HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria komt niet goed uit de carnaval

20230228-084528NVH_0713

Afgelopen zondag was er weer een thuiswedstrijd tegen Rijen. Op voorhand was dit op papier een tegenstander waarvan gewonnen moest worden.

Op het begin was er bij beide kanten onverzorgd voetbal, wat mede kwam door een lastig te bespelen veld. De eerste kans kwam voor de uitploeg. De rechtsbuiten kwam door een steekpass oog in oog te staan met Martijn Bijdevier, alleen de rechtsbuiten faalde en schoot de bal huizehoog over. Dit was het eerste wapenfeit van de wedstrijd en Hilvaria werd gewaarschuwd. Op het halfuur kwam de eerste kans voor de Hilvarianen. Aanvoerder Joerie van Rijswijk kopte de bal door op Fedde Rasenberg die op het 16 metergebied stond, maar zijn bal stuitte recht op de keeper. 5 minuten later was het de 2e gevaarlijke kans voor de uitploeg. Door een scherp aangesneden vrije trap werd de bal per ongeluk verlengd door een Hilvariaan waarbij Martijn Bijdevier nog maar ter nauwe nood redding bracht. Hilvaria was die periode niet wakker en Rijen drong aan. Een speler van Rijen schoot van afstand waarbij de bal moeilijk te pareren was maar de rechtsbuiten kon de rebound ook niet binnenwerken. Op slag van rust was er een corner voor Rijen. Deze viel bij de 2e paal en kon niet goed worden weggewerkt waarbij iemand van Rijen er als de kippen bij was en van dichtbij de 0-1 binnen werkte. Dit was een fikse domper voor de thuisploeg.

Hilvaria wist dat het wat moest forceren met de lange bal, want voetballend kwam het er niet meer uit. 7 minuten na rust was er de eerste kans. Rechtsback Jisk van Teeffelen gaf strak voor alleen Duncer Rasenberg wist net niet genoeg richting aan zijn kopbal te geven. Op het uur spelen was er eerst een vrije trap van Tom van Beers die net naast zeilde en gelijk daarna een kans waarbij Martijn Bijdevier de 1 op 1 tegenhoud. Een kwartier voor tijd was er de grootste kans voor Hilvaria. Floris Kramers werd vrijgespeeld en stak de bal op Joerie van Rijswijk. De laatstgenoemde omspeelde de keeper alleen raakte de bal niet vol waardoor zijn 'schot' nog tegengehouden kon worden. De laatste 10 minuten werd er door de thuisploeg een slot offensief ingezet om de gelijkmaker te forceren. Dit mocht helaas niet baten en Rijen kwam er met de counter in de laatste minuut uit en gooide de wedstrijd op slot. Ondanks dit tegenvallende resultaat, staat Hilvaria alsnog op de 6e plek en kan het die verstevigen door volgende week te winnen van Helvoirt op sportpark de Roodloop.

Foto's met dank aan Nick van Hees, voor het volledige fotoverslag kijk op:
http://nicksfotografie.nl/2023/02/26/hilvaria-1-vv-rijen-1-0-2/

Off-day voor Hilvaria MO15
In Memoriam: Bas Grootenboer

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites