HILVARIA HIGHLIGHTS

 
Fontgrootte: +

Hilvaria komt net te kort tegen koploper Oirschot Vooruit

Hilvaria komt net te kort tegen koploper Oirschot Vooruit

Op bezoek bij Oirschot Vooruit leed Hilvaria zijn eerste nederlaag van het seizoen: 1-0.

Met deze verliespartij komt er een einde aan een indrukwekkende reeks van 16 (inclusief nacompetitie) ongeslagen wedstrijden. Het laatste verlies in competitieverband was namelijk van 29 maart toen het de thuiswedstrijd kansloos met 5-0 verloor van SVSSS uit Udenhoud. Overigens werd deze nederlaag volledig rechtgezet in de nacompetitie toen Hilvaria naar de derde klasse wist te promoveren ten koste van diezelfde ploeg. 

De openingsfase van de wedstrijd was nog wel voor Hilvaria, want Oirschot leek bij het eerste fluitsignaal niet helemaal wakker te zijn. Kort na de aftrap kregen de bezoekers namelijk al een kansje om de scoren te openen, maar bleef het bij een hoekschop. Het was meteen duidelijk dat de bekenaren voetballend zeker niet onder deden voor Oirschot Vooruit. Na 10 minuten spelen kwam Oirschot Vooruit wat beter in het spel en kwam de wedstrijd meer in balans. Hilvaria kwam echter niet tot het creëren van kansen terwijl Oirschot vooral uit standaard situaties wel gevaarlijk wist te worden. Gelukkig voor Hilvaria lieten de gastheren een tweetal goede mogelijkheden onbenut waardoor de stand in de rust nog steeds op 0-0 stond. 

Kort na rust leek Hilvaria weer goed van start te gaan en het initiatief te nemen, maar verder dan een vrije trap van Joerie van Rijswijk op de lat kwam het niet. Het duurde ook niet lang voordat Oirschot Vooruit weer beter in het spel kwam en de eerste kans na rust was het voor de thuisploeg wel raak. Onoplettendheid op het middenveld van Hilvaria bezorgde Oirschot de bal en een opgekomen middenvelder de ruimte om met de bal aan de voet het zestienmetergebied in te lopen. Oog in oog met de doelman faalde de middenvelder niet en tekende de 1-0 voor Oirschot aan. Kort hierna wisselde men bij hilvaria binnen 12 minuten 3 keer en nam het initiatief in de wedstrijd weer terug. Joep Timmermans verving de geblesseerde Koen Wijten, A-junioren Jesse van de Wal en Dorus van Trier kwamen in het veld voor Max de Kort en Bram Abrahams. De bezoekers leken een overwicht te creëren, maar moesten toezien dat de beste kansen voor de thuisploeg bleven. Doordat een aantal kansen onbenut bleven, met dank aan Niels Timmermans die in de laatste minuten nog een bal van de lijn haalde, mocht Hilvaria in de laatste minuut van de extra speeltijd alsnog op zoek naar de gelijkmaker toen het nog twee corners kreeg. Alles en iedereen waren te vinden in het strafschop gebied van Oirschot Vooruit, maar tot twee keer toe kon een schot van Joost van Doormaal worden geblokt door de verdediging van de thuisploeg. 

Gezien de kansenverhouding een terechte nederlaag voor Hilvaria, maar het is in de wedstrijd niet weggespeeld door de koploper en dat moet toch vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. Komende zondag staat er weer een uitwedstrijd op het programma, dit keer tegen Dommelen. Voor de derde week achter elkaar mag Hilvaria laten zien of het mee kan komen met de top van de derde klasse.

Wedstrijdverslag - oirschot-vooruit.nl
Foto's - Jan Appels (trompettercup.wordpress.com)

Hilvaria C1 kampioen kansen missen
Hoofdklasse Avonturen A1: SBC - Hilvaria 3-3

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites