HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria ME1 pakt ook 3 punten tegen WSC ME2.

Hilvaria ME1 pakt ook 3 punten tegen WSC ME2.

​Afgelopen zaterdag speelde Hilvaria ME1 tegen WSC ME2 uit Waalwijk. Dit team is erbij gekomen in onze competitie omdat ze meer tegenstand wilden hebben. Ze zijn begonnen in de meisjes F competitie waar ze ruim kampioen werden. Vervolgens werden ze geplaatst in de 2e klasse van de meisjes E competitie. Na ook hier 2 wedstrijden met ruime cijfers gewonnen te hebben werd er een verzoek ingediend bij de KNVB om in de 1e klasse meisjes uit te komen om zodoende meer tegenstand te krijgen. Hier werd gehoor aan gegeven en vorige week hebben ze hun 1e wedstrijd gespeeld in onze competitie. Deze werd maar nipt verloren met 0-1 tegen RKKSV.

Om 11.00 uur werd er afgetrapt in Hilvarenbeek en WSC liet meteen zien dat ze goed konden voetballen. De meisjes konden elkaar goed vinden en probeerden zich onder de druk, die Hilvaria al vroeg gaf, uit te voetballen. In de openingsfase lukte dit aardig maar gedurende de wedstrijd kreeg Hilvaria meer grip op haar tegenstander en WSC kwam moeilijk onder de druk uit. Op links zorgden Bregje en Jet veel voor gevaar en na een kwartier kreeg Hilvaria loon naar werken. Bregje kwam steeds goed mee op en gaf een pass op Jet. Deze bal was net iets te zacht maar Jet geloofde er in. Een speelster van WSC wilde de bal weg schieten maar Jet blokte dat schot en de bal verdween in de rechterbovenhoek. 1-0. Niet veel later liet Bregje 2 tegenstanders de hielen zien en schoot op doel. De WSC keepster stopte dit schot met haar voet en de bal rolde terug het veld in. Noreen bedacht zich geen moment en uit de draai schoot ze die bal snoeihard met veel overtuiging hoog tegen het net.2-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust bleef Hilvaria op zoek gaan naar doelpunten. Esmee die inmiddels weer op haar vertrouwde positie speelde,liep haar tegenstander steeds voorbij alsof ze er niet stond. Ze gaf de ene na de andere voorzet en het was slechts wachten op de 3-0. WSC kwam er af en toe snel uit maar onze verdediging met Tess, Kris, Kiki, Loes, Bregje en Mirte vanuit het middenveld waren steeds op tijd om die aanval af te stoppen. Als er een bal tussendoor kwam was onze keepster Madelein op tijd om redding te brengen. Na een minuut of 10 in de 2e helft kreeg Esmee de bal van Mirte en ging op snelheid op de goal af. Ze bleef heel cool en scoorde beheerst met een schuiver in de lange hoek. 3-0.Niet veel later gaf Esmee een prima voorzet op Jet. Jet schoot op doel maar via de keeper en de paal was die bal nog niet over de doellijn. Mirte stond op de juiste plek om de bal het laatste zetje te geven en schoot de 4-0 tegen de touwen.De 5-0 en de 6-0 waren 2 identieke doelpunten met dezelfde aangever en afmaker. Esmee die weer eens langs haar tegenstander glipte gaf 2x een prachtige voorzet op Jet. Volgens het boekje nam Jet de bal 2x perfect aan en schoot het leer 2x overtuigend in de korte kruising. Het laatste doelpunt was wederom prachtig uitgespeeld. Weer kwam de bal via de linkerkant van de voet van Esmee. Weer was het Jet die de bal aannam maar deze keer kwam er een tegenstander op haar af gerend. Jet hield keurig het overzicht en zag Mirte langs zich vrij staan. Ze speelde de bal precies op tijd naar Mirte en die schoot de bal in de verre benedenhoek. 7-0.

Wederom een schitterende teamprestatie van onze meiden! Na de wedstrijd hoorden we van de coaches van de tegenstander dat de WSC meisjes graag weer tegen ons wilden spelen omdat ze het zo leuk vonden dat ze eindelijk tegenstand kregen. Leuk om te horen maar van dit WSC team gaan we nog meer horen. De meisjes zijn nog jong maar door deze ervaringen worden ze alleen maar beter.

Speelster van de week is deze keer JET! Super goede wedstrijd gespeeld Jet, ga zo door. Volgende week mag je aanvoerder zijn. Ook alle andere meiden hebben weer kei goed gespeeld en geknokt voor iedere bal. Complimenten! We willen alle supporters weer bedanken voor hun steun en tot volgende week.

Volgende week spelen we thuis tegen OJC Rosmalen ME1 om 9.00 uur.

Hilvaria - Woenselse Boys 3-1
Krachteloos Hilvaria verliest bij Nijnsel

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites