. Vandaar dat beide teams overeengekomen waren dat deze wedstrijd gespeeld zou worden op sportpark Boschoven te Baarle-Nassau.

De wedstrijd begon wat rommelig maar al snel nam Hilvaria het initiatief. Na enkele kansjes was het onze spits Jet die de wedstrijd openbrak. Met een schitterende lob over de Gloria keepster scoorde zij de 0-1. Hilvaria bleef de bovenliggende partij maar vergat de wedstrijd in het slot te gooien. Zodoende was de ruststand 0-1.

In de 2e helft gingen de groen witten op zoek naar de 0-2 maar het vizier stond niet op scherp. De ongeschreven voetbalwet trad weer in werking en Gloria scoorde de gelijkmaker uit hun 1e serieuze aanval. Een bal werd diep naar voren gespeeld en de Gloria spits was de Hilvaria verdediging te snel af. 1-1. Hilvaria rechtte de rug en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er al snel via Nienke van Dal. Onze snelle rechtsvoor liet haar tegenstander de hielen zien en ging schuin op het Gloria doel af. Met een keiharde knal in de korte kruising scoorde "Nino" de 1-2. Maar weer kwam Gloria terug in de wedstrijd door wederom een diepe bal naar voren waar de Gloria spits achteraan ging. Voor de 2e keer kreeg ze de bal wat gelukkig mee en scoorde ze de 2-2. Hilvaria was even de weg kwijt terwijl er eigenlijk niks aan de hand was. Waar ze allang met 0-3 voor hadden kunnen staan stond het nu ineens 2-2 en niet veel later zelfs 3-2 voor Gloria. De blauw witten waren zeer effectief want ze hebben maar 4 kansen gehad...

Alle andere ballen werden op tijd geneutraliseerd door onze verdediging onder aanvoering van een sterk spelende Kiki. Ook Liz, Loes, Athína en Kris speelden een goede wedstrijd. Ze zorgden ervoor dat onze keepster Madelein verder weinig te doen had. Onze middenvelders Tess, Noreen, Mirte en Nienke v/d Berg ondersteunden de verdediging en de aanval super goed. Fijn om te zien dat Noreen, Nienke v/d Berg en Jet weer goed op de weg terug zijn na hun blessures! De schrik van het Zuiden liet wederom de koppies niet hangen want dat hebben ze nog nooit gedaan! Ze deden er allemaal een schepje bovenop en Gloria kwam niet meer over de middellijn. Het was 1 grote groen witte storm richting Gloria doel maar de keepster was in goede vorm. Ze heeft zeker 5 goede doelpogingen tegen gehouden en daardoor begon de tijd ook een tegenstander van Hilvaria te worden. Alsof het nog niet genoeg was keurde de scheidsrechter een zuiver doelpunt van Hilvaria af. Nienke van Dal raakte de bal het laatst en iedereen, behalve de scheidsrechter en de grensrechter van Gloria die niet meeliep, zag dat de bal over de doellijn was geweest. Zelfs de speelsters van Gloria deden geen moeite meer om redding te brengen... Eindelijk viel het balletje een keer goed voor Hilvaria en het was Esmee die de belangrijke gelijkmaker op het scorebord schoot. 3-3. Bij deze stand zouden er strafschoppen genomen moeten worden en daar wilde Hilvaria het niet op aan laten komen. Ze wilden snel zaken doen en het was Mirte die met een mooie boogbal over de keepster de bevrijdende 3-4 scoorde. Hierna was het Gloria verzet gebroken en kon Hilvaria uitlopen naar 3-5 en 3-6 allebei via onze topscorer Esmee die hiermee een hattrick scoorde! Uiteindelijk een ware bekerthriller waar dat eigenlijk niet nodig was geweest. Een echte teamprestatie waarin iedereen, vooral in de 2e helft, haar taak uitvoerde en in positie bleef voetballen. Zodoende zit Hilvaria MO13-1 in de koker voor de loting van de volgende ronde. We zijn benieuwd wie de volgende tegenstander wordt.

As zaterdag gaat de competitie weer verder en spelen we thuis tegen Nuenen MO13-1. Aftrap op de Roodloop is om 12.45 uur.

Be there!

De vliegende reporter.

Hilvaria na rust voorbij Dommelen
Hilvaria 8 houdt kater over aan bezoek in Tilburg

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites