HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria ME1 pakt de draad weer op en wint met 7-1 van FC Eindhoven ME1

Hilvaria ME1 pakt de draad weer op en wint met 7-1 van FC Eindhoven ME1

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van onze meiden op het programma en FC Eindhoven ME1 kwam op bezoek. Na 3 opeenvolgende nederlagen moest er weer eens gewonnen worden om de 2e plaats vast te houden en zeker voor het vertrouwen van de meiden zelf. Na een rommelige 1e helft en een goede 2e helft stond er na 2 x 25 minuten spelen een mooie 7-1 score op het bord. 

We hadden met elkaar afgesproken om meteen goed te beginnen en de tegenstander onder druk te zetten. Omdat de meiden te graag wilden werden de ballen te snel, onrustig en onnauwkeurig ingespeeld waardoor deze niet aankwamen. Het resultaat was een zeer rommelige openingsfase waarin Hilvaria FC Eindhoven te ver liet opkomen. Hierdoor creëerden zij enkele mogelijkheden maar werden niet echt gevaarlijk. Bij een miscommunicatiein onze achterhoede kwam Eindhoven toch op een 0-1 voorsprong. Tess schermde een diepe bal van hun af zodat Madelein hem kon pakken maar Madelein dacht dat Tess de bal weg zou schieten.De Eindhoven spits pakte dit cadeautje graag uit. Ondanks deze nieuwe tegenslag, wat natuurlijk ook in de koppies gaat meespelen, bleven de meiden op zoek gaan naar een doelpunt. De afgelopen 2 wedstrijden hadden ze immers niet gescoord en dat waren ze niet gewend. In alle voorgaande wedstrijden hadden de meiden namelijk altijd minimaal 1 doelpunt gemaakt… Maar in deze competitie waar behalve Emplina(2e plaats) alleen maar kampioenen uit de najaarscompetitie zitten is het elke week keihard werken voor de punten en krijgen we ze niet cadeau. Dat is ook het mooie aan deze competitie en dan speel je de leukste wedstrijden. In het restant van de 1e helft ging Hilvaria steeds beter spelen en bij vlagen lieten ze zien wat de coaches graag wilden zien. Na al enkele mogelijkheden te hebben laten liggen was het dan eindelijk raak! In een klutssituatie waar Eindhoven de bal niet weg kreeg kwam de bal voor de voeten van Noreen en die liet het net eindelijk weer bollen. 1-1. Dit deed iets met de meiden en ze gingen vol op zoek naar de voorsprong en die kwam er vlak voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Fleur Walschots. Esmee werd diep gestuurd op links en haalde VERWOESTEND uit met haar linker en de bal verdween boven in de verre kruising en kwam via de stang die het net op zijn plaats houdt keihard terug het veld in gestuiterd. Alle frustratie van de afgelopen weken kwam eruit.

De 2e helft was veel beter en al snel trok Hilvaria de wedstrijd naar zich toe. Esmee was een plaag voor de Eindhoven verdediging en wisselde acties binnendoor en buitenom af. Ze leverde vele goede voorzetten af en uit 1 van die voorzetten scoorde Jet op schitterende wijze de 3-1. Jet nam een voorzet van links aan en nam de bal meteen mee naar binnen waardoor ze haar tegenstander al kwijt was en speelde als een echte spits met buitenkant rechts de bal langs de keepster van Eindhoven. Vlak daarna onderschepte Esmee een slechte uittrap van de Eindhoven keepster en speelde de bal mooi over haar heen in het lege doel. 4-1. Hierna ging het hard en was er geen houden meer aan voor Eindhoven. We hielden Kiki achterin met afwisselend Tess, Loes en Bregje. De rest schoof mee naar voren en Kris was de "stofzuiger"op het middenveld. Vele ballen werden door haar onderschept en weer ingeleverd om weer aan een nieuwe aanval te bouwen. Het vertrouwen was er weer bij de schrik van het Zuiden en dat straalden ze ook uit. Jet 2x en Noreen 1x bepaalden de eindstand op 7-1. Een goede overwinning en belangrijk voor het zelfvertrouwen van de meiden.

We willen het massaal toegestroomde publiek bedanken voor hun steun en we hopen dat jullie er volgende week weer allemaal zijn. Gezien het tijdstip verwachten we echter iets minder mensen maar we kunnen ons vergissen… As zaterdag spelen we uit tegen WSC ME2 in Waalwijk om 8.30 uur! Speelster van de week was Bregje die overal inzetbaar is. Tegen Eindhoven speelde ze eerst links voorin waar ze zich weer verschillende keren mooi vrij kapte en vervolgens een goede voorzet afleverde. In de 2 e helft speelde ze wat meer achterin en kon ze bij balbezit mee op komen. Ook dit vulde Bregje prima in.

Verder hebben wij als ME1 deze week een uitnodiging ontvangen van FC Berghuizen uit Oldenzaal. We werden uitgenodigd voor een meiden E toptoernooi omdat ze gezien hadden dat we in de halve finale van de beker staan. Ze willen graag de beste meiden E teams bij elkaar zetten om ze met elkaar te meten. Dit is natuurlijk een hele eer waar we ook heel trots op zijn, maar gezien de datum en reistijd hebben we besloten om niet te gaan. Maar….het meidenvoetbal bij Hilvaria staat op de kaart in Nederland!

Hilvaria C1 recht de rug
D4 toont zijn klasse!

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites