HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria laat na om te winnen bij Marvilde

Hilvaria1_0188

​Na een moeizame eerste helft en een aantal goede kansen in de slotfase, eindigde de wedstrijd van Hilvaria 1 op bezoek bij Marvilde uiteindelijk in een gelijkspel.

Thuisploeg Marvilde zou bij een overwinning een grote kans maken op het behalen van de 2e periodetitel. Hilvaria besloot om wat in te zakken, om toe te kunnen slaan in de omschakeling. Door te veel verkeerde keuzes en gehaast spel, kwam het in de eerste helft nauwelijks tot kansen. Marvilde had moeite om een gaatje te vinden in de Beekse defensie, maar kreeg in de laatste 10 minuten van de eerste helft tot 2 keer toe de gelegenheid om op voorsprong te komen. Beide pogingen verdwenen echter over het doel van Sjors v Laarhoven en zo zochten de teams met een 0-0 stand de kleedkamers op voor de rust.

Na rust direct een goede kans voor Hilvaria, maar de kopbal van Floris Kramers raakte de lat. Binnen 5 minuten kwamen de gasten echter alsnog op voorsprong. Joerie van Rijswijk onderschepte een pass in de opbouw en kon zo alleen op de doelman af, die met een beheerst stiftje werd verschalkt, 0-1. Hilvaria bleef goed verdedigen en gaf eigenlijk geen kansen weg en dus moest Marvilde wat gaan forceren. Met een aantal wissels en verandering in formatie werd geprobeerd om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Een kwartier voor tijd kon een van de aanvallers geheel vrijstaand inkoppen, maar Sjors v Laarhoven keerde de inzet. Helaas werd de kans uit de rebound wel benut en stond het 1-1. Omdat Marvilde moest winnen bleef men aanvallen en dat zorgde ervoor dat Hilvaria veel ruimte kreeg om via de tegenaanval gevaarlijk te worden. De beste kansen waren in de laatste 10 minuten dan ook voor de Bekenaren, maar tot grote teleurstelling werd tot 3 keer toe een 100% kans onbenut gelaten. Zo moesten de teams genoegen nemen met een gelijkspel, waar zowel Hilvaria als Marvilde (mislopen periodetitel) niet veel mee op schieten. 

Volgend weekend speelt Hilvaria thuis tegen hekkensluiter Rood Wit Veldhoven. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om definitief aan te haken bij de ploegen waarop Hilvaria al maandenlang 3-6 punten achter staat.

Verslag Marvilde: https://www.marvilde.nl/113/5553/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3

Uitslag blinde pool JO19-1
Hilvaria JO19-1 creëert te weinig

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites