HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria knokt zich naar overwinning op Dommelen

Hilvaria knokt zich naar overwinning op Dommelen

​Na drie nederlagen op rij weten de bekenaren weer eens te winnen. Voor de tweede keer dit seizoen werd Dommelen verslagen, ditmaal werd het in eigen huis 1-0 voor Hilvaria.

In de eerste helft werd het strijdplan van beide ploegen al snel duidelijk. Hilvaria liet dommelen de opbouw verzorgen tot aan de middenlijn om van daaruit druk naar voren te geven en in de omschakeling gevaarlijk te kunnen worden. Het hoger geklasseerde dommelen liet Hilvaria weinig ruimte om op te bouwen en zette ver op de helft van Hilvaria al druk op de bal. Logischerwijs waren de gasten uit Dommelen het meest in balbezit. Tot grote kansen kwam men in de openingsfase echter niet. In de 25e minuut werd er met een lange bal naar voren uitverdedigd door Hilvaria en de snelle spits Joerie van Rijswijk ging achter de bal aan en strafte een fout van de doelman van Dommelen genadeloos af en zette zo zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Dit veranderde echter niets aan het spelbeeld, maar de verdediging van Hilvaria hield stand. Niet dat de bezoekers geen mogelijkheden op de gelijkmaker kregen, maar gelukkig voor Hilvaria verdwenen de schoten en een kopbal steeds naast of over het doel. 

Na rust kwam Hilvaria direct weer wat onder druk te staan, zonder in de eerste fase grote kansen weg te geven. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het geloof in de overwinning van Hilvaria steeds groter. Voetballend werd het allemaal niet beter bij Hilvaria, maar de focus lag op het voorkomen van doelpunten. Dit lukte aardig dankzij een aantal goede blocks van de verdediging en een redding van de doelman op een kopbal. In de laatste fase van de wedstrijd, toen Dommelen een speler extra naar voren had gestuurd, kreeg Hilvaria diverse mogelijkheden op de 2-0 maar ook deze werden niet benut. In de slotseconden van de wedstrijd (reeds 5 minuten in blessuretijd) kwam Hilvaria nog wel met de schrik vrij nadat een verdediger op rand zestien over de bal stapte en zo de spits van Dommelen de gelegenheid gaf vrij in te schieten, maar de aanname was niet goed waardoor de fout door dezelfde verdediger kon worden hersteld. De overgebleven hoekschop leverde geen gevaar meer op, waarna de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en Hilvaria de armen in de lucht kon steken! 

Een belangrijke overwinning voor de groenwitten waarvoor door iedereen hard is gewerkt. Komende donderdag speelt Hilvaria de inhaalwedstrijd uit bij Bladella, dat betekend dat er zondag geen wedstrijd is voor Hilvaria. Aanvang van de wedstrijd komende donderdag is 18.30 uur op Sportpark de Smagtenbocht in Bladel.

Hilvaria C1 krijgt geen loon naar werken
Hilvaria ME1 verliest voor 2e keer op rij en versp...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites