HILVARIA HIGHLIGHTS

 

HIlvaria met 3-0 te sterk voor RPC

DSC_0495

​Een weinig verheffende wedstrijd leverde een degelijke zege op voor Hilvaria.

Lees hieronder het verslag van RPC dat vrij haaks staat op de beleving aan Hilvaria zijde. In Hilvarenbeek vond men de thuisploeg wel degelijk de sterkste ploeg met de beste mogelijkheden.

'Hilvaria – RPC 3 - 0 (0 - 0)

De laatste 3 wedstrijden, die moeten leiden tot lijfsbehoud, voeren langs drie lastige tegenstanders. Geteisterd door blessures en schorsingen werd de spoeling erg dun, maar er was na één jaar absentie wel weer voor het eerst een plekje in de wedstrijdselectie voor Dirk Visscher. De eerste horde was Hilvaria dat in de voorgaande wedstrijden indrukwekkende scores had gehaald.

De eerste helft bleef RPC echter keurig op de been en het had zelfs de leiding kunnen nemen, ware het niet dat een schot van Koen van Kemenade op de lat uiteen spatte. Ook Hilvaria raakte een keer de lat boven doelman Sten Otter, maar dit waren dan ook wel de hoogtepuntjes uit de eerste helft. Na de rust begon Hilvaria overtuigend, maar nam RPC toch vrij vlot het initiatief over. Er kwamen wat kleine kansjes, maar vooral het moment dat de doorgebroken Bart Sonntag vlak voor het strafschopgebied werd neergehaald zorgde voor veel ophef.Dat de bal net buiten het strafschopgebied werd gelegd was wel terecht, maar dat de scheidsrechter de kaart op zak hield zorgde voor veel onbegrip en irritatie bij RPC.

Vlak hierna viel aanvoerder Joris vd Steen geblesseerd uit en maakte de eerder genoemde Bart Visscher na een jaar blessureleed weer zijn rentree. Nog steeds bleef RPC de bovenliggende partij, maar het wist geen kans te verzilveren.

De gastheren bleken daar veel bedrevener in, want een kwartier voor tijd scoorde Coen van Oirschot tegen de verhouding in 1 – 0. De jacht op een gelijkmaker duurde maar kort aangezien vlak daarna ook de 2 – 0 viel via de voet van de razend snelle Joeri van Rijswijk, al ging hier mogelijk wel een overtreding aan vooraf. Het slotakkoord was ook voor de thuisploeg door een bekeken goal van Sem Hendriks.

Waar RPC eigenlijk wel recht had op één punt werd het veld met een geflatteerde nederlaag verlaten. Gelukkig lieten de directe concurrenten ook dure punten liggen.'

Bron: www.rpceindhoven.nl

Laten we het er op houden dat de score vaak niet liegt.

Foto's van Nick van Hees, voor meer foto's zie: http://nicksfotografie.nl/2019/05/12/hilvaria-1-rpc-1/

Hilvaria JO19-1 werkt koploper op de zenuwen
Frans Smolders genomineerd als Sportvrijwilliger

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites