HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria 7 komt achterstand te boven en pakt eerste drie punten

Wedstrijdverslag

Na drie bekerwedstrijden, in de volksmond ook wel "oefenwedstrijden" genoemd, stond afgelopen zondag 22 september de eerste competitiewedstrijd op de rol. De groen-witte equipe van Hilvaria trad in eigen huis aan tegen SDO'39, afkomstig uit het naburig gelegen Lage Mierde.

Zonder spits 1 (Jasper), spits 2 (Erik) en spits 3 (Maas) begon de puzzel voor coach Kees. Een 4-4-2 met twee snelle, kleine en enigszins fragiele spitsen [Nilles en Rico] was de oplossing. De fysiek sterke mannen in het oranje leken dus een gemakkelijke ochtend tegemoet te gaan, maar niets was minder waar. Vanaf het begin pakte Hilvaria de bezoekers bij de strot en vond het veelvuldig de weg richting de goal van SDO'39. Uiteindelijk waren het de gebroeders van Dommelen die aan de basis stonden van de openingstreffer. Jannes stak de bal goed op zijn broer Nilles, die de bal in een beweging tussen de benen van de keeper doorschoof. Veel verschillende kansen werden om zeep geholpen, met als resultaat dat Hilvaria plots een tegenvaller moest verwerken.

Een van de drie grote, kale reuzen die het team van SDO rijk was, schoot de bal van afstand hard op de lat; de bal bleef liggen en doelman Tjeerd had geen tijd om te reageren op de rebound; 1-1. Vlak voor rust liep Ron goed in bij een vrije trap, maar raakt met zijn inzet de lat, waarna John de bal nipt over de goal kopte. De teams zochten de kleedkamers op met een gelijke stand.

Vrijwel direct was het wederom raak voor SDO. De eerste aanval van de tweede helft eindigde in eerste instantie op de vuisten van doelman Tjeerd, ware het niet dat er twee man van Mierd de bal konden inschieten; uiteraard een koud kunstje en dus een 1-2 voorsprong voor de gasten. 't Zevende ging niet bij de pakken neer zitten en antwoorde bliksemsnel. Harm gaf een lange pass op Paul, die de bal teruglegde op Rico; hij zette de bal voor en deze werd schitterend uit de lucht gevolleerd door Harm; 2-2. Het gas werd verder opengedraaid en de derde treffer hing in de lucht.

Deze treffer kwam letterlijk uit de lucht vallen, dit keer schoot Ron na een ietwat ongebruikelijke scrimmage binnen. De voorsprong was in ere hersteld, maar tevreden met deze stand waren de Hilvarianen allerminst. Harm stuurde Paul de diepte in, die met zijn inzet in de korte hoek de doelman van SDO voor een vierde keer verschalkte. Verschillende kansen volgden, maar de meevoetballende keeper van SDO keepte een goede pot en zat er in veel situaties er goed bij. De match werd professioneel uitgespeeld en zo kon Hilvaria voor de eerste drie punten bijschrijven. Aankomende week staat de burenruzie met, het eveneens oranje gekleurde, Tuldania op het programma. AUF GEHT'S!! 

Hilvaria 1 begint met flinke nederlaag bij RKVVO
Hilvaria JO19-1: Niet effectief genoeg

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites