HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria ME1 begint seizoen uitstekend!

Hilvaria ME1 begint seizoen uitstekend!

Na vorig seizoen al een half jaar samen te hebben gevoetbald, begonnen de meisjes van de ME1 dit seizoen voortvarend aan zowel de beker- als de najaars competitie

Een opvallende veranderingt.o.v. vorig seizoen is de keeperswissel. Bregje van Doormaal had aangegeven liever te willen gaan voetballen i.p.v. keepen en zodoende moesten de coaches op zoek naar een vervanger. Bij hun zoektocht hadden ze het geluk dat Madelein Los, vorig seizoen nog speelster, graag wilde gaan keepen. Dit probleem was dus snel opgelost.

De 1e wedstrijd was al op 29 augustus voor de beker. De ME1 van vv Rijen kwam op bezoek en na 2x 25 minuten voetbal stond er een klinkende 18-1 overwinning op het scorebord zonder te trainen! Doelpuntenmakers die dag waren: Noreen Bocker 5x, Bregje van Doormaal 5x, Mirte Buylinckx 4x, Esmee van Riel 3x, Tess van Kollenburg 1x. De week daarna gingen de meiden op bezoek bij vv Bergeijk om daar aan te treden tegen de ME1 van die club. Ook die (beker)wedstrijd werd zeer overtuigend in winst omgezet: 2-16. Noreen 5x, Esmee 5x, Mirte 4x, Jet Oomens 1x en Loes Ligtvoet 1x lieten het net bollen deze ochtend. De 3e bekerwedstrijd wordt op 24 oktober gespeeld thuis tegen sv Valkenswaard ME1.

De week erop begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen de ME1 van NEO'25 uit Sprang-Capelle. Ook deze tegenstander was niet in staat om "the green white army" tegen te houden en toen de kruiddampen waren opgetrokken stond er een 10-0 eindstand op het bord. Een opvallende doelpuntenmaakster deze ochtend was Kris Verheijen. Met een bekeken schuiver van afstand maakte Kris haar 1e doelpunt in dienst van Hilvaria. Proficiat Kris! Normaal gesproken komt Kris niet zo vaak in scoringspositie vanwege haar verdedigende werkzaamheden achterin. Samen met Kiki van Doormaal is Kris het slot op de deur afgewisseld met andere speelsters. Hiermee zorgen zij ervoor dat keepster Madelein Los nog niet veel te doen heeft gehad. De andere doelpunten kwamen op naam van: Esmee 3x, Mirte 2x, Jet 2x, Tess 1x en een eigen doelpunt van de tegenstander.

De week erop zouden we vrij zijn omdat we maar in een poule zitten met 5 teams. Om in het ritme te blijven hebben de coaches even gekeken welke clubs nog meer in een poule van 5 zitten en die vrij waren die week. Zodoende kwamen ze uit bij Emplina ME1 en daar was een vriendschappelijke wedstrijd met dank aan Mark Kleinheerenbrink dan ook snel mee geregeld. De ploeg uit Empel kwam op bezoek in Hilvarenbeek en bleek gelukkig een ideale tegenstander om tegen te oefenen. Deze wedstrijd ging redelijk gelijk op al begon Emplina beter aan de wedstrijd waardoor ze met de rust met 0-2 voorstonden. Na een donderspeech in de rust van de coaches begon Hilvaria veel beter aan de 2e helft en zette Emplina onder druk. Na de 1-2 van Noreen viel niet veel later de 2-2 door Esmee na een mooie aanval over de rechterkant. Uit een counter kwam Emplina helaas op 2-3 en dit leek de eindstand te gaan worden. Maar Hilvaria bleef aandringen en kreeg nog een aantal hoekschoppen in de laatste minuten. Uit 1 van die corners scoorde Mirte op schitterende wijze de 3-3 door de bal in 1 x uit de lucht op doel te schieten. Een prima uitslag gezien de wedstrijd al had er in de 2 e helft misschien wel een overwinning in gezeten. Dit was een heel leerzame wedstrijd voor de meiden omdat ze nu wat meer tegenstand kregen dan ze gewend waren.

De volgende wedstrijd was op 26 september uit tegen Gilze ME1. Deze tegenstander had tot vandaag al haar duels gewonnen zowel in de beker als in de competitie. Binnen de minuut was het al raak voor de groen witten toen Mirte de bal met een lob over de keeper speelde nadat die verkeerd uitgetrapt had. 0-1. Niet veel later werd het 1-1. Na een foute pass door het midden kon de spits van Gilze oppikken en de gelijkmaker binnen schieten. Helaas moeten we het de komende weken stellen zonder Noreen die op de training een spiertje scheurde in haar hamstring. Beterschap Noreen en we hopen je snel weer te zien op het veld. We hebben haar deze wedstrijd live op de hoogte gehouden van de stand van zaken via WhatsApp. Voor de wedstrijd hebben we een filmpje doorgestuurd waarin de meiden aan Noreen lieten weten dat ze voor haar extra goed hun best gingen doen om deze wedstrijd te winnen. Na de gelijkmaker van Gilze waren onze meiden weer bij de les en lieten ze geen spaan heel van deze tegenstander: 1-12. Mirte prikte er nog 1 bij, Bregje liet het net 3x bollen, Jet haalde 2x de trekker over, Tess schoot een corner via de keeper ineens binnen en scoorde haar 2e na een schitterende aanval en voorzet van Esmee over links, Esmee haalde 2x doeltreffend uit en Kiki liet de Gilze keeper kansloos na een verwoestende uithaal.

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de ME1 van Gloria UC uit Baarle Nassau op de rol. Hilvaria kwam weer als een raket uit de startblokken en een aantal supporters hadden de 1e goal van Jet dan ook al gemist omdat ze nog koffie moesten halen. Ook de 2-0 van Mirte, na een mooie voorzet van Bregje, had niet iedereen meegekregen. Aan het gejuich van de supporters te horen bij de 3-0 van Loes, een mooi, zuiver, schot in de linkerhoek, had iedereen zijn plek ingenomen in de Roodloop Arena. Het massaal toegestroomde publiek kreeg waar voor hun geld want nog voor rust maakten Tess, Mirte en Jet er 6-0 van. Na de thee bleef the green white army druk zetten op de goal van Gloria. De blauw witten kwamen er niet meer uit en na een schitterende "solo" aktie maakte Bregje er 7-0 van. De 8-0 van Esmee kwam tot stand na goed voorbereidend werk van Jet die de bal keurig breed legde voor Esmee die hem bijna door het net heen schoot. Jet maakte de 9-0 na verkeerd uitverdedigen door Gloria en strafte dit genadeloos af. Net als vorige week schoot Tess de bal uit een corner zo hard voor dat ie via de keeper in het doel belandde: 10-0. De 11-0 was ook weer een schitterend doelpunt uit het boekje. Esmee, die haar zoveelste duel op links wederom won van haar tegenstandster, gaf de bal precies op het goede moment voor en Tess schoot de bal bij de 2e paal genadeloos hard tegen de touwen. De 12-0 kwam op naam van Esmee die heel makkelijk door kon lopen door het midden en die met dit buitenkansje wel raad wist. Als een granaat sloeg die bal binnen na haar verwoestende uithaal. Het slotakkoord was voor Kiki die na 1 van haar momenten dat ze mee op kwam doeltreffend uithaalde. 13-0. Wederom een vrij eenvoudige overwinning voor de meiden.

Volgende week staat de topper van dezecompetitie op het programma. Dan spelen de meiden thuis tegen Madese Boys(Girls)ME1. Deze tegenstander heeft ook al haar wedstrijden zowel in de beker als in de competitie gewonnen. Ze hebben zelfs nog meer gescoord als onze meiden. Dus we hopen op veel support komende week tijdens "super Saturday" op sportpark de Roodloop in de Roodloop Arena. Aanvang 9.00 uur. Be there!

De trotse coaches Maarten en Edgar

​Hoofdklasse Avonturen A1: EFC - Hilvaria 4 - 5
Hilvaria incasseert weer een late tegentreffer en ...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites