HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria M013-1 pakt koppositie door 5-0 zege op Uno Animo

Hilvaria M013-1 pakt koppositie door 5-0 zege op Uno Animo

Afgelopen zaterdag speelden onze meiden tegen Uno Animo MO13-1 die onderaan de ranglijst staan. Het enige punt wat ze gehaald hebben was tegen ons in de heenwedstrijd… Dat was toen pas de 2e wedstrijd van ons op een groot veld en de meiden moesten nog wat wennen. Ondanks dat waren we toen veel beter en hadden we met 2-10 moeten winnen maar meer als 2 ballen gingen er niet in. Tijd voor revanche vandaag!

Na de geweldige overwinning van afgelopen maandag tegen SVSSS was het zaak dat we de tegenstander van vandaag niet zouden onderschatten en snel op zoek moesten gaan naar een doelpunt. Door dat gelijke spel in de heen wedstrijd, dat voelde als een nederlaag, hadden we ook nog wat recht te zetten tegen Uno Animo. De wedstrijd begon heel rommelig en Hilvaria leed opvallend veel balverlies omdat de meiden veel te gehaast speelden. Als ze de bal hadden dan waren ze hem al snel weer kwijt…. Desondanks was het duidelijk dat Hilvaria sterker was. Er werden diverse goede kansen gecreëerd door mooie acties en voorzetten van de zijkanten. Esmee, Jet en Noreen gingen regelmatig hun tegenstanders voorbij en gaven bruikbare voorzetten. Helaas stond het vizier nog niet op scherp bij Noreen, Jet en Nienke van Dal. Even later was het wel raak door Esmee die een goede voorzet van Noreen bij de 2e paal binnen schoot.1-0 Niet veel later bepaalde Esmee de ruststand op 2-0 omdat een speelster van Uno Animo de bal niet goed wegwerkte uit een corner. Esmee ving de bal op en haalde uit. 2-0. In de rust is er aangegeven door de wisselspeelsters en de leiders wat er niet goed ging en wat we beter moesten doen. De meiden moesten met meer overtuiging de duels ingaan en laten zien wie er het liefste de bal wilde hebben. Onbewust werd er toch te slap gespeeld en was de inzet niet te vergelijken met de wedstrijd tegen SVSSS. Dat heeft voor een gedeelte natuurlijk ook met de tegenstander te maken maar dat moest beter de 2e helft.

Hilvaria kreeg in het 1e gedeelte van de 2e helft nog diverse kansen maar daarna werd Uno Animo brutaler en speelde het vaker op onze helft dan wij bij hun. Onze meiden kregen het niet voor elkaar om ze daar weg te houden en het was wachten op de aansluitingstreffer voor het team uit Loon op Zand. Door kunst en vliegwerk viel deze niet en het was te danken aan onze keepster Madelein dat de "0"voor de 5e keer achter elkaar in de competitie op het bord bleef staan. 1x had ze geluk dat ze de bal kon oppakken nadat deze terug was gekomen van de paal. Hierna nam Hilvaria weer het initiatief en al snel was de wedstrijd gespeeld. Uit een kluts situatie aan de rechterkant van het strafschopgebied bij Uno Animo kreeg Mirte de bal voor haar voeten en met links besloot ze te schieten. Het schot was niet hard maar wel zuiver en mede door het verkeerd inschatten van deze bal door de keepster rolde deze in de korte hoek binnen. 3-0. Niet veel later werd het 4-0 voor Hilvaria! Nienke van den Berg, die veel mee op kwam op links, kreeg aan de linkerkant van het Uno Animo strafschopgebied de bal en haalde verwoestend uit met rechts. Via een speelster uit Loon op Zand ging die bal de goal in. 4-0. We tellen deze voor jou Nienke, en hiermee heb je je 1e doelpunt voor Hilvaria gescoord! Proficiat Nienke! Vlak voor tijd maakte Mirte er nog 5-0 van. Uno Animo werkte de bal niet hard genoeg weg en Mirte haalde verwoestend uit met rechts vanaf een meter of 20 van het doel. Omdat de grote keepster ook dit keer dacht dat de bal langs ging rolde deze mooi in de verre hoek binnen. 5-0. Dit was tevens ook de eindstand en door deze zege neemt Hilvaria de koppositie nu over van SVSSS dat vrij was dit weekend. Met nog 1 wedstrijd te gaan heeft Hilvaria ineens het KAMPIOENSCHAP voor het grijpen. Dan dient er gewonnen te worden volgende week van WSC MO13-2 uit waalwijk. De Waalwijkers komen op bezoek in Hilvarenbeek. Dat zou natuurlijk geweldig zijn voor onze meiden! Nadat ze vorig seizoen najaarskampioen zijn geworden, 2e in de sterke voorjaarscompetitie en verliezend bekerfinalist waren, zouden ze nu weer najaarskampioen kunnen worden. Dat zou extra knap zijn gezien het feit dat de meiden dit seizoen voor het eerst op een groot veld spelen en omdat er dit seizoen 4 nieuwe meiden bij gekomen zijn die nog nooit gevoetbald hebben! Grote complimenten aan Liz, Nienke van Dal, Nienke van den Berg en Athina! Jullie hebben je razendsnel aangepast aan het goede niveau wat de meiden al hadden.

Speelster van de week was deze week onze keepster Madelein! Dankzij haar hebben we ook deze wedstrijd wederom geen doelpunten tegen gekregen. Klasse Madelein!

Ook willen we wederom de vele supporters bedanken voor hun steun en aanmoedigingen! Mede door jullie fantastische steun spelen de meiden volgende week hun kampioenswedstrijd en waarschijnlijk wordt die gespeeld op het hoofdveld! We gaan er vanuit dat jullie er dan ook weer zijn! Tot volgende week!

Zwaarbevochten overwinning voor Hilvaria
Wedstrijdverslag FC Eindhoven av MO11-2 - Hilvaria...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites