HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria loopt zich stuk op SV Braakhuizen

Wedstrijdversla_20181016-113328_1

​Door persoonlijke fouten ging de uitwedstrijd in Geldrop met 3-1 verloren.

​Het strijdplan van SV Braakhuizen was duidelijk: Met veel mensen achter de bal en met snelle uitvallen gevaarlijk worden. Het stugge verdedigen van Braakhuizen had in de 4e minuut al ongedaan gemaakt kunnen worden toen Hilvaria een goede mogelijkheid kreeg om de score te openen. De bekenaren speelde in het vervolg van de eerste helft echter te slordig om het Braakhuizen echt moeilijke te maken. Toch kreeg het in de 28e minuut nog een uitstekende mogelijkheid om alsnog op voorsprong te komen. Coen van Oirschot wist vrij te komen voor de doelman en deze te omspelen, zijn inzet kon echter ternauwernood van de lijn worden gehaald door een verdediger van Braakhuizen. Hiervoor had Hilvaria al wat waarschuwingen gehad om Braakhuizen spits Anthony de Haan goed in de gaten te houden, maar toch ging de verdediging van HIlvaria in de 32e minuut de fout in en kon deze alleen hersteld worden door een overtreding op rand van het zestienmetergebied. De vrije trap verdween vervolgens via de ongelukkige doelman in het doel. Het had voor rust nog erger kunnen worden voor Hilvaria als Braakhuizen een 2-1 situatie wat beter had weten uit te spelen, maar gelukkig voor de bekenaren kon de verdediger zijn voet eerder tegen de bal krijgen dan de spits van Braakhuizen. 

Aanvankelijk leek Hilvaria na rust de zaken verdedigend beter op orde te hebben en de achterstand om te buigen, maar men bleef slordig in de passing en het tempo lag vaak iets te laag waardoor slechts 2 gevaarlijke kopballen te noteren vielen. In de 65e minuut verdubbelde Braakhuizen de score nadat via een vrije trap aan de linkerkant de bal laag werd ingebracht in het doelgebied. Tot twee keer toe kreeg HIlvaria de bal niet weg en hiervan profiteerde de aanvoerder van de thuisploeg. Hilvaria gaf nog niet op en leek wat beter te gaan voetballen. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Coen van Oirschot. Waar alle bekenaren dachten aan 'er op en erover' kreeg men in de 79e minuut de deksel op de neus. De centrale verdediger van Hilvaria trapte na een lange bal van Braakhuizen over de bal heen waardoor Anthony de Haan alleen op de doelman af kon. Deze speelde de bal om de doelman heen die met zijn been de bal net miste, maar de spits van Braakhuizen wel ten val bracht. De toegekende penalty werd benut en met nog ruim 10 minuten te spelen keek Hilvaria tegen een 3-1 achterstand aan. Met man en macht werd nog geprobeerd een punt uit het vuur te slepen. Dit leverde aan beide kanten nog een aantal goede mogelijkheden op, maar gescoord werd er niet meer.

Hilvaria heeft zich met deze wedstrijd geen goede dienst bewezen en mag gaan proberen komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Marvilde de aansluiting met de middenmoot te behouden. 

Verslag SV Braakhuizen: https://www.braakhuizen.eu/113/17323/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3

Foto's Sv Braakhuizen: https://www.facebook.com/pg/SV-Braakhuizen-295918223832318/photos/?tab=album&album_id=1872137342877057

Hilvaria JO19-1: Wat. Een. Wedstrijd.
Procedure Afgelasting

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites