HILVARIA HIGHLIGHTS

 

Hilvaria JO19-1: Zware kluif

JO19-1_0187

Afgelopen zaterdag werd afgereisd naar Eersel voor de wedstrijd tegen runner-up EFC.

Na de warming-up bleek Hilvaria nog steeds met de nodige (licht) geblesseerde spelers te zitten. Hierdoor moesten vooral de licht geblesseerden toch in de basis beginnen. We zien vandaag een heel ander Hilvaria dan vorige week. Iedereen is vanaf de eerste minuut bij de les. Na een paar minuten wordt "renpaard" Almer door Tim de diepte in gestuurd. Max weet Almer's voorzet net niet binnen te schieten. EFC laat bij vlagen zien waarom het op de 2e plaats staat, maar echte kansen weten ze niet te creëren. Na een kwartier is het linksback Gilles, die maar net over kopt. Veelvuldig wordt Almer gezocht omdat hij met zijn snelheid een gevaar is voor elke tegenstander. De linksback van EFC wordt horendol van hem. Na een minuut of twintig vliegt Almer weer eens door de verdediging. Dit keer wordt hij onreglementair afgestopt. Dit kost een speler van EFC geel en Hilvaria krijgt een strafschop. Tim gaat achter de bal staat, schiet in en de bal wordt gestopt. De scheidsrechter legt de bal echter opnieuw op de stip omdat de keeper van EFC te vroeg naar voren komt. Nu schiet Tim de bal recht door het midden wel binnen en komt Hilvaria op een verdiende 0 – 1. Hilvaria gaat op zoek naar een grotere voorsprong, maar vergeet af en toe dat er ook verdedigd moet worden. Een speler van EFC mag vanaf een meter of 20 vrij aanleggen, maar gelukkig verkeerd Robin vandaag in topvorm en tikt de bal uit de bovenhoek. Hierna is de wedstrijd redelijk in evenwicht,maar moet Almer wel veelovertredingen incasseren omdat ze hem anders niet kunnen afstoppen. Op slag van rust scoort Gijs, maar wordt deze goal, ten onrechte, afgekeurd voor buitenspel.

Na rust trapt Hilvaria af. Via Almer komt de bal bij Tim en zijn pass wordt door Max tegen de touwen geschoten: 0 – 2. Hierna is het een kwartier een zeer rommelige wedstrijd, waarbij EFC op zoek gaat naar de aansluitingstreffer maar net als Hilvaria veel balverlies leidt. Op het uur blesseert Gino, die tot dan toe de linksbuiten van EFC in zijn broekzak had, zich zodanig dat hij wel gewisseld moest worden. Voor hem moet de lichter geblesseerde Sam in het veld komen. Sam had liever niet gespeeld, maar nood breekt wet. Niet veel later is het Max die met een vliegend schot net geen doel treft en moet Almer, na de vele aanslagen die hij te verwerken heeft gekregen ook het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Joep. Teveel spelers van Hilvaria hebben last van allerlei pijntjes en spelen zeker niet meer op 100% van hun kunnen. EFC ruikt bloed en voert de druk op. Er volgen de nodige gevaarlijke momenten voor het doel van Hilvaria, maar door goed keeperswerk en de paal weet EFC niet te scoren. Twintig minuten voor tijd valt dan toch de "onvermijdelijke" 1 -2. Hilvaria heeft het moeilijk. Het centrale verdedigingsduo Abel en Mika is echter onverzettelijk. Als zij al een keer verzaken, is het keeper Robin die zijn ploeg op de been houdt. Zo weet hij 10 minuten voor tijd, met een wereldredding, een van richting veranderde vrije trap, tot corner te verwerken. In de omschakeling is Hilvaria af en toe levensgevaarlijk. Pogingen van Gijs en Joep treffen echter geen doel. Vijf minuten voor tijd staat een speler van EFC al met zijn handen in de lucht als hij meent gescoord te hebben. Hij heeft echter niet op Mika gerekend, die met een laatste krachtsinspanning, de bal van de lijn haalt. In blessuretijd is er vanuit een counter, nog een megakans voor Joep, maar de keeper van EFC staat er ook niet voor niets. 

Vandaag heeft Hilvaria op basis van keihard blijven werken 3 belangrijke punten gehaald en bezet het nu de 3e plaats op de ranglijst. Als het met zoveel beleving en inzet blijft spelen, is het voor elke tegenstander een zware kluif om van Hilvaria te winnen. De komende weken zullen we zien waar Hilvaria echt staat. Het moet nog aantreden tegen Brabantia, Acht en Budel. Deze ploegen bezetten de plaatsen 5 t/m 7 met maar 1 punt achterstand op Hilvaria. A.s. zaterdag 7 december wordt allereerstthuis om 14.35 uur aangetreden tegen Brabantia. Zin om een lekkere pot voetbal te zien? Kom dan vooral naar ons sportpark om de jongens aan te moedigen.

Teamfoto's 2019-2020
Ga je in de winterstop nieuwe voetbalschoenen of s...

 

Siteontwerp en realisatie Van Laarhoven Websites