HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria ME1 bekert door en zit bij laatste 10

Hilvaria ME1 bekert door en zit bij laatste 10

​De meiden van Hilvaria ME1 hebben de najaarscompetitie op schitterende wijze afgesloten. Na het behaalde kampioenschap in de 1e klasse werd LONGA ME1 uit het bekertoernooi geknikkerd. 1-3. Er zijn nu nog 10 teams over die gaan strijden om de Zwaluwen jeugdbeker.

Afgelopen zaterdag mocht de green/white army aantreden tegen de Tilburgse Sport Vereniging Lichamelijke Ontspanning Na Gedane Arbeid in de 2e ronde van de beker. De meiden hadden geluk deze zaterdag omdat ze er pas om half 10 hoefden te zijn en omdat ze eens een keer een uitwedstrijd mochten spelen dicht bij huis. De aftrap was om 10.30 uur aan de Lovense Kanaaldijk in Tilburg.

Al snel was duidelijk dat Hilvaria een overwicht had maar dat werd nog niet meteen omgezet in doelpunten. Dit had mede te maken met de harde wind en de meiden speelden op kunstgras en moesten daar even aan wennen. De bal moest precies in de voet worden gespeeld anders rolde de bal zo hard door dat ie niet meer in te halen was. Na een kwartier kwam LONGA op voorsprong. Een corner van ze kon niet goed weggewerkt worden door onze verdediging en de LONGA spits tekende de 1-0 aan. Hilvaria rechtte de rug en ging steeds beter voetballen. Er werden wat kansen gecreëerd maar de LONGA keepster was steeds een sta in de weg. Niet veel later mocht Kris een corner nemen op links. Met een akelige precisie en juiste snelheid schoot Kris de bal via een LONGA speelster rechtstreeks in het doel. 1-1. Hilvaria ging op zoek naar de voorsprong en die kwam er op een psychologisch moment. Net voor rust opende Loes met een mooie pass van links naar de op rechts vrijstaande Tess. Tess nam de bal goed aan en speelde het leer precies op het goede moment door naar Noreen die door kon lopen richting de goal. Ook Noreen besloot op het juiste moment uit te halen en de bal verdween onhoudbaar voor de LONGA keepster in de verre linker onderhoek. 1-2. Een schitterend uitgespeeld doelpunt na 3 balcontacten! Hilvaria ging lekker rusten.

Na de hervattingging Hilvaria nog beter spelen en met wind tegen rolde de bal niet zo hard door wat het tikkie takkie spel van onze kanjers ten goede kwam. Steeds werd er keurig van achteruit opgebouwd door keepster Madelein en Kiki/Loes en hielden onze backs Tess/Mirte en Kris/Loes het veld goed breed. Van daaruit werden Noreen/Jet en Bregje veelvuldig gezocht met aansluiting door onze middenvelders Mirte/Loes. Steeds weer werd er een gaatje gevonden in de LONGA defensie en het was dus wachten op de 3e Hilvaria goal. Nadat ze al een keer keihard op de lat had geschoten dribbelde Bregje naar binnen vanaf links en kreeg ze de bal via de kluts weer mee. Bregje besloot het doel nog eens onder vuur te nemen en met succes! De bal sloeg als een granaat binnen en de keepster van LONGA moet de bal alleen gehoord hebben. 1-3. Hilvaria speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en plaatste zich bij de beste 10 ME1 teams uit regio Zuid 1. Een super goede prestatie van deze kanjers en beide coaches kijken dan ook trots en met een heel goed gevoel terug op de 1e seizoenshelft.

De mogelijke tegenstanders van de ME1 zijn:

Prinsenland ME1(Dinteloord), FC Engelen ME1(Engelen), GDC ME1(Eethen), Dubbeldam ME1(Dordrecht), Woudrichem ME1 (Woudrichem), FC Eindhoven ME1 (Eindhoven) en Terneuzen ME1 (Terneuzen).

Verder komen daar nog bij de winnaars van:

RCD ME1 (Dordrecht)- BZS ME1 (Beusichem) 3-3

Winnaar na strafschoppen is nog niet bekend??

Unitas'30 ME1 (Etten-Leur)- Madese Boys ME1 (Made)

Deze wedstrijd wordt as zaterdag gespeeld.

Nu gaan we even genieten van een korte winterstop en 16 januari beginnen we weer met een oefenwedstrijd tegen OJC Rosmalen ME1.

Het zou ook kunnen dat we dan de volgende bekerwedstrijd moeten spelen. De week erop begint de voorjaarscompetitie.

We wensen iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

Maarten en Edgar

Hilvaria verliest met ruime cijfers in Reusel
Unitas’30 trakteert Hilvaria ME1 op ruime nederlaa...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites