HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria ME1 verliest onterecht van kersverse kampioen

Hilvaria ME1 verliest onterecht van kersverse kampioen

​Afgelopen maandagavond speelde onze ME1 de inhaalwedstrijd tegen RKKSV ME1 uit Kruisstraat. In de heenwedstrijd werd hiervan met 2-1 verloren waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest. Tijd voor revanche dus…

Hilvaria begon de wedstrijd goed en probeerde de tegenstander meteen onder druk te zetten. Dit lukte redelijk goed maar het bleef oppassen voor de lange bal naar voren. Waar Hilvaria voor de voetballende opbouw kiest is het bij RKKSV een harde trap richting Hilvaria helft. Daar stond steeds een meisje balletjes af te wachten en zo probeerden ze gevaarlijk te worden. De Hilvaria defensie stond als een huis en maakte bijna elke aanval onschadelijk. Helaas kreeg een RKKSV meisje net teveel ruimte en zij besloot om van grote afstand op doel te schieten. 0-1. Dit kiezelharde schot was onhoudbaar voor Madelein. Daar RKKSV een kleine dorpsclub is hebben ze maar 1 meisjesteam. Alle meiden die voetballen spelen in dit team. Er zitten dus ook enkele meiden in die al in de D mogen uitkomen. Daar zie je wel een groot verschil in schotkracht. Hilvaria bleef goed voetballen en creëerde kansen via Esmee, Noreen, Bregje en Jet. Helaas stond het vizier niet op scherp en we hadden de pech dat RKKSV een wel heel goede keepster in het doel had staan. Zowel met haar handen als met haar voeten haalde ze de ene na de andere inzet uit haar doel! Geen wonder dat ze nog maar 2 tegendoelpunten hebben. Bij rust was het 0-1.

De 2e helft drong Hilvaria nog meer aan en de gelijkmaker hing in de lucht. Na een mislukte uittrap van Madelein kwam de bal voor de voeten van een RKKSV meisje en die ramde de bal ineens op doel over Madelein heen.0-2. Wat kan voetbal soms oneerlijk zijn. Het team wat wil voetballen krijgt niet altijd wat het eigenlijk verdient… Onze meiden lieten de kopjes niet hangen zoals we ze kennen en ze probeerden in ieder geval de eer te redden. Ondertussen wonnen Kiki en Tess bijna alle duels van hun tegenstanders die er waarschijnlijk moedeloos van werden. Ook Kris op het middenveld speelde een prima pot en maakte het leven van de RKKSV ers zuur. Verder speelde Loes weer degelijk met wat technische hoogstandjes en was de voorhoede met Noreen, Esmee/Bregje en Jet weer een plaag voor de verdedigers van RKKSV. Helaas werd geen van de vele aanvallen beloond met een doelpunt veelal door de uitblinkende RKKSV keepster. Tegen de verhouding in werd het ook nog 0-3 door een mooi uitgevoerde counter. Door deze overwinning is RKKSV kampioen geworden in deze voorjaarscompetitie. Hierbij willen wij namens Hilvaria RKKSV ME1 feliciteren met het behaalde kampioenschap. Na het kampioenschap in de najaarscompetitie is dit de 2e titel op rij voor ze.

Hilvaria kan zich met opgeheven hoofd gaan richten op de 2e plaats die recht geeft op voorronde Champions League. Nog 3 wedstrijden in de competitie en dan wacht de halve finale van de beker. Loting heeft uitgewezen dat we op bezoek mogen bij GDC ME1 uit Eethen. Speelsters van de week waren Tess en Kiki die bijna alle RKKSV aanvallen onschadelijk maakten. Grote klasse dames!

As zaterdag spelen we thuis tegen FC Eindhoven AV ME1 om 10.00 uur!!(volgens voetbal.nl) Natuurlijk willen we onze trouwe supporters wederom bedanken voor hun steun en hopelijk tot aanstaande zaterdag. 
Hoofdklasse Avonturen A1: Hilvaria - Sarto 2-3
Hilvaria C1 krijgt geen loon naar werken

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites