HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria ME1 verliest voor de 1e keer dit seizoen!

Hilvaria ME1 verliest voor de 1e keer dit seizoen!

Afgelopen zaterdag kwam er voor de ME1 een einde aan een zeer indrukwekkende reeks. Onze meiden waren maar liefst 17 wedstrijden ongeslagen in zowel competitie als bekertoernooi!

In de najaarscompetitie werden 7 van de 8 wedstrijden gewonnen en 1x werd gelijkgespeeld, in de voorjaarscompetitie werden tot nu toe alle 4 de wedstrijden gewonnen en alle bekerwedstrijden werden tot nu toe gewonnen. Een topprestatie meiden! Hier mogen jullie heel trots op zijn! Natuurlijk komt daar een keer een einde aan en dat moment was afgelopen zaterdag tegen RKKSV ME1.

De topper om de koppositie was er 1 waar de spanning vanaf droop. De meiden van de tegenstander waren allemaal groter en dus fysiek in het voordeel. Onze meiden lieten zich hier niet door afschrikken en vochten voor elke bal. De openingsfase was voor RKKSV en Hilvaria probeerde zich onder de druk uit te voetballen. Dat lukte steeds beter en er kwamen kansjes. Toch kon Hilvaria niet voorkomen dat RKKSV op een 1-0 voorsprong kwam. Na weer een lange trap naar voren kwam de bal bij de RKKSV spits, die steeds voorin bleef hangen, en die rondde af. Onze meiden moesten extra hard werken omdat ze elke keer 1 stap meer moesten zetten dan hun grotere tegenstanders. Het was schitterend om te zien hoe iedereen voor elkaar en iedere bal bleef knokken. Dit is immers noodzakelijk om tot resultaat te komen maar ze moeten het wel iedere week op kunnen brengen. Buiten de talentvolle groep meiden is dit de kracht van ons team. Uit 1 van de corners die Hilvaria kreeg kwam de bal in de kluts bij Mirte die helaas de paal raakte. Net voor rust kreeg Hilvaria een strafschop na een handsbal van RKKSV. Helaas stopte de RKKSV keepster de inzet van Noreen.

Na de rust bleef Hilvaria op zoek gaan naar de gelijkmaker en die hing in de lucht. Er is een wet in het voetbal die zegt: als je zelf je kansen niet maakt dan scoort de tegenstander. Dit was wat er gebeurde. RKKSV stopte een Hilvaria aanval af en bracht de spits weer in stelling. 2-0. Bij veel teams zouden de kopjes gaan hangen maar dat is niet aan onze meiden besteed. Ze bleven druk zetten en dat werd beloond. De RKKSV keepster liet een schot van afstand los en Mirte reageerde prima door de bal over haar heen te schieten. 2-1. De spanning was volledig terug en de coaches stonden met samengeknepen billen langs de kant net als de meegereisde supporters. Esmee, Noreen en Jet bleven het de verdediging lastig maken. Het was wachten op de verdiende gelijkmaker maar die bleef helaas uit waardoor de 1e nederlaag van dit seizoen een feit is. Maar op deze manier verliezen is niet erg. De meiden kunnen elkaar recht in de ogen kijken en hebben gevochten als leeuwen voor elkaar. Als het dan een keer de verkeerde kant op valt is dat jammer. Wellicht staan we hierdoor weer met beide benen op de grond.

Volgende week spelen we uit tegen Emplina ME1 en die wedstrijd begint om 9.00 uur in Empel. Speelster van de week is Loes die als jongste speelster opvallend makkelijk overeind bleef tegen die grote meiden. Klasse Loes. We willen ook de meegereisde supporters weer bedanken voor hun steun!

?
Hilvaria C1 staat als een huis
Hilvaria - Nevelo 2-3

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites