HILVARIA HIGHLIGHTS

 

​Hilvaria lijdt minimale nederlaag tegen koploper TSC

​Hilvaria lijdt minimale nederlaag tegen koploper TSC

Van de heenwedstrijd in Hilvarenbeek wist men dat TSC een sterke voetballende ploeg heeft. Aan de hilvarianen de taak om op bezoek in Oosterhout voor een stunt te zorgen.

Vanaf de eerste minuut was het strijdplan van Hilvaria duidelijk. Men liet TSC aan de bal en probeerde ze op de eigen helft op te vangen, tot ergernis van TSC. Dit lukte eigenlijk de gehele eerste helft aardig, want grote kansen kwamen er niet ondanks veel hoekschoppen voor TSC. Toch kwamen de bekenaren vlak voor rust op achterstand na een fout van de doelman die de bal los liet na een slap schotje. Hij probeerde zijn fout nog te herstellen, maar kon niet voorkomen dat de bal werd teruggelegd en ingeschoten. Hij beweest hiermee zijn ploeg dat keihard werkte om in ieder geval een punt over te houden aan de wedstrijd geen goede dienst. Er viel voor Hilvaria geen enkele kans te noteren, mede doordat de scheidsrechter een handsbal van de doelman over het hoofd zag. 

Na de rust leek het krachtsverschil tussen beide ploegen iets kleiner. Het was nog steeds TSC dat veelvuldig de bal had, maar steeds vaker kroop Hilvaria uit zijn schulp en kwam men ook dichter bij het doel van TSC. Het bleek deze middag niet de wedstrijd van de doelmannen (hoewel daar, volgens het verslag van ORTS anders over gedacht wordt). Hilvaria's grootste kans kwam namelijk uit een onderschepping door Sem Hendriks na een foute balaanname van de doelman. Zijn schot belandde helaas in het zijnet. Kort daarvoor had de doelman al geel gekregen na een noodzakelijke overtreden na een verkeerde inspeelbal die ook al door Sem Hendriks werd onderschept. Daar stonden ook nog wel wat kansjes voor TSC tegenover, maar deze konden zonder al te veel moeite onschadelijk gemaakt worden door Hilvaria. In de slotminuten nog een alles of niets poging voor Hilvaria, dat helaas voor de bekenaren op niets uit liep. Eindstand 1-0 voor TSC.

Helaas niet het gewenste resultaat voor een hardwerkend Hilvaria dat op basis van werklust misschien net als in de thuiswedstrijd wel een puntje had verdiend. Na het paasweekend speel Hilvaria zijn laatste thuiswedstrijd tegen NOAD. Hierin zijn, met daarna nog 2 lastige uitwedstrijden tegen repectievelijk Groen Wit en Oosterhout, de 3 punten noodzakelijk in de strijd tegen nacompetitie/degradatie. Hierbij kunnen de groenwitten alle steun gebruiken van iedereen die Hilvaria een warm hart toedraagt!

Wedstrijdverslag - ORTS (nieuwsomroep Oosterhout)


JO15-1 heeft kampioenschap voor het oprapen
Wedstrijdverslag Hilvaria MO11-1 - Rijen MO11-1

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites