HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria ME1 komt zeer sterk uit de winterstop

Hilvaria ME1 komt zeer sterk uit de winterstop

Het jongste meidenteam van Hilvaria gaat daarmee in de voorjaarscompetitie verder waar het gebleven was: Winnen!

Vandaag mochten onze meiden aantreden tegen de ME1 van OJC Rosmalen. Deze dames waren in de najaarscompetitie ook kampioen geworden in hun klasse (met maar 5 doelpunten tegen) dus dat beloofde een mooie pot te worden. Op het mooie complex van deze zondag topklasser werd om 9.00 uur afgetrapt waar de meeste voetballers en voetbalsters in bed konden blijven liggen vanwege hun afgelaste wedstrijden. De velden in Rosmalen waren prima bespeelbaar en Hilvaria kwam prima uit de startblokken. De groen witte brigade zette de tegenstander in het rood zwart direct vast en creëerde al snel wat kansen. Het was dat OJC een heel goede keeper in het doel had staan, anders had er al 0-1 op het scorebord gestaan.

Na een minuut of 10 kwam deze score er ook werkelijk op te staan. Noreen schoot een corner hard voor de goal en via een OJC speelster belandde de bal over de doellijn. 0-1. Hilvaria bleef aandringen en het was Mirte die de 0-2 aantekende uit een kluts situatie voor het OJC doel. OJC was slechts spaarzaam gevaarlijk en dit kwam vooral door de verre uittrappen van hun keepster. Af en toe glipte er zo'n bal tussen onze verdedigers door maar dan was daar altijd nog onze keepster Madelein. Verder stond onze verdediging als een huis. Kiki, Kris, Tess, Loes en Mirte schakelden veelvuldig hun tegenstanders uit zodat het gevaar snel uit de OJC aanval was. Mirte bemoeide zich vervolgens ook weer met onze aanval en onze aanvallers Esmee, Noreen en ook een periode Tess werden veelvuldig bediend en in stelling gebracht.
Na prachtige acties op de flanken werden heel veel voorzetten afgeleverd. Voor rust werd hier nog 2x uit gescoord door wederom Mirte en een speelster van OJC die 1 van de harde voorzetten binnen liep. 0-4.

Na de ranja werd OJC wat dreigender. Na een verkeerde breedtepass kon de OJC spits onderscheppen en de 1-4 aantekenen. De hoop op een goede afloop voor OJC werd door Esmee al snel de grond in geboord. Na weer een schitterende aktie schoot ze de bal vol overtuiging in de verre kruising! 1-5. Niet veel later was Noreen het eindstation van weer een mooie Hilvaria aanval.De keepster probeerde een voorzet van Esmee te pakken maar liet los. Noreen bleef rustig en scoorde beheerst de rebound. 1-6. Het slotakkoord was voor OJC dat nog 2-6 scoorde na wederom verkeerd uitverdedigen. Een zeer knappe en overtuigende prestatie van onze kanjers!

Volgende week komt RKKSV op bezoek in Hilvarenbeek. Aftrap 11.00 uur op de Roodloop. We hopen weer op vele supporters.
Hilvaria start competitie in 2016 met nipte nederl...
Overeenstemming met de gemeente over aanleg kunstg...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites